Find den perfekte grill hos KitchenOne.dk. Vores udvalg inkluderer gasgrill, kulgrill, elektrisk grill, transportabel grill og et omfattende udvalg af tilbehør. Vores gasgrill er hurtige og nemme at bruge. Kulgrillen giver autentisk smag. Den elektriske grill er ideel til små områder. De transportable grill er perfekte til udendørs eventyr. Det store udvalg tilbehør gør grilloplevelsen endnu bedre. Vi forhandler velkendte mærker som Weber, Mustang, Ooni, Kamado Sumo, Everdure, Witt og mange flere. Uanset om du er erfaren grillmester eller nybegynder, finder du den rigtige grill hos KitchenOne.dk
Røgen skal være lidt længere væk fra varmen, og temperaturen skal overordnet set være ganske lun. Mellem 15°C og 30°C er optimal til koldrøgning, da det bevarer madens kvalitet. I modsætning til varmrøgning skal fødevarer ryges længere under koldrøgning. Om sommeren kan det være lidt vanskeligt at ryge på grund af lufttemperaturen. Den nemmeste måde er at bruge en røgboks, blødgør røgspånerne og brænd dem derefter hurtigt med en brænder.
Varmrøgning er den metode, der oftest bruges i en rigtig BBQ. Varmerøgning skal tilberede maden direkte og har derfor brug for en varmekilde i kombination med røgen. Det kan være en grill, komfur eller en decideret smoker.
Anvendelse af elektrisk drevet ryger er både effektivt og let. Muurikka har to forskellige elektriske rygere, der gør det næsten umuligt at mislykkedes med varmrøgning.
I en kulgrill er det nok at lægge røgspåner på kulgløderne for at få en dejlig røget smag. I en gasgrill kan man lægge røgspånerne i aluminiumsfolie eller i en røgkasse.
Hvis du vil grille med miljøet i tankerne, skal du starte med at vælge tændingsvæske. Det ødelægger ikke kun smagen af maden og den omgivende luft, det er også udelukkende fremstillet af paraffin, et fossilt olieprodukt der danner kuldioxid når det brændes. Det er også en farlig miljøfare. Der er mange andre og bedre muligheder nævnt nedenfor. Produktionen af aluminium hvorfra folie er fremstillet kræver et meget højt energiforbrug. Aluminium kan beskadige nervesystemet og reproduktionsorganerne. Derfor bør du altid undgå at lægge syrerige fødevarer i folie da dette frigiver aluminium. Brug en form eller bagepapir og grill med indirekte varme i stedet. Engangsgrill anbefales derfor heller ikke da de er fremstillet af aluminium og indeholder antændelsespapair der er gennemblødt i paraffin. Trækulsgrill er også bedre end gasgrill da gasgrill udgiver flere kuldioxidemissioner og trækullet er lavet af naturligt træ. En elektrisk grill er altid et godt alternativ hvilket normalt er de eneste der er tilladte på balkoner og altaner i lejligheder.
Hvert år bruger vi over 10.000 tons trækul. Der er mange mærker og mange af dem er miljøforkæmpere! Grillkul kan fremstilles af imprægneret nedrivningstræ eller endda efterladenskaber fra dyr. Dyremel, lim og arsen er fundet i mange billige grillkulsvarianter. Derfor er branchen begyndt at mærke kvalitetskul. Vælg derfor FSC og SIS-mærket grillkul. FSC står for Forest Stewardship Council og er en uafhængig international medlemsorganisation. Deres miljømærkning betyder at skoven sandsynligvis styres ud fra et miljømæssigt synspunkt. SIS-mærket grillkul betyder at kulstoffet kommer fra træ som ikke er blevet kemisk behandlet. Kontroller også kullets oprindelse. Vælg lokalproduceret - så er det mere sandsynligt at emissioner til transport også er mindre.
Når du dropper tændingsvæsken, er der stadig mange måder at få en god grillglød på.
