Din ekspert i køkkenudstyr
Gratis fragt over 500 kr.
Hurtig levering
365 dages returret
Indkøbskurv Kurv 0 kr. Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv 0 kr. Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

Fordele ved en pizzaovn

Mange har pizza som en af deres livretter, hvorfor man også gerne vil skabe det bedste resultat når man laver den italienske ret derhjemme. Hvis du skal så tæt på den traditionelle pizza som vi kender den, er den høje temperatur vigtig.

Når du bruger en pizzaovn til at tilberede din yndlingspizza, kan du hurtigt og enkelt få mad på bordet. Tilberedningstiden ligger mellem et og to minutter for at lave en pizza. Den høje temperatur der helst skal ligge omkring 400-500°C sikrer en kort tilberedningstid.

Selve det færdige resultat af pizzaen bliver intet mindre end fantastisk. Du er sikret en sprød skorpe uden at den bliver brændt på. Ligeledes kan du også være sikker på, at toppingen er varm og osten smeltet. Det er igen på grund af den høje temperatur og korte tilberedningstid.

4 typer af pizzaovne

Transportable

Du kan altid lave lækker og velsmagende pizza på farten med en transportabel pizzaovn. En af de mest populære modeller, der er ideel at tage med afsted er Ooni. De transportable modeller er hurtige at opvarme og kan fås til både gas og kul, alt efter hvad man er mest til.

Fritstående i haven

Man kan med fordel investere i en udendørs stenovn til haven. Det skaber hygge i dagligdagen - især om sommeren. Det bliver ikke nemmere at tilberede lækre pizzaer, som alle vil elske. Samtidig kan den også bruges som almindelig grill.

Til køkkenet

Har du ikke en have, eller ønsker du ikke at lave pizza udendørs, skal du selvfølgelig ikke snydes. Der findes pizzaovne som The Smart Oven Pizzaiolo fra Sage, der har de gode egenskaber fra stenovnen. Så kan du på kort tid få sprød pizza hjemme i køkkenet.

Som tilbehør til grill

En bagesten gør det lettere at få perfekte resultater, når du bager pizzaen på grillen. Stenen giver en hurtig undervarme, hvilket er grunden til, at bunden bliver ekstra sprød. Det er vigtigt, at grillen kan blive meget varm - den skal nå op på 250º C.


Tips til bagning

👩🏼‍🍳 Kom mel på pizzaspaden:
Pizzadejen kan nemt blive klistret. Derfor kan du strø mel på din pizzaspade af træ og tør det overskydende af med køkkenrulle, inden du lægger dejen på. Pas dog på, at du ikke overdriver med melen, da du kan risikere, at den bliver brændt og smager bitter.

🍕 Dekorer direkte på spaden:
Når du har strøet med mel på pizzaspaden (af træ) lægger du dejen derpå og så kan du dekorere den med sauce og topping direkte på spaden. Således undgår du at ødelægge formen og forhindrer at toppingen falder af.

✋🏼 Spar på toppingen:
Når det gælder pizzatopping er “less is more”-princippet perfekt. Hvis du kommer for meget topping på pizzaen kan du risikere en blød og slatten bund. Ligeledes bør du også sørge for at få så meget væske ud af mozzarella, grøntsager og lignende, da det også kan medvirke til en blød bund. Sørg for at have en kant på omkring 1 cm, hvor der ikke er ingredienser på, så skorpen kan hæve og løfte sig.

🌡️ Konstant temperatur:
Mellem 400°C - 500°C er ideel til at bage din napolitanske pizza. Nogle pizzaovne kan komme helt op på 800°C. Det vigtigste er, at varmen er konstant. Således at din pizza opnår et ensartet resultat samt undgå at de bliver brændt.

🔄 Rotér jævnligt:
Dette gælder især ved pizzaovne der bruger gas og træ. Her kommer den stærkeste varme nemlig fra én retning. Derfor er det vigtigt, at du drejer den 4 gange undervejs, så hele pizzaen kommer nær ilden og resultatet bliver ensartet.


Populære mærker

 

Alt hvad du skal bruge for at lave den perfekte pizza finder du fra Ooni. Deres fokus ligger på pizzaovne og dertilhørende tilbehør. Derfor kan du også være sikker på, at det er produkter der fungerer til det de skal. De innovative pizza ovne laver perfekte pizzaer på kun et minut - du skal blot forberede dine favoritter og så kan du spise i løbet af kort tid. Engelske Ooni er bestemt et af de mest populære mærker indenfor pizzaovne.

 

Det er måske ikke lige Sage man tænker på som det første når man nævner pizzaovne. Ikke desto mindre har de skabt en pizzaovn til køkkenet, der hurtig har taget markedet med storm. Heston Blumenthal er en verdenskendt kok og står sammen med Sage bag produkterne. De har stor fokus på både kvalitet og brugervenlighed. Derfor er pizzaovnen fra Sage ideel hvis man ikke har muligheden for en pizzaovn udendørs.

