Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
Tilføjet til kurven
stk.
Derfor vælge os
  • 365 dages fortrydelsesret
  • Gratis fragt ved køb over 500 kr.
  • Autoriseret værksted
  • Officiel forhandler
Populære produkter
Kenwood KMM020 Major Titanium køkkenmaskine
GEFU Spirelli
Ankarsrum AKM 6220 røremaskine
Wilfa SJ-150A slow juicer
Kenwood Kageplade Str. 8 - til vanillekranse
Bosch MFQ4080 håndmixer
Aqvia Exclusive sodavandsmaskine
Wilfa WSWK-1B
Rosti Mepal Modula bokssæt
Bosch MKM6003 kaffekværn
Siemens TE603201RW espressomaskine
Wilfa KW-4 køkkenvægt
Bosch MUMXX20G køkkenmaskine
Skagerak Fionia Bakke 48 x 32 cm.
DeLonghi KG 40 Kaffekværn
Philips HD2628 brødrister
DeLonghi ICK 5000 ismaskine
Skagerak Pantry Brødboks
DeLonghi ICK 6000 ismaskine
Skagerak Pullert Køkkenrulleholder
Stelton Kagespade
Stelton Pure Black knivsæt
Bamix Superbox
WMF Lono 1,6 liter elkedel
Anfim K2 bønnebeholder
HUROM HU-702, 2. generation saftpresser
Soehnle Diætvægt
Ankarsrum AKM 6290 røremaskine
Aqvia Balance sodavandsmaskine
Braun MQ725 Omelette Stavblender
Braun MQ745 Apertif Stavblender
Philips SENSEO pudestation
Pandekagedagen: Vores bedste tips

Pandekagedagen: Vores bedste tips

28-02-2017 i 0 kommentarer

Tirsdag efter fastelavnssøndag er officiel pandekagedag. Det vil sige, at dagen i år er den 28. februar. Det kan virke som en dårlig undskyldning for at få lov at spise pandekager. Det er det dog ikke, men hvad så hvis det var? Det er en lækker spise, hvad end det er som hovedret eller en sød dessert. Pandekager er en af de mest simple kager der findes, og bestemt værd at fejre - også mere end en gang om året. Få inspiration til dine pandekager.

Favoritopskrift på pandekager

Ingredienser:
4 æg
300 gram hvedemel
Korn fra 1 vaniljestang
Ca. 3/4 liter mælk  
5 spsk. rørsukker
Smør (til stegning)

Sådan gør du:
Bland alle ingredienser i en skål og pisk det til en ensartet masse uden klumper. Du kan også bruge en blender i 1-2 minutter afhængig af blenderen, men sørg for ikke at blende for længe. Lad eventuelt dejen hvile i cirka 30-60 minutter inden bagning, så er den lettere at arbejde med. Dejen kan også opbevares på køl, hvis du vil forberede dig i god tid og f.eks. bruge pandekagerne som dessert.

Smelt herefter smørret på en middelvarm pande. Hæld en passende mængde dej på panden, og steg på hver side til pandekagen har en flot gylden farve. Afhængig af temperaturen skal de have 1-2 minutter på hver side.

Slip fantasien løs - smag og pynt

Kun fantasien sætter grænser når det kommer til pandekager, og det er stort set umuligt at finde en madblogger som ikke har skrevet om pandekager. Vi valgte at lave vores som en nem dessert med marmelade med passion og kokos fra Nicolas Vahé, ristet kokos, granatæblekerner og guldstøv fra Mill & Mortar.

Er du chokoladefan kan det også anbefales at lave en variation med 1-2 spsk. kakopulver (f.eks. 100 % kakao fra Valrhona). Dette giver dig lækre chokoladepandekager som vil smage fantastisk med eksempelvis med vaniljeis og frisk frugt.

"Hvide tirsdag"

Måske har du hørt om det? Pandekagedagen blev i gamle dage omtalt som hvide tirsdag. Dagen er oprindelig opkaldt efter en æggesøbe og falder dagen før fastetidens begyndelse. Hvide tirsdag indebærer, at man spiser lækre og fede, hvide retter som oftest med æg, sukker, mælk og mel. Tirsdag efter fastelavnssøndag, er den dag vi kalder hvide tirsdag. Herefter kommer askeonsdag, som er dagen der indleder til fastetiden. Hvide tirsdag fejres faktisk hele verden over, og alle lande har hver deres spise. I England er dagen endt med at hedde Pancakeday. Hvortil vi har taget navnet til os, og derved kaldt dagen for Pandekagedag.

En lækker synder med Nutella

For at det nu ikke skal blive alt for hvidt det hele, så har vi en pandekage med Nutella, som vi synes i skal prøve. Det er en simpel opskrift, der byder på en anden smagsoplevelse end en normal pandekage.

Sådan gør du:

Lav en pandekagedej, det må gerne være en der er lidt tyk. Kom smør på en middelvarm pande. Læg dejen på og lad den stege lidt. Kom så lidt Nutella på den ikke helt færdigbagte dej og dæk det med mere dej. Vend så pandekagen så den bliver stegt på den anden side også. Når den er stegt på begge sider, er den klar til servering.

Lynhurtig og lækker snack - velbekom.

Produkter som gør det lettere

De bedste pandekagetilbud

Skriv kommentarer eller spørgsmål

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort
Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr.
Autoriseret dansk værksted
Officiel forhandler af alle mærker
Læs alle dine fordele
Brug for hjælp?
Vi sidder klar på telefonen frem til klokken 16:00, husk at du også kan sende os en e-mail ved at klikke på linket nedenfor.
70 777 554
Seneste anmeldelser
Stort udvalg af de bedste mærker
Tilføjet til kurven
Gå til kurven
Vis alle tilbehørsprodukter
Gå til kurven