Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
Tilføjet til kurven
stk.

Trykkogere

Fordelen ved en trykkoger

Fordelen ved at vælge en trykkoger er klart, at det er så meget nemmere og lave retter der normalt tager lang tid. Du kan lave en karrygryde under tryk på 5 minutter – en ret der normalt ville tage 20 minutter at koge i en almindelig gryde. Du har også en oplagt mulighed for at lave større retter som du normalt ikke laver, fordi det netop kan tage lang tid at få det til at koge rigtigt. Ved madlavning i en trykkoger kan du nemt bare sætte dine ingredienser over og ordne andre ting imens maden står og koger for sig selv. Det giver en hvis frihed i madlavningen, at du ikke er nødsaget til at holde øje med det hele tiden. Når du skal lave dine retter i en trykkoger, så kan du også nemt bevare mange flere vitaminer og mineraler samt smag og aroma. Når du hele tiden har retten under tryk og ikke lader damp komme ud, så forlader smagen heller ikke retten, hvilket resulterer i at du får en mere koncentreret smagsoplevelse. Trykkogeren er meget udbredt i andre kulturer, den er tæt på at være fast inventar i både Asien og Sydamerika. Den er stærkt på vej tilbage i de danske hjem og når først du har lært din trykkoger helt at kende, bliver den uden tvivl din bedste ven.

Trykkoger - den rigtige beslutning

Trykkogeren har ofte været glemt i Danmark, men nu er den stærkt på vej tilbage. At lave mad i en trykkoger giver dig rigtig mange muligheder indenfor madlavning. Du kan med lethed lave retter du normalt ikke ville begive dig ud i fordi de tager for lang tid. Der findes flere forskellige modeller af en trykkoger, der alle i bund og grund kan det samme, men som er udført forskelligt. Det var WMF der opfandt trykkogere og deres bliver fremstillet i Tyskland. Trykkogeren er meget udbredt verden over, specielt i Asien og Sydamerika er den næsten fast inventar i ethvert køkken.

Når vi ser på en trykkoger, så får fast food en helt ny betydning. De laver hurtigere mad, uden at det er en færdigret. Du skal i bund og grund bare sørge for at tilsætte de ønskede ingredienser, og så klarer trykkogeren næsten resten selv. Det giver dig tid til at ordne andre ting imens maden koger. Du behøver ikke holde øje med den når den først er i gang med at koge. Trykkogeren er både til for at gøre madlavningen nemmere og for at gøre forberedelsestiden kortere. Hos KitchenOne.dk har vi trykkogere fra nogle af de store mærker såsom Tefal og WMF.

Du kan få flere forskellige størrelser på din trykkoger, alt efter hvor mange du oftest laver mad til. Samtidig er rengøringen også meget lige til, for som oftest kan selve gryden gå i opvaskemaskinen samt låget, såfremt du husker at klikke håndtaget af. Ellers husk og læs vejledningen, for der kan være særlige brugsanvisninger for nogle af trykkogerne. En anden ting at holde øje med når du skal vælge din trykkoger er om den virker på alle varmekilder. Nu om dagen virker de næste alle på alle varmekilder, men sørg for at undersøge det for en sikkerheds skyld, så du ikke kommer til at investere i en der ikke virker på induktion, hvis det er det du har derhjemme.

Møre og saftige retter

Nogle retter er nemmere at lave i en trykkoger end andre. Du kan f.eks. nemt og hurtigt lave kylling eller grøntsager i din trykkoger. Du kan også nemt lave mere avancerede gryderetter, som Gullasch der normalt tager lang tid at koge op og lave ordentligt. I en trykkoger tager en god gullasch kortere tid. Når du laver mad i en trykkoger får du en mere koncentreret smag. Ved at du har låget der holder din trykkoger under tryk, gør at saft og kraft ikke forlader maden og derved får maden mere smag. Faktisk, når du kommer ind i et køkken hvor du kan dufte der bliver lavet mad, så er det smag der forlader maden.

Hvis det skal være mere avanceret er osso buco i en trykkoger også helt fantastisk. Det bliver både mørt og saftigt. Osso buco kan være vanskeligt at lave, men alting bliver meget nemmere når du laver osso buco i trykkogeren. Op mod jul kan det også være helt fantastisk at forkæle familien med risengrød oftere, da det er en juletradition. Har du prøvet risengrød i trykkoger? Det bliver ikke nemmere at lave risengrød - helt uden, at det brænder på. Du kan finde masser af trykkoger opskrifter rundt omkring på nettet og finde inspiration derfra.

3 hurtige - hvorfor købe en trykkoger?

Sundhed er noget alle vægter højt nu om dage. Ved en trykkoger bevarer du flere vitaminer og mineraler. Det vil sige, at du kan udvide din kulinariske horisont og lave endnu flere retter. Det kan f.eks. være sunde simreretter med masser af grøntsager.

Økonomien kan måske virke lidt vag. Men i sidste ende er det en god investering. Du kan benytte dig af de mange gode tilbud i supermarkederne, som du normalt vælger fra. Du kan slå dig løs med en trykkoger og roligt gå i krig med kulinariske retter.

Nemmere bliver det ikke. Du sparer enormt meget tid ved en trykkoger på retter der normalt tager lang tid. Den kræver ingen erfaringer og du bliver gourmet-kok på ingen tid. Samtidig er der sikkerhedsventiler på trykkogerne nu om dage, så sikkerheden også er i orden.

Når du har bestemt dig for en trykkoger og skal investere i denne, kan vi her hos KitchenOne.dk også varmt anbefale Karsten Kromans kogebog til madlavning i en trykkoger. Der er mange gode opskrifter og vejledninger til madlavning i en trykkoger, f.eks. kan du se hvor meget de forskellige råvarer skal have under kogning. Mulighederne er mange med en trykkoger og skulle du have tvivl eller spørgsmål er du velkommen til at kontakte os. Som Karsten Kroman selv siger det – ”Madlavning i en trykkoger; det er ingen videnskab – det er klogskab!”

Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr.
Autoriseret dansk værksted
Officiel forhandler af alle mærker
Læs alle dine fordele
Brug for hjælp?
Vi sidder klar på telefonen frem til klokken 16:00, husk at du også kan sende os en e-mail ved at klikke på linket nedenfor.
70 777 554
Seneste anmeldelser
Stort udvalg af de bedste mærker
Tilføjet til kurven
Gå til kurven
Vis alle tilbehørsprodukter
Gå til kurven