Din ekspert i køkkenudstyr
Gratis fragt over 500 kr.
Hurtig levering
365 dages returret
Indkøbskurv Kurv 0 kr. Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv 0 kr. Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

Oplev de mange muligheder med en ismaskine. Det kan virke som en sjov investering, men vil uden tvivl blive en stor succes, når først du oplever de mange fordele. Hos KitchenOne finder du et bredt udvalg af de mange forskellige modeller der findes; uanset om du ønsker en med eller uden selvstændig kompressor.

Med en ismaskine har du altid din yndlings-is ved hånden. Oplev alt fra ekstra cremet vaniljeis og blød sorbet, til sund nice-cream med kun ganske få ingredienser. Det kan være svært at vælge hvilken ismaskine man skal gå med, men med vores købsguide kan du blive klogere på hvad du skal overveje.

Forskellige modeller

Som udgangspunkt findes der to former for ismaskiner; en uden kompressor og en med kompressor. Det er også det væsentligste du skal overveje, hvis du skal investere i en ismaskine. Derefter kan der også være andre faktorer der spiller ind i forhold til, hvilken model du skal vælge, såsom kapacitet, den færdige mængde og tilberedningstid.

Ismaskine med kompressor
Denne type ismaskine har et separat fryseelement, hvorved isen fryser langsomt ved hjælp af maskinens kompressor. Så kan du gå i gang med at lave al den is du ønsker, når du har lysten til dig. En ismaskine med kompressor er i den højere prisklasse, men giver dig alle fordelene, og lader dig lave bedre is end de professionelle. Ulempen ved disse modeller kan være størrelsen. I og med, at de har en kompressor indbygget fylder de automatisk mere. Så man skal være sikre sig, at man har pladsen til den.

Ismaskine uden kompressor
Det billigere alternativ. Denne type omtales også som en ismaskine med integreret fryseelement, hvilket betyder at i selve skålen sidder fryseelementet. Det betyder også, at når du skal lave is med denne model, skal skålen have været i fryseren i mindst et døgn inden den er klar. Det kan være en ulempe i og med, at du ikke bare kan lave is når du lige har lyst - du skal vide det et døgn i forvejen. Dette er også relevant hvis man skal lave flere portioner. Samtidig fylder denne model heller ikke meget i køkkenet, så den er nem at finde frem og pakke væk igen.

Købsguide

Der er forskellige faktorer der kan spille ind når du skal vælge en ismaskine. De behov og krav du bør overveje, kan du blive klogere på her.

Kapaciteten: Jo større maskine, jo større færdig mængde får du. De største maskiner kan lave op til 1,7 liter is.
Tilberedningstiden: Hvis du er meget utålmodig kan det være en fordel at vælge en ismaskine med kompressor, da de er langt hurtigere end en uden.
Med eller uden kompressor: Hvis du vælger en maskine uden, skal du være opmærksom på, at det tager længere tid, da den skal have været i fryseren i minimum et døgn inden. Vælger du en maskine med kompressor, kan du hurtigere få stillet din lyst til is - den fryser under omrøring, hvilket også giver den perfekte konsistens.
Design: Designet har ofte noget med størrelsen at gøre, og her bør du overveje om den skal være med eller uden kompressor. De fleste maskiner fås i et enkelt design, der passer ind i ethvert hjem.
Mærket: Et brand som Nemox er italiensk og har specialiseret sig i ismaskiner. Sage er udstyret med en række innovative funktioner. DeLonghi har tradition for ismaskine og er elsket af forbrugerne. Wilfa leverer ismaskiner hvor du får meget for pengene. Mærket vil altid blive smagssag, og nogle vælger også ismaskine ud fra mærket på det de har i forvejen i køkkenet.

Fordele ved ismaskine

Lav bedre is: Smag forskellen og oplev en mere cremet hjemmelavet is. Det at den omrører mens der fryses, gør ikke bare processen lettere, men giver dig også et bedre slutresultat.

Smagfuld is uden krystaller: Det er nemt at lave is med en ismaskine, da den nemt sørger for at blande ingredienserne godt sammen. Samtidig med dette bliver den kølet ned. Blandingsprocessen har til hensigt at trække luft ind i ismassen, hvorved den samtidig sørger for, at den ikke krystalliseres.

