En udødelig klassiker, som næsten alle har prøvet at grille med. Ofte vil du høre fra kulentusiaster, at dette er den eneste rigtige måde at grille og få ægte grillsmag på, men hvis sandheden skal afsløres, er det sandsynligvis ikke smagsforskellen, men andre ting der spiller ind. En kulgrill er ofte mindre og lettere, samt lavet med holdbar emalje og er meget vejrbestandig. Hvis den er overdækket kan din kulgrill stå udenfor året rundt uden problemer.
Der er mange tip, tricks og kneb til at få de bedste gløder når du griller. Med en større kulgrill har du muligheden for at kontrollere varmen bedre, fordi du kan placere dit kul smart. Lad en side være fri for kul, så kødet kan hvile ved en lavere temperatur uden at blive brændt. En større kulgrill giver dig også mulighed for at flytte risten op og ned for let at regulere og kontrollere grilltemperaturen.
En hverdagshelt, der imponerer med jævn grilltemperatur og overflade. Hvis du griller til hverdag, er en gasgrill det bedste valg, da du varmer den op med blot et tryk på en knap. Vi mener, at den største forskel mellem kul og gas er, at du får en meget mere jævn varme via en varmeregulator, der nemt kan styres med fingerspidserne.
En gasgrill leveres med mange forskellige slags brændere og antal afhængigt af mærket og størrelsen. En god tommelfingerregel er, at jo flere brændere din gasgrill er udstyret med, jo lettere lykkedes det med flere opvarmningszoner. Større gasgrille har også sidebrændere, der virkelig giver dig mulighed for at flytte hele køkkenet udenfor! Kog kartofler på sidebrænderen, fiks kødet og grøntsagerne på grillen - perfekt om sommeren!
En keramisk grill med førsteklasses isolering og effektivitet. Denne ses lidt som grillenes grill med dens alsidighed. Det lyder måske fjollet, men vi tror virkelig, at du vil opleve en ny smagsoplevelse med en Kamodo-grill. En keramisk grill gør det muligt for råvarerne at bevare deres saftighed på en anden måde sammenlignet med en traditionel kul eller gasgrill. Den er perfekt til langsom tilberedning af mad, såsom pulled pork, brød eller røget fisk.
En dejlig funktion er, at den dybest set er selvrensende takket være keramikken. Hvis du vil rengøre grillen, skal du varme den op uden madvarer og lade den stå i cirka 30 minutter. Madresterne bliver brændt, og indersiden bliver så god som ny. Når den er afkølet, kan du finpudse varmeaflederen og risten, helst uden vand eller rengøringsmidler. Stol på at grillen gør arbejdet!
At vælge den helt rigtige grill kan være en besværlig opgave. Spørgsmålet, der ofte melder sig som det første, er, hvorvidt det skal være en gas- eller kulgrill.
Men hvorfor ikke prøve at starte fra den anden ende? Prøv at besvare spørgsmålene: ”hvor griller du typisk?” og ”hvornår?”, så bliver det nemlig nemmere at finde frem til dit perfekte match!
Med en stor grill på terrassen, bliver du formentlig mødt af sjove kommentarer om, hvorvidt du brugte en lastbil til at transportere grillen hjem. Men det er dog ikke noget, du tager til dig, for du elsker din nye grill. Den er perfekt når du inviterer venner eller familien på besøg da du nemt kan tilberede en lækkert middag takket være det store grillareal. Et varmt tip er Weber Genesis S-335 der er udstyret med tre brændere og Sear Zone-system til at grille ved ekstra høj varme.
Invester i en luksuriøs grill fra Broil King, modellen Regal 590 er en komplet gasgrill af god kvalitet, som du kommer til at have glæde af i mange år. Grillens smarte elektroniske Sure-liteTM-tænding gør det nemt at starte den op. Med det geniale Flav-R-Wave-grillsystem og de fem Dual Tube-brændere, varmer jævnt og effektivt så du er sikker på, at maden er saftig og har en udsøgt grillsmag hver gang.
Heldige dig, der har en altan du kan hygge på! Men inden du begynder at grille på altanen bør du sikre dig at det er tilladt. Der findes ingen generelle regler for grillning på altan, da det varierer fra udlejer til udlejer. Derfor er det vigtigt, at du undersøger hvad der gælder hos dig. Med en elektrisk grill skal du ikke bekymre dig om røg og lugt, og derfor er denne model anbefalelsesværdig, hvis du gerne vil grille på altanen.
Synes du, det er vigtigt, at din grill er stilfuld? Så er Eva Solo gasgrillen helt sikkert noget for dig! Den er en smart grill der kombinerer det bedste af både funktionalitet og design. Den unikke, lidt skrå form sikrer en naturligvis vindbeskyttelse samtidig med at grillen får sin helt egen karakter. Grillen har tre brændere, der giver mange muligheder for både direkte og indirekte grillning.
