Din ekspert i køkkenudstyr
Gratis fragt over 500 kr.
Hurtig levering
365 dages returret
Indkøbskurv Kurv 0 kr. Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv 0 kr. Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

Købsguide - Hvilken stegepande skal jeg vælge?

Type: Der findes mange former for pander, så hvilken du skal vælge kommer også an på hvad dit formål er. Der er både almindelige stegepander, grillpander og sauterpander. Derfor bør du overveje, hvad du skal bruge din stegepande til. Den almindelige stegepande er perfekt til dagligdagen. Den er ideel når du skal stege frikadeller, hakkebøffer eller lignende. De lave sider gør det nemt for dig at vende maden, så du opnår et ensartet resultat. Sauterpanden derimod har højere kanter, hvilket gør den ideel til lynstegning og simreretter. Du kan nemt svitse dine grøntsager af, så der stadig er bid i og derved opnå et perfekt stegeresultat. Grillpanden lader dig investere grillen indenfor. Takket rillerne på stegefladen kan du give dine steaks en perfekt stegeskorpe. Du kan med fordel også bruge den til grøntsagerne du også ville have tilberedt på grillen.

Størrelse: Du kan vælge stegepander fra 20 cm til 32 cm. De mindste størrelser er ideelle til at lave pandekager eller omeletter. Derimod er de store størrelser perfekt til simreretter da der er mere plads. Hvis du ikke ønsker at have flere forskellige pander, kan du med fordel vælge en på 26-28 cm. Du skal dog være opmærksom på hvor man måler en stegepande. De fleste mål er fra yderste kant til kant. Det vil sige, at selve stegefladen oftest er mindre.

Belægning: Du kan både vælge stegepander med og uden belægning. De har alle hver deres fordele. Hvis du vælger f.eks. en jernpande der ikke har belægning er den ideel til at give en god stegeskorpe. Fordelen ved at vælge en stegepande med belægning er at de er lettere gå til for de fleste, og at råvarerne ikke hænger fast. Desuden sikrer belægningen at du typisk vil bruge mindre fedtstof.

Virker på induktion: Hvis du har et induktionskomfur er det vigtigt, at du vælger en pande der fungerer på induktion. Det er langt de fleste materialer der fungerer på induktion. De materialer der ikke fungerer på induktion er ren kobber og aluminium. Ønsker du et af disse materialer, skal du sikre dig, at der er flere lag, hvoraf et af dem er magnetisk. På alle pander har vi angivet om de virker på induktion. Du kan også købe induktionsplade, som fungerer som en mellemlægsplade mellem induktionskomfuret og de pander som ikke virker på induktion.

Rengøring: Pander holder generelt længere og bedre, hvis du vasker dem op i hånden. Det betyder dog ikke, at der ikke er nogle stegepander der tåler rengøring i opvaskemaskine. Hvis stegepanden tåler rengøring i opvaskemaskine vil det fremgå af produktsiden. Sørger du altid for at vaske dine pander op i hånden, bør du kun bruge varmt vand og en smule opvaskemiddel. Panden tørres efterfølgende af med køkkenrulle. Husk aldrig at hælde kold vand på en varm pande, da det kan gøre panden skæv.


Materialer

Støbejern – En ven for livet

Støbejernspanden bliver bedre med tiden! En ven for livet som vil give dig køkkenglæde i mange år fremover. Den passer til meget og fungerer bedst når du steger i meget fedt. Hvis du steger kød i det, øges smagen takket være støbejernet, der udsender en lille sund mængde jern. Ingredienser med meget syre kan give en lidt ubehagelig smag af jern.

Støbejernspanden bliver bedre med tiden! En ven for livet som vil give dig køkkenglæde i mange år fremover. Porerne i overfladen tillader at fedtet trænger igennem og fordeler sig jævnt i bunden, hvilket giver en dejlig og jævn stegt overflade! Et plus er også at du kan bruge redskaber af alle materialer.

Tag hånd om støbejernspanden

  • Håndvask i varmt vand (aldrig opvaskemiddel) og tør af.
  • Smør med fedt ved behov.
  • Giv panden nyt liv: Dæk bunden med ca. 5 mm groft salt, anbring gryden på komfuret på høj varme. Lad stå i ca. 2 minutter og ryst lejlighedsvis. Saltet absorberer alt det forbrændte fedt. Kasser saltet og lad gryden køle af, inden du steger den igen. (For at stege: Dæk bunden med olie og stil på svag varme i en halv time. Hæld ud og tør af med køkkenrulle – Klar!)

Jern/kulstål – Magisk madlavning

Jern/kulstål er ligesom en blanding af teflon og støbejern – god frigørelsesfunktion som en teflonpande, holder længe og steger som en støbejernspande (dog meget lettere). Holdbarheden er lige så god som støbejern – en pande af stål bliver ved din side længe! Det er muligt at stege med panden uden at brænde den først – men det bliver ikke lige så godt. Panden vil blive mørkere og mørkere, da det er nonstick-egenskaberne som forsvinder. Jo mere du bruger den, desto mindre fedt behøver du at bruge. Vær forsigtig med sure ingredienser, da de kan fjerne nonstick-belægningen! Stål reagerer hurtigt på forandringer i varme, så hvis du vil have ultimativ kontrol over omeletten, er denne pande noget for dig.

