Indkøbskurv Kurv 0 kr. Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv 0 kr. Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

Lodge har fremstillet støbejernspander i meget lang tid. Produktionen har altid fundet sted hjemme i South Pittsburg, Tennessee. Lodge har været fast forankret i lokalsamfundet i 125 år, så det er ikke overraskende, at de tænker på beboerne og det lokale miljø – med fare for at lyde klichéagtig – familiefølelsen er stærk. Når det så er sagt, er det heller nogen overraskelse, at de konstant gennemgår procedurer for at forbedre fremstillingsprocessen for medarbejderne og for at minimere indvirkningen på miljøet. Lodge er en virksomhed, der har været igennem meget – to depressioner og en verdenskrig – og de har overlevet. De har hele tiden genopfundet sig selv, og med innovation som deres motto har de haft succes.

I dag har de tre holdbare støbejernsserier – en til nybegynderen (Lodge Classic), en til den mere erfarne (Chef Collection) og en til de professionelle i køkkenet (Blacklock). Herunder kan du læse mere om de forskellige serier og finde den, der passer bedst til dine behov. Der er også en støbejernsguide til dem, der vil lære mere om støbejernspander, før de køber. Sidst, men ikke mindst, er der også information om Lodges fremstillingsproces, fordi de som sagt går op i deres CO2-aftryk. Psst! Gå ikke glip af den lækre opskrift på rejetacos – du kan finde den under Chef Collection.

Lodges støbejernsprodukter er designet til at modstå tidens tand og til at blive brugt i dit køkken hver dag!

DIN BEGYNDERGUIDE TIL STØBEJERN

Vi forstår det godt – nogle gange får støbejern et dårligt ry for at være kompliceret. Alle har en mening om den "rigtige måde" at pleje deres gryder og pander på, og det kan være overvældende, når man er "ny". Men vi mener, at der er mange måder at få støbejern til at fungere for dig. Følg nogle af vores bedste tips, så mestrer du kunsten at lave mad i støbejern på ingen tid.

Indbrænding

Lodges køkkenudstyr er indbrændt og klar til brug. I deres støberi lægger de et lag sojabaseret vegetabilsk olie på panden og bager den ved høj temperatur. Så du behøver ikke længere stå og brænde din nye støbejernspande ind derhjemme. Det er rigtigt – efter en hurtig vask kan du sætte din pande eller gryde på komfuret, tilsætte lidt olie og begynde at lave mad. Faktisk er en af de bedste måder at passe på din pande på, simpelthen at bruge den. Steg bacon, en bøf, eller dine yndlingsgrøntsager for at opbygge endnu mere naturlig forbrænding i panden. Nu er du ved at være klar – følg med!

Tilberedningsprocessen

Du kan bruge støbejern på alle varmekilder. Men uanset hvor du laver mad, varmer støbejern op på en anden måde end en almindelig non-stick pande – og det er en god ting. En almindelig fejl? At lave mad ved for høj temperatur. Støbejern holder på varmen på en helt andet måde end andet  køkkenudstyr, så du behøver ikke at skrue op for temperaturen for at stege det perfekte æg eller få en lækker stegeskorpe på din bøf. Alle har forskellige kogeplader, men vi anbefaler, at du starter med medium varme og arbejder dig videre derfra. Vær tålmodig, tag dig god tid til at forvarme panden, og vær ikke bange for at justere temperaturen under tilberedningsprocessen.

Her er vores tre bedste madlavningstips:

  1. Lad stegepanden forvarme i et par minutter.
  2. Sørg for at bruge lidt smør eller madolie.
  3. Sænk varmen (stol på os, når vi siger dette).

Vedligeholdelse

Sådan plejer du din stegepande i tre trin.

  • Trin 1 – Vask – Vask dit støbejernsudstyr i hånden. Du kan bruge en lille smule sæbe. Brug om nødvendigt en grydeskraber til mad, der sidder fast. Hvis maden sidder fast, kan du lade lidt vand simre i 3-5 minutter og derefter bruge skraberen, når gryden er kølet af.
  • Trin 2 – Tørring – Tør straks grundigt med en fnugfri klud eller køkkenrulle. Hvis du ser en lille sort rest på papiret, er det helt normalt og skyldes bare olien.
  • Trin 3 – Olie – Gnid et meget tyndt lag madolie på pandens overflade. Brug et stykke køkkenrulle til at tørre overfladen af, så der ikke er nogen olierester tilbage.

TRE SERIER, DU SKAL KENDE

Nybegyndere

Lodge Classic – budgetvenlig, en god serie at starte med

Lodge Classic serien er til dem, der er relativt nye i brugen af støbejernspander.

