Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

En stegepande i kulstofstål holder i generationer! Stegepanderne fra Kockum Jernverk er fremstillet i den svenske by Anderstorp af
100% svensk kulstofstål og er helt giftfrie. Når du modtager panden, er den allerede brændt ind med vegetabilske olier, så du kan
bruge den med det samme, uden at panden skal igennem en separat procedure med at brænde den ind. Traditionelt bruger mange
kokke stegepander i kulstofstål, da det er et holdbart materiale, der er godt at arbejde med i køkkenet og giver ingredienserne en
optimal tilberedningsoverflade. Stegepanderne i kulstofstål fra Kockum Jernverk kan bruges på alle varmekilder, i ovn og over åben ild.

Stegepande, kulstofstål/rustfrit stål, Ø28 cm

I samarbejde med designstudiet Amsell Berlin har Kockums Jernverk skabt en let stegepande i kulstofstål med et ergonomisk udformet håndtag, der kombinerer funktionalitet og æstetik. Håndtagets brede, afrundede form giver panden en perfekt balance og et behageligt greb, selv med to hænder.

Læs mere om produktet her.

Grillvægt, rustfrit stål

Kockums Jernverk præsenterer en eksklusiv grillvægt i rustfrit stål, der er udviklet i samarbejde med den prisbelønnede kok Jacob Holmström. Grillvægten vejer 1,5 kg og bruges til at presse kød, fisk eller grøntsager mod stege- eller grilloverfladen, hvilket giver en mere jævn tilberedning og hurtigere resultater.

Læs mere om produktet her.

 

Bagebord, 60 x 47,5 cm

 Stilfuldt og praktisk bagebord til alle dine bageprojekter. Med en glat overflade, der reducerer risikoen for, at dejen hænger fast, bliver æltning og udrulning både nemmere og mere effektiv. Den foldede forkant giver ekstra stabilitet og sikrer, at bagebordet ligger stabilt på bordet, selv når du arbejder med tunge deje.

Læs mere om produktet her.

Smash burgers

Forestil dig en saftig hakkebøf, der er presset til perfektion på en varm stegeplade, hvor den karamelliserer og får den uimodståelige sprødhed.
Kombinationen af en tynd, smagfuld hakkebøf, smeltet ost og en luftig briochebolle er enkelthedens triumf. Top med karamelliseret tomat, syrlige
syltede løg og din yndlingsdressing – eller lad den tale for sig selv. Vi deler selvfølgelig opskrifter herunder.

Kockums Jernverk har produkter, der kan hjælpe dig med at lave den perfekte burger.

En smash burger er mere end bare mad – det er en oplevelse.
Her er vores bedste opskrift på, hvordan du laver den perfekte bøf!

8 stk.

Du skal bruge

  • 800 g hakket oksekød
  • olie, neutral
  • Salt
  • Sort peber
  • 8 skiver ost, fx emmentaler

Sådan gør du

  1. Del farsen i otte stykker, ca. 100 g hver, og tryk dem sammen til løse kugler.
  2. Varm panden op, og hæld lidt olie på.
  3. Læg en hakkekødskugle på, og tryk den ned med grillvægten.
  4. Lad vægten være på, indtil kanterne af farsen begynder at løfte sig fra panden.
  5. Fjern grillvægten, og vend burgeren. Krydr godt med salt og peber, og afslut med en skive ost.
  6. Smash endnu en bøf og læg den ovenpå. Server med valgfrit tilbehør.

Hamburgerboller

10 stk. 