Stearinbaseret optændingspapir var det første miljøgodkendte tændingsprodukt. Hæld trækullet i en bunke, knæk 2-4 strimler af tændingspapiret og spred det på kulbunden. Skub strimlerne lidt ned uden at de knækker og tænd dem på den revne kant.
Elektriske tændere er gode, hvis du har adgang til miljømærket elektricitet. Placer den gaffelformede lighter i trækullet og lad det stå i 10 minutter til gløden er stabil. Grillstarteren, eller skorstenen er et rør du kommer kullet i. Kom nogle strimler tændingspapir eller almindeligt papir i bunden og fyld kul på og antænd papiret. Når gløden er klar skal kullet føres over i grillen. Den hurtigste måde at få glød på, på en miljøvenlig måde, er med LooftLighter. LoofLlighter skaber gløden ved hjælp af varmluft og efter 60 sekunder er trækullet tændt. Du kan enten lade det antænde selv eller sætte fart på processen, ved at fortsætte med at rette luftstrømmen til det samme punkt. Når lighteren tilføjer ilt, bliver trækullet gråt og grillklar på få minutter. LoofLighter har delvist brug for strøm under brug. Tændingsblokke og tændingslightere fungerer godt til at antænde kullet. Ulempen er, at de normalt indeholder paraffin.
Øvelse gør mester - Den bedste måde at lære at grille på, er ved at grille. Prøv dig ad og lær af dine fejl / succeser!
Tålmodighed - Vent altid, indtil grillen er ordentlig varm, inden du lægger maden, du vil grille, på. Det tager cirka 30 minutter for briketter og 20 minutter for kul at opnå den perfekte temperatur.
Rumtemperatur - Lad kødet hvile både før og efter grilning. Smagene kommer bedre frem, hvis kødet har stuetemperatur, når du lægger det på grillen, samt hvis det får lov til at hvile et stykke tid efter det er blevet tilberedt.
Olie - Grillgrillen skal være ren og virkelig varm, så maden ikke sætter sig fast. Oliér fortrinsvis den rene rist med en neutral madolie.
Drop safe - Skrab marinaden af, før du sætter maden på grillen, så den ikke drypper ned i gløderne og tænder ild.
Råvarer har forskellige grilltider - Læg ikke for meget på grillen på samme tid, så mindskes risikoen for at noget bliver koldt før servering, hvis man f.eks. griller squash, pølser og kød på samme tid.
Korrekt placering - Tynde stykker kød grilles hurtigt på den varmeste del af grillen, større stykker kræver mindre varme og længere tid for at blive rigtig godt.
Termometer - Køb et godt grilltermometer, helst digitalt, så du ikke skal gætte dig frem til hvorvidt kødet er færdigt.
Tilbehøret - Sats på godt, koldt tilbehør som tzatziki eller salsa. En pesto kan hurtigt laves i en blender eller med en stavblender og smager vidunderligt!
Ren - Rengør grillristen med en stålbørste mens den stadig er varm.
4 portioner
Cremen:
Cremen:
Fisk på grillen er så vidunderligt røget med en dejlig middelhavsfølelse.
Her sammen med en frisk avocadosalsa med tomat og koriander.
2 portioner
I køkkenet
Ved grillen
En enkel ret med luksuriøse råvarer!
4 portioner
Bagt pizza med Big Green Egg? Det er lettere, end du tror. Og resultatet er mindst lige så godt som når det bages i en autentisk stenovn.
4 personer
Pizza dej
Topping og salat
At grille er noget vi alle elsker. Hvem nyder ikke, at stå en sommerdag med vennerne og grille lækre bøffer. Hele stemningen omkring grillen er noget man forbinder med forår og sommer. Derfor synes vi også hos KitchenOne.dk er grillen hvorpå maden skal tilberedes og stemningen skal skabes, skal være af en høj kvalitet.
Vi har derfor samlet det bedste indenfor grill, og har et stort udvalg i både gasgrill, kuglegrill samt tilbehør til disse.