Zassenhaus’ keramiske kværn er hårdere end stål, hvilket betyder at kværnen næsten er umuligt at slide op og den kan holde resten af dit liv, hvis du passer ordenligt på den. Alle kværner fra Zassenhaus stammer fra den keramiske fabrik CeraPlus. Det eneste materiale der er hårdere end keramik, er diamant. På grund af det slidstærke materiale tilbyder Zassenhaus stolt 25-års garanti på kværnen. Keramik ruster heller ikke, så du kan trygt krydre over en dampende gryde uden at beskadige kværnen (sørg for at tørre træet, som er mere følsomt over for fugt).
Selve kværnen er let at justere og vil forblive på din valgte indstilling uanset hvor meget du benytter den, i modsætning til de fleste andre design. Groft kværnet peber til en krydret bøf eller fint til en sauce eller suppe. Dette er let at justere, så du let kan vælge den nøjagtige kornstørrelse.
Psst! Vidste du, at Svenska Kocklandslaget bruger Zassenhaus?
20 år efter at virksomheden blev grundlagt, begyndte Zassenhaus at fremstille kaffekværner og i 1904 begyndte de på peberkværnsproduktionen, som blev udvidet med trætilbehøret i midten af det 20. århundrede. I dag håndteres hele processen, fra tørring af træet, der tager 25 timer, til udskæring af kværnene. I år 2000 lancerede Zassenhaus sin selvdesignede og patenterede kværn, fremstillet af tysk keramik af høj kvalitet, CeraPlus. De brugte den originale kværnteknologi i stål som en skabelon til at fremstille en endnu stærkere keramisk kværn, som kunne opnå endnu større præcision i malningen. De er så stærke, at du kan kværne grus med dem (dette er dog ikke anbefalet af Zassenhaus).
For at kunne støbe keramik blandes det med 15% plast, ellers kan det ikke formes. Plastikken forsvinder under brændingen, og kværnen krymper dermed 18% i diameter. Ovnen opvarmes langsomt op til 1650 grader. Brændingen tager i alt tre dage - først skal ovnen langsomt opvarmes fra 150 til 350 grader. Derefter forsvinder plasten, så kun 0,3% er tilbage. Derefter opvarmes ovnen til 600 grader og til sidst til 1650 grader. Det er vigtigt, at afkølingen sker langsomt, ligesom opvarmningen. På trods af forsigtigheden går 2% af al fremstilling i stykker. Når man sammenligner med billigere kværne (der kan have lignende udseende), bør man overveje, hvor ren keramikken er, hvor skarp selve kværnen er, samt hvor hård og holdbar kværnen er efter brændingen.
For det tyske firma Zassenhaus skal lidenskaben og håndværket afspejles i produkterne. Med flere års ekspertise inden for kværne og andet køkkenudstyr er det intet under, at Zassenhaus er anset for at være en af verdens førende inden for fremstilling af kværne. Firmaet blev grundlagt i 1867 i Tyskland og har siden da været kendt for deres elegante og tidløse design. Du får, med et produkt fra Zassenhaus, tysk kvalitet af højeste kaliber.
Produkterne er fremstillet med henblik på at fremhæve nydelse, kvalitet og traditioner i køkkenet, og dette er afspejlet i produkternes funktionalitet og kvalitet - uanset hvilken produktserie, der er tale om. Zassenhaus' produkter kan fås i flere farver og designs, så de passer ind i alle køkkener.