Hvilke støbejernsprodukter anbefaler Lodge medarbejderne til os? For dem, der arbejder på Lodges hovedcampus, er der kun en kort gåtur over til South Pittsburg Factory Store. Det betyder, at de nemt kan tage en hvilken som helst del af Lodges sortimentet med hjem, hvis de gerne vil afprøve det. Da personalet blev spurgt om deres Lodge køb, var det ikke overraskende en velafprøvet klassiker, der var det ultimative must-have i køkkenet.

"Det er svært at vælge bare én del (jeg laver meget mad). Men jeg har nok brugt min 30 centimeters stegepande tusindvis af gange. Den er perfekt til alt. Jeg laver morgenmad, steger bøffer og burgere, laver pizzaer og pasta, griller kylling, and, fisk og rejer og sauterer grøntsager. Jeg har brugt den på komfuret, i ovnen, rygeovnen, den keramiske grill og brændeovnen."

/Robert, DISA-tekniker

"Mit yndlingskøkkenudstyr fra Lodge er gryden med dobbelt håndtag på 30 cm. Den er alsidig i køkkenet, og jeg kan bruge den til at lave mad på komfuret og i ovnen. Jeg bruger den meget."

/Kelly, kundeservice

 Erfaren

Chef Collection - For dig som har erfaring med støbejernspander

En kokkeinspireret serie af støbejernspander og gryder. Her smelter Lodges mange års erfaring sammen med
moderne design – alt sammen for at forbedre din daglige madlavningsoplevelse..

 
Kris, som arbejder med Lodges kulinariske udvikling, giver sine bedste tips til at lave tacos med citrusrejer. Her bruger vi Lodges vendbare grillpande fra Chef Collection.

Denne sæsons opskrift handler om at tage grillsmagen indenfor! Vi bruger en grill med to brændere til at stege rejer med vidunderlig smag. Her er alle de tips, du skal bruge for at servere grillvibes på bordet – i regn eller solskin. Lad os komme i gang.

Få de flotte grillstriber  uden grill

Du behøver ikke tænde grillen for at få lækre grillmærker, alt du behøver er en grillpande. I denne måneds opskrift bruger vi Chef Collections vendbare grillpande. Den bliver hurtigt en favorit, når du vil lave en bestemt type mad, men vejret ikke er til det. Panden har hævede grillkanter, som bruner maden ligesom grillristen på din udendørs grill.

Fyr ikke for vildt op og brug den rigtige olie

Husk at du ikke behøver at skrue op for varmen, bare fordi du vil have grillsmag på maden. Støbejern holder rigtig godt på varmen. Så længe du har ladet panden forvarme, får du en perfekt stegeflade hver gang. Hvis panden bliver for varm, kan maden sætte sig fast, og det kan gøre madlavningen vanskelig. Alle kogeplader er forskellige, men et sted mellem medium og høj varme er normalt nok til det meste støbejern. Og glem ikke at smøre overfladen med en olie, der har et højt røgpunkt. Rapsolie er en olie, der kan tåle varme og ikke sætter brandalarmen i gang.

Ikke ét  men to spyd

Uanset om vi griller inde eller ude, er grillspyd et af vores yndlingsredskaber. I denne tacoopskrift holder dobbelte rejespyd alt på plads på grillen, hvilket gør det nemt at vende og få en god stegeoverflade på begge sider. For at fjerne rejerne skal du blot bruge et stykke køkkenrulle og lade dem glide af spyddene og over på en tallerken til tacobygning!

Tålmodighed er fiskerens bedste ven, det gælder også os ved grillen...

Tid er nøglen til succes, når du vil have "rigtige" grillstriber på din mad. Først skal du kontrollere, at stegefladen har haft god tid til at blive forvarmet, før du lægger maden på. Du kan dryppe et par dråber vand på panden, og hvis de danser, er det tid til at stege. Læg maden på grillen og sæt en timer, drik din øl og forbered tilbehøret, men uanset hvad du gør, så modstå trangen til at pille ved maden for tidligt! Her er det direkte kontakt med grillpanden, der gælder.