Tag hånd om jern/kulstålspanden

  • Steg panden inden du bruger den.
  • Lad altid stegepanden afkøle før du vasker den med varmt vand (uden opvaskemiddel).
  • Tør stegepanden efter rengøring så den ikke ruster.
  • Giv panden nyt liv: Dæk bunden med ca. 5 mm groft salt, anbring gryden på komfuret på høj varme. Lad stå i ca. 2 minutter og ryst lejlighedsvis. Saltet absorberer alt det forbrændte fedt. Kasser saltet og lad gryden køle af, inden du steger den igen. (For at stege: Dæk bunden med olie og stil på svag varme i en halv time. Hæld ud og tør af med køkkenrulle – Klar!)

Rustfri – Restaurantfavoritten

 En pande i rustfrit stål er enorm holdbar sammenlignet med belagte pander og bruges meget i restaurantkøkkener. Stålet har ingen åbne porer hvilket gør at ingen smag sætter sig, men også at intet fedt lagres i panden, som i en støbejernspande. Hvis du ikke steger i fedt, brænder maden. Hvis du bruger en pande i rustfrit stål, med den rigtige teknik, har den også en nonstick-egenskaber. Når du lægger et stykke kød på panden, suger panden kødstykket fast, men frigiver det når ristefladen er fin og porerne i råmaterialet er lukket. Når alt kommer til alt, kan du i en belagt gryde røre rundt og vende kødstykket helt vildt. Derfor er det vigtigt at have tålmodighed. En pandekage er lidt sværere at lave i en pande af rustfrit stål.

Psst. Kig efter en pande der har mange lag med en solid aluminiumskerne for den bedste varmefordeling.

Tag hånd om din pande i rustfrit stål

  • Rengør panden direkte efter brug.
  • Kan gøres rent med håndvask med opvaskemiddel eller i opvaskemaskinen. (anbefales dog altid at rengøre i hånden). 

Belagt – For en god stegeskorpe

Stegepander med non-stick-belægning har en utrolig frigørelsesevne. Den vejer generelt ikke så meget og er let at håndtere. Dog slides belægningen naturligt efter et stykke tid, uanset om du behandler panden godt – sørg for ikke at anvende metalredskaber osv. Så vær klar til at udskifte panden efter et par år.

En keramisk belægning har næsten det samme som en nonstick-belægning, men kan også bruges ved høje temperaturer uden at beskadige belægningen!

Tag hånd om din belagte pande

  • Lad afkøle og håndvask med varm vand og opvaskemiddel
  • Brug ikke metalredskaber eller knive på panden! 

Kobber - eksklusivt materiale

Stegepander af kobber besidder fantastiske egenskaber, og så er de også smukke at se på. Kobbermaterialet er eminent til at fordele varmen, så dit stegeresultat bliver ensartet. Det er også et af de materialer, der hurtigst reagerer på temperaturskift. Derfor skal du være opmærksom på, at du ikke kommer til at brænde maden på. Det gælder uanset om du skruer op eller ned for varmen. Det er ikke mange materialer der har denne egenskab, hvorfor det er en klar fordel ved kobberpanden. Hvis du er vild med at flambere er en stegepande af kobber også foretrukket, ligesom til sautering. Hvis du vælger en pande af ren kobber, så fungerer den ikke på induktion, men her kan du evt. bruge en induktionsplade.

Tag hånd om din kobberpande

  • Bør altid vaskes op i hånden med mild opvaskemiddel.
  • Sørg for at pudse panden, hvis du altid ønsker en skinnende pande.
  • Kobberpander der ikke bliver pudset får med tiden et mat design med patina.

Aluminium

Når der tales om aluminiumspander er det sjældent ren aluminium der er brugt. Ren aluminium fungerer ikke på induktion, da der ingen magnetiske elementer er i materialet. Det ændrer dog ikke på, at aluminium er en god varmefordeler, hvorfor det netop ofte er brugt til stegepander og gryder. Aluminium reagerer hurtigt på temperaturændringer, hvorfor det er ideelt til stegning. Materialet kan dog ske at misfarve lyse madvarer og give dem en bitter smag. Det kan dog forhindres hvis du vælger en aluminiumspande med belægning. Aluminiums stegepander er ligeledes også ideelle til retter med mælk og æg. Det vil sige, at du kan lave en fantastisk spaghetti carbonara på en aluminiumspande.

Tag hånd om din aluminiumspande

  • En aluminiumspande med non-stick belægning er nem at rengøre.
  • Rengør den i hånden med mild opvaskemiddel.
Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr.
Autoriseret dansk værksted
Officiel forhandler af alle mærker
Læs alle dine fordele
Brug for hjælp?
Du er altid velkommen til at ringe eller sende os en e-mail.
70 777 554