Din ekspert i køkkenudstyr
Gratis fragt over 500 kr.
Hurtig levering
365 dages returret
Indkøbskurv Kurv 0 kr. Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv 0 kr. Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

Man går aldrig galt i byen med en god suppegryde. Du kan lynhurtigt forvandle komfuret til et storkøkken og have madpakker klar til hele ugen. Når vi på KitchenOne.dk taler om suppegryder, er det de store gryder fra 7,5 liter og opefter, vi henviser til. Du tænker sikker, at det kræver sin skabsplads, og det er vi klar over. Men det er det hele værd, når suppegryden redder hverdagen med sin store kapacitet, og så er pladsen i skabet godt givet ud. Med en suppegryde kan du nemt klare måltider, der kan mætte mange munde og stadig have rester i køleskabet til en nem aftensmad dagen derpå.

Købsguide: Hvilken suppegryde?

Den bedste gryde til suppe og gryderetter Hvordan ser den perfekte gryde eller suppegryde egentlig ud? Hvilke funktioner er vigtige, og hvad kan man se bort fra? Her finder du KitchenOne’s guide til den bedste gryde til gryderetter og supper.

Størrelse: Begynd med at tage et kig i køkkenskabet og find ud af, hvilke gryder du i forvejen har. Et typisk grydesæt har en stor gryde på op til seks liter. Når vi taler om suppegryder, mener vi imidlertid gryder fra 7,5 liter og opefter. Hvis du allerede har en gryde på seks liter derhjemme, kan det måske virke overflødigt at anskaffe sig en lille suppegryde også. Vores anbefaling er i stedet at vælge en lidt større suppegryde på omtrent 11 liter – den er perfekt både til supper og store mængder af hverdagens klassikere. Det eneste, du for alvor skal tage højde for, er, hvor meget plads du har i skabet. Så kig under produktspecifikationerne for at se, hvor stor den gryde du har i tankerne er, og find målebåndet frem.

Håndtag: Det næste, du bør overveje, er grydens håndtag. Her gælder det om at vælge et håndtag med et sikkert greb, som helst er så bredt, at der er plads til at holde i det med fire fingre. Hvis gryden er fyldt med 10-12 liter suppe og er glohed, er det vigtigt, at du ikke risikerer at tabe den. Måske har du endda et par grydelapper ved hånden, når du flytter på gryden? For den længste holdbarhed anbefales det at vælge en gryde med fastnittede håndtag frem for håndtag, der er svejset fast. Obs! Det påvirker ikke håndtagenes funktion men blot deres levetid, om de er svejset eller nittet på.

Materiale & lag: En suppegryde bruges først og fremmest til kogning, og derfor er det ligeså vigtigt som ved alle andre gryder, at grydens sider er opbygget af flere lag. En gryde i rustfrit stål bliver hurtigt tung, hvis ikke kun bunden, men også siderne er i flere lag. En god suppegryde har en bund, som fordeler varmen jævnt over hele varmeoverfladen – sådan undgår man også, at maden brænder på. En emaljebelagt gryde har den fordel, at den beskytter maden for at brænde på, og det kan være et vigtigt argument for at vælge sådan en. Derimod holder en gryde i rustfrit stål længere, og det kan være, det er endnu vigtigere for dig?

Vægt: Hvor meget vejer gryden? Tænk på, at diverse krydderier, suppegrøntsager og 10-12 liter væske skal lægges sammen. Du ønsker for alt i verden ikke, at retten allerede er for tung at løfte, inden du er begyndt at lave suppen og tilsætte hovedingredienserne. Emalje er et let materiale, men hvis en gryde i rustfrit stål har en bundplade, som er opbygget af flere lav, så udjævnes vægtforskellen imellem de to.

Låg: Når det gælder låget til suppegryden, stiller KitchenOne.dk an med låg både med og uden glas og også både i stål og emaljebeklædt stål. Nogle foretrækker det klare glas, hvor man kan se sin ret igennem låget og følge med ud af øjenkrogen. Selvom der kun er en lille risiko for, at glaslåget går i stykker ved et uheld, vil vi igen har pege på rustfrit stål som et modstandsdygtigt og langtidsholdbart valg.

Prisklasse: Man betaler gerne for et design, man kan lide og for en gryde, der kan være i køkkenskabet. Mindre vigtige funktioner for suppegryden er som tidligere nævnt eksempelvis, at siderne er opbygget i flere lag stål. Eftersom det øger vægten på en allerede tung gryde, og med tanke på hvad du skal tilberede i den af retter, er det nok ikke så sandsynligt, at maden brænder fast på siderne af gryden. Med andre ord giver det ikke så meget mening at betale ekstra for en dyr gryde, hvis det kun er flere stållag i siderne, der er skyld i prisforskellen.

GODE RÅD TIL GOD SUPPE

Det kræver hverken en kokkeuddannelse eller en umenneskelig tålmodighed at lykkes med en god suppe. Nogle få gode råd kan gøre hele forskellen mellem en god og en fantastisk suppe. Når du laver mad i store mængder, er det allervigtigste, at hver en mundfuld får smagsløgene til at danse. Her får du KitchenOne’s 5 bedste råd til, hvordan du kommer i mål med suppen.

1. Pas på med at overtilberede protein og grøntsager, så kødet bliver sejt og grøntsagerne slatne. Du undgår det ganske enkelt ved ikke at lade suppen koge, men blot simre – nogle få bobler på toppen er nøglen til succes.

2. Glem ikke tilbehøret. En varm suppe komplementeres godt med en klat forfriskende yoghurt fra enten mejeri eller havre. Du kan også skabe tekstur med croutoner, frø eller nødder – det tager smagsoplevelsen til det næste niveau.

3. Smagsforstærkere – spar ikke på saltet, og glem ikke værdien af friskmalet peber! Du kan også give din suppe nyt liv med friske urter, revet parmesan, balsamico eller citronsaft. Smag på bouillonen inden, og hvis du ikke synes om den alene, vil du formentlig heller ikke synes om den i suppen. Ganske ofte ”rækker det” at lade grøntsagerne få plads til at stå for både smag og farve. Og så er det altså investeringen værd i både tid og penge at bruge en god fond.

4. Suppe er perfekt til at have med på udflugt! Tilbered den, hæld den på termokander og tag den med dig på tur i det fri.

5. Brug trykkogere. Hvis tiden er knap, må trykkogeren frem. På under en time kan du være klar med en herlig suppe. Ganske vist findes der skrækhistorier om usikre trykkogere, men med nutidens køkkenapparater og deres høje teststandarder er der ingen grund til at være utryg med en trykkoger i køkkenet.

Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr.
Autoriseret dansk værksted
Officiel forhandler af alle mærker
Læs alle dine fordele
Brug for hjælp?
Du er altid velkommen til at ringe eller sende os en e-mail.
70 777 554