Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

Ooni gør pizza nemt

Fra træfyret smag til gasdrevet konsistens til elektrificeret bekvemmelighed – du kan bruge Ooni transportable pizzaovne i køkkenet, i baghaven eller næsten hvor som helst. Vi inviterede den svenske kok og restauratør Thomas Sjögren til at inspirere os med smagfulde pizzaer til sommerens pizzafest.

en dej – tre slags pizza

Nogle gange har man bare ikke tid til at forberede alt dagen før. Så er det godt, at det ikke behøver at tage mere end en time at lave en pizzadej. Med denne opskrift kan du hurtigt forberede et pizza-party, selv når det føles som om, at tiden flyver af sted.

Til dejen skal du bruge:

  • 480 gram varmt vand (40-50°C)
  • 15 g tørgær eller 30 g frisk gær
  • 750 g pizzamel
  • 1 spsk. salt
  • 1,5 spsk. olivenolie
  • 100 g semulje eller rismel til formning.


Fremgangsmåde: 

  1. Pisk tre spiseskefulde mel i det varme vand. Tilsæt derefter gær, og pisk igen. Lad det stå på et varmt sted i ca. 5 minutter, indtil blandingen er skummende.
  2. Bland gærblandingen og halvdelen af melet godt sammen i en stor skål. Tilsæt derefter salt og resten af melet. Vend dejen ud på en let melet overflade og ælt den i 8-10 minutter.
  3. Hæld lidt olivenolie i skålen, og læg dejen tilbage i skålen. Hæld også lidt olie over dejen. Dæk skålen til med plastfolie, og lad den hæve et lunt sted i 20-30 minutter, eller indtil dejen er fordoblet i størrelse.
  4. Del den hævede dej i mindre stykker, enten 5x250 gram eller 4x330 gram. Form dejstykkerne til glatte boller. Pensl bollerne med olivenolie eller varmt vand, og dæk dem med plastfolie. Lad dem hæve på et lunt sted i 15-20 minutter, eller indtil de er dobbelt så store.
  5. Arbejd derefter dejkuglerne ud til en rund cirkel med en tyndere midte og en lidt tykkere kant.

Uanset hvordan du vælger at toppe din pizza, anbefaler vi at pensle pizzakanterne med olivenolie, så snart den er taget ud.

Den røde pizza

Ikke meget kan slå en traditionel pizza med en tomatsauce lavet af gode tomater.

Blend San Marzano-tomater med salt, og smør et tyndt lag på pizzadejen. Top derefter med salsiccia og ramsløg. Bag i din Ooni. Pizzaen er færdig, når den er gylden og har bløde kanter. Top den med revet citronskal, basilikum og havsalt.

Den hvide pizza

Den populære pizza bianco har en hvid sauce i stedet for tomatsauce. Hvis du vælger creme fraiche som base, får du en syrlig smagskarakter, som også passer rigtig godt sammen med en smagfuld ost.

Fortynd creme fraichen med lidt vand, så den får en konsistens, der er nem at arbejde med – kom et tyndt lag på pizzadejen. Hak aspargesene, og fordel dem på pizzaen sammen med Pecorino-ost, og dryp med olivenolie. Bag, indtil din pizza er gylden med luftige kanter. Afslut med at sprøjte creme fraichen ud i spiralform, og top med ørredrogn.

Dessertpizza

Pizza kan serveres både som salt og sødt.
Thomas bød på en sommerlig pizza med smag af mandler, punch og jordbær. 

Form pizzadejen, og bag den uden topping. Pizzaen er færdig, når den er gyldenbrun med luftige kanter. Pisk fløden, og bland punch i efter smag. Bland marcipanen sammen med vand til en ensartet konsistens, der kan fordeles ud den nybagte pizza. Top med jordbær i skiver, hakkede mandler, punchcremen og sigtet flormelis. Afslut med et par citronmelisseblade.

Dæk bordet til sommerens pizzaparty!

Tips til at bage pizza udendørs

En Ooni-pizzaovn er ikke kun til brug derhjemme – den kan også bruges til at bage pizza udendørs. Herunder finder du nogle tips til at gøre processen så simpel som muligt, uanset om du bager pizza på en picnic i parken, ved siden af din autocamper eller helt off the grid.