Du skal bruge

  • 12,5 g gær (1/4 pakke)
  • 5 dl vand
  • 50 g smør
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 10-12 dl special hvedemel

Topping

  • 1 æg
  • 25 g smør

Sådan gør du

  1. Tag smørret ud, så det bliver blødt.
  2. Opløs gæren i koldt vand.
  3. Tilsæt sukker, smør, salt og det meste af melet. Ælt grundigt i ca. 10 minutter til en glat, men lidt klistret dej. Tilsæt mere mel, hvis det er nødvendigt.
  4. Lad den hæve tildækket, til den er dobbelt så stor, ca. 2 timer.
  5. Beklæd to bageplader med bagepapir.
  6. Hæld dejen ud på et melet bagebord, og del den i ti lige store dele, ca. 100 g pr. bolle. Form til glatte boller, og fordel dem spredt på pladerne.
  7. Lad hæve tildækket til dobbelt størrelse, ca. 2 timer.
  8. Forvarm ovnen til 225 grader.
  9. Pensl bollerne grundigt med sammenpisket æg.
  10. Bag dem midt i ovnen i ca. 15 minutter, eller indtil de har fået farve.
  11. Pensl med smeltet smør, og lad dem køle af på en rist.

Karamelliseret tomat

Du skal bruge 

  • 2 bøftomater
  • 2 spsk. sukker
  • ½ spsk. eddike
  • 10 g smør

Sådan gør du 

  1. Skær tomaterne i otte skiver.
  2. Smelt smørret ved svag varme, og tilsæt tomatskiverne.
  3. Drys med salt, peber og sukker.
  4. Vend tomatskiverne, når de begynder at blive bløde.
  5. Skift til middel varme, drys med sukker, og tilsæt eddike.
  6. Vend dem igen, når tomaterne begynder at tage farve, og steg dem kort, indtil de har en karamelliseret overflade på begge sider.

Syltet rødløg

Du skal bruge 

  • 1 rødløg
  • 1 dl sukker
  • 1½ dl vand
  • ½ dl eddike

Sådan gør du

  1. Skær løget i tynde skiver, og læg det i et glas med låg.
  2. Bland vand, eddike og sukker i en gryde.
  3. Bring det i kog, og rør, til sukkeret smelter.
  4. Hæld det over løgene, lad det køle af, og sæt låget på.
  5. Stil det i køleskabet i et par timer.

Plejeråd

  • Stegepanden fra Kockums Jernverk er allerede brændt ind, når du køber den – bare skyl og tør af med køkkenrulle, så er den klar til brug.
  • Vælg altid varmezone efter en størrelse, der svarer til bunden af ​​stegepanden. Varm stegepanden langsomt op med en lidt madfedt. Start ved en lav temperatur og øg derefter gradvist for at fordele varmen effektivt over hele fladen. Når panden er opvarmet, kan tilberedningen foregå ved en lavere temperatur. Vær opmærksom på, at hvis stegepanden varmes op til over 450°C, eller for hurtigt ved induktion, kan panden slå sig.
  • Alle typer redskaber kan bruges i en kulstofstålpande.
  • Lad panden køle af før rengøring. Kom aldrig koldt vand i en varm pande, da den kan slå sig. For at undgå rust – lad aldrig en stegepande af kulstofstål stå i blød.
  • Håndtaget på stegepanden kan blive varmt, brug derfor en grydelap!
  • Den indbrændte overflade er sort, men kan skifte til en rødbrun tone, som skyldes at kulstofstålet oxiderer under brug, hvilket er helt naturligt. En pande af kulstofstål bliver kun bedre med tiden, og jo mere den bliver brugt.

Rengøring

  1. Rengør kun med varmt vand, og tør inder- og ydersiden grundigt af. Smør derefter stegefladen med lidt olie. Med tiden erstattes den oprindelige indbrænding af et nyt overfladelag. Det bygges op efterhånden som panden bruges og giver en naturlig non-stick belægning. Brug aldrig opvaskemiddel, og vask ikke en kulstofstålpande i opvaskemaskinen.
  2. Hvis noget er brændt på, eller der er kommet rustpletter, rens da med ståluld eller lignende. Derefter skal overfladen brændes ind igen.
  3. Ved brug af syrlige ingredienser, såsom citron og vin, kan overfladebelægningen løsne, hvorved stegepandens metal kan afgive en jernsmag. Du kan da brænde pande ind på ny, men det er ikke et must. Den nemmeste måde at reparere panden på er at blive ved med at bruge den.