Lækre rejetacos

Niveau: Nybegynder 
Forberedelsetid: 10 minutter 
Tilberedningstid: 25 minutter 
Portioner: 4-6 

Taco-fyld

  • 650-700 g kongerejer, pillede og rensede
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. af dit foretrukne allround fiskekrydderi
  • 1 avocado, skåret i 1-2 cm tykke skiver
  • 8 hvedemelstortillas
  • Hakket koriander
  • ca. 1 dl pico de gallo

Aioli 

  • ½ dl mayonnaise
  • 1 spsk. olivenolie 
  • 1 tsk. sennep 
  • ¼ avokado i tern 
  • 1 fed hvidløg, finhakket 
  • 1 tsk. limejuice  
  • ½ tsk. af dit yndlings allround fiskekrydderi

Sådan gør du

  1. Tør rejerne med køkkenrulle. Vend dem med mayonnaise og fiskekrydderi. Dæk dem til, og stil dem på køl indtil de skal tilberedes.
  2. Tilbered aiolien: Brug et piskeris eller en stavblender til at blande mayonnaise, sennep, olivenolie, avocado i tern, hvidløg, limesaft og salt. Blend indtil blandingen er jævn og har en ensartet farve.
  3. Når rejerne er blevet marineret, gør du dem klar til at blive grillet med to spyd. Træk et spyd gennem rejen nær halen og et andet gennem den tykkere del af rejen.
  4. Forvarm en grillpande med to brændere og ribbenene opad ved middel varme i ca. 5 minutter. Smør grillpanden med olie, lige før du tilsætter rejerne. Steg rejerne i 2-3 minutter på hver side. Sørg for at rejerne får fuld kontakt med de varme grillribber på støbejernspanden.
  5. Mens rejerne steger på grillpanden, kommer du olie og et drys salt på avocadoen. Grill den i et minut, og tag den af varmen.
  6. Fjern rejerne fra grillpanden, og løsn spyddene. Pak tortillaerne ind i alufolie, og varm dem på grillpanden.
  7. Top tacos med pico, grillet avocado, rejer og aioli, og pynt med koriander og jalapeños (hvis du har lyst til det).

Pros

Blacklock  Premium kollektion med mange fordele

Mød Blacklock, Lodges Premium serie af køkkenudstyr i støbejern.

I 2019 introducerede Lodge sin Blacklock serie. Blacklock er resultatet af flere års forskning for at skabe et produkt, der løser nogle af de mest almindelige problemer, vi står over for, når vi bruger køkkenudstyr af støbejern – for eksempel produktets vægt, varme håndtag og indbrænding. Her kan du læse hvordan Lodge har gjort det, trin for trin:

1. Tynd støbning for at skabe letvægtsstøbejern

Blacklock er blevet afprøvet og testet. Under udviklingsprocessen hældte de deres egen opskrift på jern så tyndt som muligt, og testede under fastsatte grænser for at finde det nøjagtige mål for optimal vægt uden at ofre den kvalitet eller holdbarhed, som støbejernsudstyr er kendt for. Resultatet? Blacklock har en vægtreduktion på op til 25% og er blevet genopfundet, så den er nem at løfte, bære og håndtere.

2. Smart design for øget komfort

Håndtagene på Blacklock produkterne er designet med et stilfuldt V-snit i midten af håndtaget, hvilket reducerer mængden af jern i håndtaget, så luften kan strømme og holde det køligere i længere tid. Hjælpehåndtagene og stegepanderne med dobbelt håndtag i Blacklock serien er alle hævet for at give mere plads til hænderne, hvilket også giver god kontrol.
Bemærk! De er stadig lavet af jern, så langvarig brug på en varm overflade – eller i ovnen – vil til sidst opvarme håndtaget.

3. Triple Line Burning™ for en naturlig non-stick funktion

I 2002 var Lodge de første til at introducere støbejern på markedet. Det har gjort støbejern mere tilgængeligt. Nu er det også velegnet til dem, der er interesserede i at lave mad i støbejern, men har lidt eller ingen erfaring. Med Blacklock har de brændt hvert produkt ind, ikke én, men tre gange, så panderne har naturlige non-stick egenskaber, enestående smag og forenklet rengøring. Resultatet ligner en velbrugt og elsket støbejernspande fra allerførste brug.

Der er flere fordele ved den tredobbelte forbrænding:

  • Pleje og rengøring: De tre lag gør det nemt at rengøre, og de ekstra lag beskytter non-stick-funktionen og mod korrosion.
  • Brugervenlighed: Triple-fired støbejern er det mest brugervenlige støbejernsudstyr, da det kræver meget mindre pleje og  vedligeholdelse for at få de ønskede resultater. Perfekt til hverdagsbrug!
  • Modstandsdygtig: Med klassiske støbejernspander kan nogle fødevarer fjerne brændingen ved de første par anvendelser. Med tredobbelt brændt jern er dit køkkenudstyr meget mere modstandsdygtigt og kan modstå vanskelige retter med det samme uden risiko for at brænde på.