Sammensæt dine egne varianter: Du kan helt selv styre, hvilken smag du vil have og ønsker at afprøve. Man kan nyde sin favorit når end det skal være. Så slipper man også for risikoen for at isbutikken har udsolgt af din favorit.

Et sundere alternativ: Når du selv står for ingredienslisten, kan du med fordel også lave en sundere version. Der vil dog være smagsforskelle, og nogle foretrækker måske flødeisen - hvor andre er til det sundere alternativ. Du kan f.eks. prøve kræfter med en hjemmelavet is uden mælk, sukker, gluten eller andre tilsætningsstoffer efter dine præferencer.

Alternativer

En ny spiller på markedet indenfor ismaskiner er Yonanas. Denne type maskine vil man dog nærmere kalde en sorbetmaskine, da ingredienserne er frossen frugt. Der behøves ikke at tilsættes andet end dette, så man kan være fri for smagsforstærkere og tilsætningsstoffer. Hvis man vil tilsætte lidt ekstra kan man drysse lidt mørk chokolade over isen efterfølgende. Maskinen er nem at bruge og kræver ikke meget.

Det kan også være du synes en ismaskine er for meget at investere i, så kan der være en anden løsning. Hvis du har en røremaskine, er der mange modeller, hvor du kan tilkøbe en ismaskine som tilbehør. Hvis du har en røremaskine fra KitchenAid, Kenwood eller Smeg så kan du tilkøbe en skål med fryseelement i.

Tilbehørsdelen fungerer ligesom en ismaskine uden kompressor. Derfor er du nødt til at have skålen i fryseren i mindst 24 timer inden du kan lave isen. Ellers er det blot røreredskabet fra røremaskinen der sørger for at blande isen godt rundt, så du kan nyde din velsmagende favorit is.

Inspiration

Det er uden tvivl en smagssag, hvilken is der er den bedste. Nogle foretrækker flødeis, andre sodavandsis og en tredje foretrækker sorbet. Derfor findes mange bud på hvilken man skal give sig i kast med, og der er uden tvivl meget information af finde på nettet. Vi har en lækker opskrift her, som du kan begive dig ud, hvis du mangler noget inspiration. Du kan også tjekke vores blog, hvor der også er lækre opskrifter lige her.

Sommerlig rabarberis

Findes der noget mere sommerligt end rabarber? I denne super lækre is skaber rabarberen den ultimative sommer succes.

Det skal du bruge:

  • 250 g rabarber, eller to stilke
  • 4 dl mælk, fedtfattigt maks. 3 %
  • 4 dl piskefløde
  • 1 vaniljestang
  • ½ dl vand
  • 3 dl sukker
  • 6 æggeblommer

Sådan gør du:

  1. Start med at skylle stilkene og skær dem mindre skiver. Kom dem herefter i kasserolle sammen med 1 dl. sukker og vandet. Lad det simre i ca. 5 minutter til rabarberne er bløde.
  2. Skær vaniljefrøene fra stangen og kom det i en kasserolle sammen med mælk og piskefløde. Kog det op og fjern fra varmen.
  3. Piske æggeblommer og 2 dl sukker til det bliver luftigt. Hæld blandingen med mælk over æggeblommerne i en lind stråle, mens du pisker. Når det er pisket sammen hældes det tilbage i kasserollen og varmes op. Pisk undervejs. Når den begynder at tykne fjernes den fra varmen. Den må ikke koge. 
  4. Hæld derefter blandingen i en skål og stil den på køl. Du opnår et endnu bedre resultat hvis du lader den stå natten over. Hæld blandingen gennem en si inden du hælder det over rabarber massen. Kom det hele i ismaskinen og sæt den igang. Når konsistensen er cremet og lækker, er den færdig. Stil den gerne i fryseren et par timer inden den nydes.
Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr.
Autoriseret dansk værksted
Officiel forhandler af alle mærker
Læs alle dine fordele
Brug for hjælp?
Du er altid velkommen til at ringe eller sende os en e-mail.
70 777 554