  1. Vælg den rigtige ovn
    Alle Ooni-pizzaovne er transportable, men nogle er lettere at transportere end andre. De mest kompakte modeller er Ooni Four 12, Ooni Karu 12 og Ooni Koda 12. De vejer alle under 10 kg og har et overtræk med håndtag, der gør dem lette at transportere. 
  1. Forbered dit brændstof
    Til din Ooni Four 12 kan du bage med træpiller. 500 gram træpiller er nok til ca. fire pizzaer. Ooni Koda 12 og Ooni Karu 12 kan også køre på propan – en campingbeholder på 500 gram er nok.
  1. Find en stabil overflade
    Sørg for, at du har et stabilt underlag, inden du tænder ovnen. Træ, stål eller sten er gode overflader, men et picnicbord eller et betonunderlag kan også bruges.
  1. Vær smart med tilbehøret
    Det kræver en del redskaber at bage pizza, så sørg for at pakke smart. Små ting som termometer og skorsten kan opbevares inde i ovnen. Dej og toppings pakkes bedst i en rygsæk eller køletaske.
  1. Forbered ingredienserne, inden du tager ud
    Jo mere tid du har til at forberede dig, jo bedre. Hvis du skærer, tilbereder og afmærker dine ingredienser på forhånd, bliver processen meget nemmere, når du er på stedet. Du kan medbringe enten frisk dej eller frosne dejboller.
  1. Planlæg toppings og reducer madspild
    Når du laver mad udendørs, er det godt at holde tingene enkle. Prøv at tage præcis den mængde mad med, som du har brug for, så du ikke behøver at tage svedig ost og andre resterende råvarer med hjem igen.

ooni-logo.png

Ooni

Ooni blev grundlagt af Darina Garland og Kristian Tapaninaho. De lavede ofte pizza derhjemme, men syntes ikke, at den var så god, som den kunne være. De gik på jagt efter en brændefyret pizzaovn, men alle de pizzaovne, de fandt, var både store og dyre. De indså, at de havde opdaget et hul i markedet, så de skabte deres egen prototype og gik i gang med arbejdet. Og så blev Ooni født - en hurtig og bærbar pizzaovn af høj kvalitet til en overkommelig pris.

Siden lanceringen af deres første pizzaovn er Ooni vokset til en virksomhed, der har modtaget flere priser og sælger sine produkter over hele verden. Det ideelle valg for dig, der ønsker en kompakt og effektiv pizzaovn. Ooni gør det nemt at bage pizzaer, uanset om det er til en ekstra luksuriøs hverdagsmiddag, eller om du vil invitere nære og kære på pizzafest.

Bag pizza som på restaurant
En pizzaovn har mange fordele og gør det utroligt nemt at bage pizza derhjemme. Den kan nå temperaturer, som din almindelige ovn kun kan drømme om. Resultatet er en pizzabund, der er utrolig sprød og lækker - ligesom på restaurant. Du kan servere pizzaen friskbagt og helt selv vælge dine toppings. Perfekt til dig, der gerne vil invitere venner og familie til en dejlig middag derhjemme.

Du kan naturligvis også bruge din pizzaovn til andre formål. Mange udnytter eftervarmen til at bage brød eller andet der skal bages i ovnen, mens temperaturen langsomt falder. På den måde kan du få mest muligt ud af energien og lave mad på en energibevidst måde. Du kan også bruge din brændefyrede Ooni-ovn til at grille og give kød en røget smag.

Nyd herlige stunder i haven
Det er skønt at lave mad udenfor, når det bliver sommer. Hvorfor ikke samle familien i haven, nyde det varme vejr og lave mad udenfor? Men glem burgere på grillen! Med en Ooni pizzaovn har du endnu flere muligheder.

Det tager kun 60-90 sekunder at bage en pizza, så du kan hurtigt og nemt bage pizzaer til mange. Samtidig kan du lade dine gæster være med i processen ved at de vælger deres egne toppings! Nemt, sjovt og lækkert.

Det har også praktiske fordele at vælge pizzaovnen frem for grillen. Oonis pizzaovne er nemlig selvrensende (i modsætning til en grill, som skal børstes og rengøres ofte). Fordi ovnen når så høje temperaturer, forsvinder de fleste rester efter få minutter. Det giver dig mere tid til at spise, drikke, hygge dig og nyde de dejlige sommerdage.

Tilføjet til kurven
Gå til kurven

Andre kunder købte også:

Vis alle tilbehørsprodukter
Gå til kurven
Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr. (*gælder ikke produkter, der kræver pallefragt)
Køkkenudstyr siden 2009
Officiel forhandler af alle mærker
Læs mere om KitchenOne