Vil du lave en ny indbrænding?

Stil stegepanden på kogepladen og varm den langsomt op. Når det begynder at ryge lidt, er den rigtige temperatur nået. Fordel et lag neutral olie i stegepanden ved hjælp af en klud og en stegepincet.

Overvåg indbrændingen nøje! Det kommer til at ryge, så sørg for god ventilation! Oliering og indbrænding gentages, indtil panden igen har fået en sort overflade. En flammet farvening kan forekomme (og er svær at undgå). Hvis det bliver en blålig tone – sænk temperaturen.

Kockums satser på høj kvalitet og nærproduceret

Kockums historie strækker sig tilbage til 1800-tallet, men vi vil fremhæve fremhæve to årtier, der havde stor betydning: I 1930'erne solgte Kockums Jernverk emaljerede køkkenprodukter, og det gik som smurt, men i 1960'erne bliver det erstattet af det moderigtige materiale plastik. Vedholdenheden betaler sig dog, og i dag er det i stedet plastikken, der bliver udfaset i vores hjem.

Ser man på Kockums udvalg af nærproduceret køkkenudstyr, så er en stor del fremstillet i Sverige og resten inden for EU. Derfor er det også fascinerende at se deres utrættelige jagt på bæredygtige materialer og produktion. For en langsigtet vision smider man ikke bare bort på i et øjeblik. For er det ikke en skøn fornemmelse at købe et produkt, der har livstidsgaranti? Som er produceret "inde hos naboen", i svenske Anderstorp, og hvor produktet hverken indeholder eller genererer skadelige stoffer. Ikke for dig, der lige er i gang med at lave en god middag. Ikke for dem, der arbejder i produktionen, og der er heller ikke nogen skadelige emissioner og udslip i nærområdet. Det er en holistisk tankegang, der handler om at gøre det rigtige fra starten.

Oplev Kockum Jernverks sortiment af stegepander, gryder, skærebrætter, grill- og køkkenting – produkter, der holder høj kvalitet, og som får maden til at smage ekstra godt!

FAVORITTER FRA KOCKUMS JERNVERK

Den nærproducerede pande af kulstofstål

I 2021 lancerede Kockums Jernverk svenskfremstillede pander af kulstofstål. Materialet er også svensk med 100% kulstofstål fra SSAB. Et af de sidste skridt i fremstillingsprocessen, som stegepanden skal igennem, er en såkaldt brændelinje, hvor vegetabilske olier brændes ind ved 350°C. Det medfører den meget positive egenskab, at du ikke selv behøver at brænde panden ind. Når du får din Kockums kulstofstålpande hjem, kan du straks tage den i brug.

Pizzastålet, som holder for evigt

Bag brød og pizza med Kockums bage- og pizzastål. Stålet bliver så varmt, at du kan bage pizza og få en lækker sprød overflade. Bagt på få minutter! Vil du stege for eksempel smash burgers eller grøntsager? Hvis svaret er ja, skal du placere stålet på en induktionskogeplade, grill eller over åben ild.

Pizzastålet er produceret i svenske Anderstorp af 6 millimeter kulstofstål fra SSAB af 100% svensk stål. Hvor andre pizzasten kan knække, holder bage- og pizzastålet fra Kockums for evigt. Takket være en forholdsvis tynd tykkelse når stålet hurtigt den rigtige temperatur. Overfladen er brændt ind med svenske vegetabilske olier, som giver produktet den meget efterspurgte 'slip-lethed' egenskab.

Emaljen er 100% fri for skadelige stoffer

Emaljerede gryder og pander er et meget holdbart alternativ til andet kogegrej. Emaljen består af et ekstra hærdet og slidstærkt glas kaldet borosilikat. Under produktionen af ​​emalje bruges kun ressourcer, der findes rigeligt af i naturen, hvilket er en ansvarlig måde at bruge jordens ressourcer på.

Emaljen er fri for bly, kadmium og nikkel, og derfor er denne type af produkter særdeles velegnede til madlavning.