 

Danske Dangrill giver dig den perfekte grilloplevelse hver eneste gang. Det inkluderer selvfølgelig også pizzaovnene. Derfor kan du nemt invitere familie og venner over til en pizzaaften med velsmagende varianter. Pizzaovne fra Dangrill er skabt til udendørs brug. Derfor kræver det naturligvis en have, hvor du kan opstille dem. De er skabt i et elegant og naturligt design, der passer ind i ethvert nordisk hjem.


Opskrifter

Pizzadej (6 stk.)

Dette er en klassisk pizzadej, som du laver dagen før, du bager din pizza. Du kan have dejen i køleskabet i op til 3 dage, før du bruger den - den bliver kun bedre af at hvile i lang tid.

  • 500 g koldt vand
  • 5 g gær
  • 780 g Tipo 00 mel med højt proteinindhold
  • 20 g fint havsalt
  • rapsolie (Begrænset mængde)
  1. Bland vand, gær og mel i en røremaskine ved lav hastighed i ca. 3 minutter. Øg hastigheden og ælt dejen i 5 minutter. Tilsæt salt og ælt i yderligere 4 minutter.
  2. Læg dejen på et melet bord og del den i seks lige store stykker. Smør en plade med olie.
  3. Form dejstykkerne runde (læs mere nedenfor) og læg dem på pladen. Kom forsigtigt olie på toppen. Dæk med husholdningsfilm og lad dejen hæve i mindst et døgn i køleskabet.
  4. Drys masser af mel på dejen og form den til en pizza efter din ønskede størrelse og tykkelse.

Tomatsauce (cirka 5 dl)

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 potte basilikum
  • olivenolie
  • 1/2 spsk fint havsalt
  • 1/2 spsk råsukker
  • 1/2 spsk hvidvinseddike
  • 1/2 tsk friskkværnet sort peber
  • 1 dåse hele blommetomater (400 g)
  1. Hak løg og finhak hvidløg. Hak basilikum - både blade og stilke. Steg løg og hvidløg i en gryde med olie. Tilsæt salt, sukker, eddike og peber. Rør rundt med en øseske.
  2. Tilsæt basilikum og tomater. Kog op og lade småkoge i ca. 30 minutter. Blend saucen helt glat. Smag til og lad koge, indtil saucen har den rette konsistens.
  3. Spred et tyndt lag tomatsauce på pizzabundene - for meget sauce gør pizzaerne våde. Er der rester af saucen, kan den nemt bruges i pastaretter.

Pizza med stenbiderrogn

Du skal bruge:

  • 1 stk. pizzadej
  • 3 + 2 dl creme fraiche
  • 2 spsk vand
  • 2 rødløg
  • 1 potte purløg
  • 1 citron
  • 200 g stenbiderrogn
  • fint havsalt
  • friskkværnet sort peber
  • frisk dild

Sådan gør du:

  1. Pisk 3 dl creme fraiche og vand sammen. Hak rødløg og purløg fint. Skær citronen i både. Fordel 3 spsk af den blandede creme fraiche på pizzabunden.
  2. Kontroller, at grillen er ordentligt varm. Bag pizzaen indtil, den har fået godt med farve.
  3. Kom stenbiderrogn, creme fraiche (som ikke er blandet med vand) og løg af begge sorter på den færdigbagte pizza. Top med dild, et stykke citron og salt og peber.

Aspargespizza med svensk præsteost

Du skal bruge:

  • 1 stk. pizzadej
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 tsk flydende honning
  • 2 dl revet lagret præsteost
  • 250 g grønne asparges
  • 4 spsk olivenolie
  • Friskkværnet sort peber, flagesalt
  • Rucola

Sådan gør du:

  1. Lav pizzadejen efter grundopskriften.
    Bland creme fraiche, honning og ost. Knæk den nederste del af aspargesene af og smid det ud. Skær asparges tynd i længden.
  2. Læg bagestenen på grillristen, og kom låg på grillen. Stenen skal blive godt gennemvarm, inden pizzaen lægges på.
  3. Fordel ostecremen på pizzabunden, og fordel herefter aspargesene på. Drys lidt olie, salt og peber på.
  4. Placer pizzaen på bagestenen. Pizzaen bør bages direkte efter, der er kommet fyld på for at undgå, at pizzaen bliver blød.
  5. Grill pizzaen under låg, indtil den er sprød og gennembagt, ca. 8 minutter. Drys frisk rucola på.
Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr.
Autoriseret dansk værksted
Officiel forhandler af alle mærker
Læs alle dine fordele
Brug for hjælp?
Du er altid velkommen til at ringe eller sende os en e-mail.
70 777 554