Er du lidt af en nørd, når der skal grilles? Sådan én, der gerne griller året rundt – måske ikke hver dag, men næsten? Så har du brug for en grill, der kan bruges hele året rundt – ligesom den, du finder herunder! I en Kamado-grill kan du både lave hummer, bøffer og grøntsager, på samme tid. Den klarer store mængder mad på én gang. Du kan tilmed også bruge den som ovn og lave kartoffelgratin i et ildfast fad mens du griller dine grøntsager sprøde. Perfekt når du inviterer naboerne til havefest.
Det er så skønt at pakke picninc-kurven og slå sig ned i parken. Men du bør droppe engangsgrillen næste gang. Hver sommer efterlades tusindsvis af engangsgrill, hvilket er både farligt for dyr og mennesker, da man nemt kan komme til skade. Desuden er aluminiumsformen til engangsgrillen rigtig hård ved miljøet, da vi bruger en masse energi på at fremstille dem og vi genbruger ikke materialet. Du bør anskaffe en lille og let grill, som du kan bruge igen og igen i stedet.
En stegeplade gør det nemt og sjovt at lave mad udenfor. Det er en fantastisk måde at få frisk luft på mens du laver mad. Der findes stegeplader som skal varmes over bålet og stegeplader med gas. Pladens æstetiske runde form og varmens magiske tiltrækningsevne, gør at alle vil samles omkring madlavningen. Det er en social måde at grille på i det fri. Enkelt og uden stress - alle kan være med.
Synes du at pizza er noget af det bedste man kan grille? Når du bruger en pizzaovn til at lave din favoritpizza, kan du hurtigere og nemmere servere den. Tilberedningstiden er 1-2 minutter for en normal størrelse pizza. Temperaturen skal gerne ligge omkring 400–500°C for at sikre den korte tilberedningstid. Det endelige resultat bliver fantastisk. Du er sikret en sprød skorpe uden at den bliver brændt på, og kan være sikker på, at toppingen stadig er varm, og at osten er smeltet.
Kan du lide røget fisk? Eller røget pølse? Grill er meget mere end bare at tilberede maden på en rist over varmen. Det handler om at skabe smag, der ellers normalt er svært at få frem i maden. Røgsmagen for eksempel. Ægte røgsmag kan ikke fuskes frem med krydderier. Der findes en række forskellige måder, hvorpå du kan skabe den røgede smag derhjemme. I vores sortiment findes der, udover elektriske og træfyrede rygeovne, også rygegryder og røgpistoler.
Røgen skal være lidt længere væk fra varmen, og temperaturen skal overordnet set være ganske lun. Mellem 15°C og 30°C er optimal til koldrøgning, da det bevarer madens kvalitet. I modsætning til varmrøgning skal fødevarer ryges længere under koldrøgning. Om sommeren kan det være lidt vanskeligt at ryge på grund af lufttemperaturen. Den nemmeste måde er at bruge en røgboks, blødgør røgspånerne og brænd dem derefter hurtigt med en brænder.
Varmrøgning er den metode, der oftest bruges i en rigtig BBQ. Varmerøgning skal tilberede maden direkte og har derfor brug for en varmekilde i kombination med røgen. Det kan være en grill, komfur eller en decideret smoker.
Anvendelse af elektrisk drevet ryger er både effektivt og let. Muurikka har to forskellige elektriske rygere, der gør det næsten umuligt at mislykkedes med varmrøgning.
I en kulgrill er det nok at lægge røgspåner på kulgløderne for at få en dejlig røget smag. I en gasgrill kan man lægge røgspånerne i aluminiumsfolie eller i en røgkasse.
Hvis du vil grille med miljøet i tankerne, skal du starte med at vælge tændingsvæske. Det ødelægger ikke kun smagen af maden og den omgivende luft, det er også udelukkende fremstillet af paraffin, et fossilt olieprodukt der danner kuldioxid når det brændes. Det er også en farlig miljøfare. Der er mange andre og bedre muligheder nævnt nedenfor. Produktionen af aluminium hvorfra folie er fremstillet kræver et meget højt energiforbrug. Aluminium kan beskadige nervesystemet og reproduktionsorganerne. Derfor bør du altid undgå at lægge syrerige fødevarer i folie da dette frigiver aluminium. Brug en form eller bagepapir og grill med indirekte varme i stedet. Engangsgrill anbefales derfor heller ikke da de er fremstillet af aluminium og indeholder antændelsespapair der er gennemblødt i paraffin. Trækulsgrill er også bedre end gasgrill da gasgrill udgiver flere kuldioxidemissioner og trækullet er lavet af naturligt træ. En elektrisk grill er altid et godt alternativ hvilket normalt er de eneste der er tilladte på balkoner og altaner i lejligheder.