Takket være den gode udformning af grydens bund og sider, både lagres og overføres varmen, mens maden tilberedes. Du kan derfor med fordel lave mad ved en lavere og mere skånsom temperatur. Dermed sparer du også energi og bevarer flere næringsstoffer i maden.

Emalje indeholder ingen skadelige stoffer, og det vand, der bruges under fremstillingen, påvirker ikke miljøet. Det brugte procesvand renses i et moderne spildevandsrensningsanlæg og genbruges derefter som nyt procesvand.

Alle Kockums produkter er 100% genanvendelige. Metallet kan genbruges igen og igen. Emaljen er ikke bandfarlig, og der sker ingen luftforurening under genanvendelsesprocessen.

Emaljeret stål

 PLEJERÅD

-Vask køkkenprodukterne med varmt vand og mildt rengørings-/opvaskemiddel før første brug.

-Opvarm gryden langsomt med væske eller madfedt i. Opvarm ikke en tom gryde. Start ved en lavere temperatur og øg gradvist. Når gryden har nået den ønskede temperatur, kan du sænke varmen igen.

-Hvis gryden eller panden bliver overophedet, skal den fjernes fra varmekilden og afkøles gradvist.

- Brug altid ovnhandsker eller grydelapper, når du håndterer varme gryder og fade fra ovnen!

-Køl ikke en opvarmet gryde eller låg ned under rindende koldt vand. Lad dem køle langsomt ned for at undgå termisk chok og mulige skader.

-For at dit køkkengrej skal holde længst muligt, anbefaler vi, at du kun bruger redskaber af silikone, varmebestandig plast eller træ i dem.

RENGØRING

1. Kogegrejet skal altid køle af, inden det skylles eller vaskes op.

2. Vask med varmt vand og mildt rengøringsmiddel/vaskemiddel, og tør grundigt af. Det kan vaskes i opvaskemaskine, men for at bevare farvens glans anbefales opvask i hånden.

3. Brug kun bløde svampe eller opvaskebørster til at fjerne madrester. Hårde svampe eller stærke rengøringsmidler kan beskadige overfladen.

4. Hvis noget er brændt på, anbefaler vi, at gryden står i vand i ca. 10-15 minutter. Hæld vandet ud og kom derefter citronsaft eller linoliesæbe i. Lad stå i et par minutter, og bearbejd derefter overfladen med en blød svamp for at fjerne det sidste.

5. De mest genstridige pletter behandles med bagepulver! Bland bagepulver sammen et par dråber vand til en blød pasta. Tag en rå kartoffel eller ren vinprop, og bearbejd pletten med bagepulverpastaen.

6. I nogle tilfælde kan ridser forårsaget af metalaflejringer fra bestik fjernes med kogepladerens.

BAGE- OG PIZZASTÅL


PLEJERÅD

-Bage-/pizzastålet er brændt ind, når du får det. Skyl ​​og tør det af med køkkenrulle, og så er det klar til brug.

-Sæt stålet højt oppe i ovnen, ca. 5-12 cm fra grillelementet. Vælg en afstand, hvor du har plads nok til at kunne håndtere pizzaen uden problemer. Forvarm bage- og pizzastålet på højeste varme i ca. 40-60 minutter i ovnen. Tænd for grillfunktionen fra starten eller aktiver den senest 20 minutter før, den første pizza skal bages.

-Når du bruger stålet på en grill, gasblus eller åben ild, er opvarmningstiden ca. 10 minutter.

-Husk at bage- og pizzastålet bliver varmt, og brug altid grydelapper!

-Den originale overflade erstattes med tiden af ​​et nyt lag, der bygger sig op, når du bruger bage-/pizzastålet. Det giver en god slip-let-egenskab.

-Bage- og pizzastålet skal opbevares tørt for at undgå rust.

 

RENGØRING

1. Rengør kun med varmt vand. Tør straks og grundigt! Smør derefter med et tyndt lag madolie. Opvaskemiddel eller opvaskemaskine må aldrig bruges til rengøring.