Enestående design for øget komfort

De primære håndtag på Blacklock produkterne er designet med et pænt V-snit i midten af håndtaget, hvilket reducerer mængden af jern i håndtaget, så luften kan strømme og holde det køligere i længere tid. (Bemærk: Det er stadig lavet af jern, så langvarig brug på en varm overflade – eller i ovnen – vil til sidst opvarme håndtaget). Blacklock seriens hjælpehåndtag og stegepander med dobbelt håndtag er alle hævede, så der er mere plads til din hånd. De giver også god kontrol. På alle dele er der spatelvenlige skrå vægge, som gør det muligt at røre uden at spilde.

Blacklock

Som alt andet støbejernsudstyr fra Lodge er Blacklock et kvalitetsprodukt, der er lavet til at modstå tidens tand. Det holdbare håndværk bag design og fremstilling betyder, at det er sikkert at bruge på enhver madlavningsoverflade, indendørs eller udendørs. (Undtagen i mikrobølgeovnen, selvfølgelig.) Tilbered hvad som helst, hvor som helst, hvordan som helst, i 100 år!

125 ÅRS PRODUKTION

Et støberi, der tænker på sit fodaftryk:

"Hos Lodge tager vi vores miljømæssige ansvar meget alvorligt. Vi er dybt forankret i South Pittsburg, Tennessee, hvor vores virksomhed blev født, og hvor vi stadig er i dag. Ved at handle i vores miljøs og vores nabolags bedste interesse beskytter vi vores rødder og geninvesterer i vores fremtid. Som en femte generations familieejet virksomhed er vi forpligtet til at gøre det rigtige for vores medarbejdere og vores lokalsamfund."

Lodge er dedikeret til at minimere deres affald. I gennemsnit sender de en million pund jernprodukter hver uge – alt sammen smeltet, hældt, støbt, færdiggjort og pakket i South Pittsburg, Tennessee. At lave alting lokalt hjælper dem med at arbejde mere effektivt. Men det er ikke alt. Hvert skridt på vejen genbruger og genanvender de materialer for at reducere deres CO2-aftryk og beskytte vores fælles planet.

Lodge gør god brug af skrot

De blander råjern, genbrugsstål, legeringer og støbegods fra støberiet for at fremstille
det smeltede jern, som deres historiske køkkenudstyr er lavet af. Ved at bruge genbrugsstål og kasseret støbegods holder de materialerne væk fra lossepladser. I 2021 købte Lodge 9.076 tons genbrugsstål, eller slitter steel, og omsmeltede 33.370 tons defekte støbegods, så materialet kan
bruges i generationer.

Genbrug igen og igen

Sand er en stor del af fremstillingsprocessen. I 1996 samarbejdede de med Tennessee Department of Environment and Conservation's Division of Solid Waste om at udvikle en politik for genbrug af ikke-farligt støberisand. Siden da har de genbrugt brugt sand til byggeprojekter på deres campus og i lokalsamfundet, herunder en baseballbane til lokale børn. I 2021 genbrugte Lodge omkring 1.000 kubikmeter sand til forskellige projekter på campus.

Genanvendelse af olie

Et af de sidste trin i fremstillingsprocessen er afbrændingen af køkkenudstyret. Sidste år genvandt de 15,9 tons forbrændingsolie. I stedet for at smide den overskydende olie ud, bliver den genbrugt af andre virksomheder til at fremstille deres produkter. Faktisk bliver meget af den olie, som Lodge giver væk, brugt i hundefoder og makeup.

lodge.png

Lodge

Lodge blev grundlagt tilbage i 1896, dengang under navnet The Blscklock Foundry efter grundlæggeren Joseph Lodges nære ven. Dengang havde The Blacklock Foundry stor fremgang med sine støbejernsprodukter, indtil det blev brændt ned i 1910. Dog, bare tre måneder senere, i et kvarter tæt på, genopstod virksomheden, men nu med navnet Lodge Manufacturing Company.

Joseph Lodge har efterfølgende skabt en arv af højkvalitets produkter, der har overlevet alt fra den store depression til anden verdenskrig og som sandsynligvis kommer til at overlever flere. Den seneste tid er Lodge blevet den førende producent indenfor slidstærke støbejernsprodukter og ligger altid i spidsen med smarte og innovative løsninger. I et køkken med tidsløst design og udødelige produkter, er Lodge det oplagte valg.

Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr. (*gælder ikke produkter, der kræver pallefragt)
Køkkenudstyr siden 2009
Officiel forhandler af alle mærker
Læs mere om KitchenOne
Brug for hjælp?
Du er altid velkommen til at ringe eller sende os en e-mail.
70 777 554 Gå til kundeservice