Hvert år bruger vi over 10.000 tons trækul. Der er mange mærker og mange af dem er miljøforkæmpere! Grillkul kan fremstilles af imprægneret nedrivningstræ eller endda efterladenskaber fra dyr. Dyremel, lim og arsen er fundet i mange billige grillkulsvarianter. Derfor er branchen begyndt at mærke kvalitetskul. Vælg derfor FSC og SIS-mærket grillkul. FSC står for Forest Stewardship Council og er en uafhængig international medlemsorganisation. Deres miljømærkning betyder at skoven sandsynligvis styres ud fra et miljømæssigt synspunkt. SIS-mærket grillkul betyder at kulstoffet kommer fra træ som ikke er blevet kemisk behandlet. Kontroller også kullets oprindelse. Vælg lokalproduceret - så er det mere sandsynligt at emissioner til transport også er mindre.
Når du dropper tændingsvæsken, er der stadig mange måder at få en god grillglød på.
Stearinbaseret optændingspapir var det første miljøgodkendte tændingsprodukt. Hæld trækullet i en bunke, knæk 2-4 strimler af tændingspapiret og spred det på kulbunden. Skub strimlerne lidt ned uden at de knækker og tænd dem på den revne kant.
Elektriske tændere er gode, hvis du har adgang til miljømærket elektricitet. Placer den gaffelformede lighter i trækullet og lad det stå i 10 minutter til gløden er stabil. Grillstarteren, eller skorstenen er et rør du kommer kullet i. Kom nogle strimler tændingspapir eller almindeligt papir i bunden og fyld kul på og antænd papiret. Når gløden er klar skal kullet føres over i grillen. Den hurtigste måde at få glød på, på en miljøvenlig måde, er med LooftLighter. LoofLlighter skaber gløden ved hjælp af varmluft og efter 60 sekunder er trækullet tændt. Du kan enten lade det antænde selv eller sætte fart på processen, ved at fortsætte med at rette luftstrømmen til det samme punkt. Når lighteren tilføjer ilt, bliver trækullet gråt og grillklar på få minutter. LoofLighter har delvist brug for strøm under brug. Tændingsblokke og tændingslightere fungerer godt til at antænde kullet. Ulempen er, at de normalt indeholder paraffin.
Øvelse gør mester - Den bedste måde at lære at grille på, er ved at grille. Prøv dig ad og lær af dine fejl / succeser!
Tålmodighed - Vent altid, indtil grillen er ordentlig varm, inden du lægger maden, du vil grille, på. Det tager cirka 30 minutter for briketter og 20 minutter for kul at opnå den perfekte temperatur.
Rumtemperatur - Lad kødet hvile både før og efter grilning. Smagene kommer bedre frem, hvis kødet har stuetemperatur, når du lægger det på grillen, samt hvis det får lov til at hvile et stykke tid efter det er blevet tilberedt.
Olie - Grillgrillen skal være ren og virkelig varm, så maden ikke sætter sig fast. Oliér fortrinsvis den rene rist med en neutral madolie.
Drop safe - Skrab marinaden af, før du sætter maden på grillen, så den ikke drypper ned i gløderne og tænder ild.
Råvarer har forskellige grilltider - Læg ikke for meget på grillen på samme tid, så mindskes risikoen for at noget bliver koldt før servering, hvis man f.eks. griller squash, pølser og kød på samme tid.
Korrekt placering - Tynde stykker kød grilles hurtigt på den varmeste del af grillen, større stykker kræver mindre varme og længere tid for at blive rigtig godt.
Termometer - Køb et godt grilltermometer, helst digitalt, så du ikke skal gætte dig frem til hvorvidt kødet er færdigt.
Tilbehøret - Sats på godt, koldt tilbehør som tzatziki eller salsa. En pesto kan hurtigt laves i en blender eller med en stavblender og smager vidunderligt!
Ren - Rengør grillristen med en stålbørste mens den stadig er varm.
4 portioner
Cremen:
Cremen:
Fisk på grillen er så vidunderligt røget med en dejlig middelhavsfølelse.
Her sammen med en frisk avocadosalsa med tomat og koriander.
2 portioner
I køkkenet
Ved grillen
En enkel ret med luksuriøse råvarer!
4 portioner
Bagt pizza med Big Green Egg? Det er lettere, end du tror. Og resultatet er mindst lige så godt som når det bages i en autentisk stenovn.
4 personer
Pizza dej
Topping og salat
At grille er noget vi alle elsker. Hvem nyder ikke, at stå en sommerdag med vennerne og grille lækre bøffer. Hele stemningen omkring grillen er noget man forbinder med forår og sommer. Derfor synes vi også hos KitchenOne.dk er grillen hvorpå maden skal tilberedes og stemningen skal skabes, skal være af en høj kvalitet.
Vi har derfor samlet det bedste indenfor grill, og har et stort udvalg i både gasgrill, kuglegrill samt tilbehør til disse.