2. Når du bager pizza eller smash burgers ved høj temperatur, kan maden brænde fast til stålet. Skulle det ske – skrab det værste af med en skraber eller paletkniv. Brug derefter en svamp eller nylonbørste og varmt vand til at fjerne det sidste. Hvis det ikke er nok, kan du bruge ståluld. Efter sådan en rengøring kan der være behov for en ny indbrænding.

Brænd ind bage- og pizzastålet igen:

Først: Sørg for, at bage-/pizzastålet er rent og tørt. Indbrændingen kan ske både i ovnen og på grillen. Under indbrændingen bliver stålet mørkere.

Ovn: Smør hele stålet med et tyndt og jævnt lag neutral madolie. Tør overskydende olie af. Placer stålet i en kold ovn og varm op til 250°C. For at skabe den nye overflade på dit stål, lad det stå i ovnen i en time.

Grill: Placer bage- og pizzastålet på den varme grill. Påfør et tyndt lag madolie på overfladen med en klud og en stegetang. Overvåg processen nøje. Gentag proceduren, indtil stålet igen har en sort overflade.

Til sidst: Stålet skal forblive i ovnen eller på grillen og køle af, inden du fjerner det.

HISTORIE

Kockums tid er nu

Kockums Jernverks historie begynder i slutningen af 1800-tallet i den svenske by Ronneby, hvor familien Kockum netop er gået i gang med at bygge deres nye fabrik. I 1893 udvikler de et produkt, der fuldstændig ændrer virksomheden – det emaljerede køkkengrej. Salget går fantastisk, og allerbedst går det i 1930'erne. Men så kommer 60'erne, og nu er det i stedet det nye materiale plastik, der er på alles læber. Til sidst gik det så skidt, at de emaljerede køkkenting blev fortrængt fra de svenske køkkener, og  Kockums Jernverk stoppede produktionen af deres emaljerede produkter.


Indtil nu. I dag er det i stedet plastikken, der udfases. Kockum har taget vare på det bedste fra 30'erne, såsom det slidstærke materiale og design, og genstartet produktionen med en opdateret farvepalet. Kvalitet og nærproduktion er ikke nok. Hos Kockums Jernverk ønsker de, at du synes, at deres produkter er så smukke, at du gerne vil have dem stående fremme – også mellem måltiderne.

kockums-jernverk-logo.png

Kockums Jernverk

Virksomheden bag det emaljerede køkkengrej har eksisteret siden 1800 tallet i Ronneby i Sverige, hvor det i 1930’erne går bedre end nogensinde før. Kockums Jernverk fremstiller elegant køkkengrej i mange smukke farver, og der er ingen tvivl om at den klassiske cremede gule farve med tynd grøn kant er svenskernes favorit på dette tidspunkt. Kockums Jernverk producerer gryder som aldrig før og det elegante design er at finde i næsten alle hjem.

Da 60’erne bød sig velkommen valgte flere familier plastikken til i stedet, og derved blev de emaljerede redskaber skubbet længere ind i skabene i køkkenet. Kockums Jernverk forsøgte sig med både nye farver og designs, men det var ikke nok. Derfor måtte produktionen desværre lukke.

Tiderne er heldigvis skiftende, fordi den dag i dag er plastik igen på vej ud og der bliver endnu engang budt velkommen til emaljeret køkkengrej. Derfor har Kockums Jernverk samlet alt det bedste fra 30’erne; skønt design og solidt materiale. Der er opdaterede farver og produktionen er nu igang igen. De nye kollektioner inspirerer til glæde i køkkenet og vækker lysten til at kokkerere. Produkterne er elegante og smukke, som du sagtens kan have stående fremme til servering.

Tilføjet til kurven
Gå til kurven

Andre kunder købte også:

Vis alle tilbehørsprodukter
Gå til kurven
Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr. (*gælder ikke produkter, der kræver pallefragt)
Køkkenudstyr siden 2009
Officiel forhandler af alle mærker
Læs mere om KitchenOne