Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
Tilføjet til kurven
stk.

Espressokander

En eksperimenterende måde at brygge kaffe på

En velkendt bryggemetode, der dog kræver sin tilvænning og lærdom. At brygge kaffe med en espressokande kan være noget af en opgave, der stadig giver lyst til mere. Det er en kunst at brygge kaffe på en one-pot kande, hen over et komfur. Et af de mest velkendte mærker er Bialetti, som også opfandt denne bryggemetode med en espressokande. Deres klassiske Moka Express er den der startede det hele og den bliver stadig produceret den dag i dag. Det er så kendt en espressokande, at den er udstillet på MoMA i New York, som et design monument. Hos KitchenOne finder du også mange andre mærker som Forever og Bredemeijer. De findes i mange forskellige designs og størrelser, så du kan finde den der passer bedst til dig. Nogle vælger også at kalde espressokanden for en mokkakande.

Når du skal brygge med en espressokande / mokkakande

Først og fremmest bør du væbne dig med tålmodighed. Det kræver læring at finde den temperatur på komfuret samt at vide præcis hvornår du skal fjerne den fra kogepladen. For at helt præcist fortælle dig hvordan du gør med en espressokande, så starter du med at fylde kogekammeret med vand. Dernæst sætter du filteret på og kommer den malede kaffe i. Så sætter du kandens låg på og skruer dette fast og sætter den over din varmekilde. Vandet varmes nu op til kogepunktet til der opstår damp i kogekammeret. På et tidspunkt når dampen så højt et tryk, at det kogende vand bliver tvunget op i det øverste kammer, hvor kaffen bliver samlet op. 

Kaffe er individuelt og vil med sikkerhed variere alt efter hvilke kaffebønner du bruger samt ristning- og malingsgrad. Du får dog bestemt en kaffeoplevelse ud over det sædvanlige med den traditionelle bryggemetode. Du kan med fordel også vælge en kaffe der allerede er formalet. På den måde slipper du for at skulle tænke på at kværne bønnerne inden.

Espressokande til induktion

Flere og flere danskere får induktionskomfur i hjemmet, da det er en langt smartere og mere sikker måde at lave mad på. Ved et induktionskomfur varmer pladen nemlig først når du sætter noget på komfuret. Da det endnu ikke er så udbredt i alle boliger, så er der stadig espressokander der endnu ikke fungerer til induktions-komfurer. Fordelen ved en espressokande på induktion er, at du ikke skal tage stilling til om hvorvidt den virker på de forskellige komfurer. Det kan f.eks. være hvis du har den med dig og vedkommende du skal besøge ikke ved hvilket komfur de har, så skal du ikke tænke mere over det. Det giver blot en langt større frihed ved en espressokande på induktion.

Gider du ikke bruge dit komfur til at brygge en espresso, kan du med fordel benytte dig af en elektrisk espressokande. Bialetti har udviklet en espressokande med timer, som giver dig muligheden for at brygge espresso nøjagtig ligesom ved en traditionel espressokande. Fordelen ved en elektrisk espressokande er, at du slipper for først at skulle varme dit komfur op til den korrekte temperatur. Ved denne model sætter du den blot i gang og så klarer den selv resten.

Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr.
Autoriseret dansk værksted
Officiel forhandler af alle mærker
Læs alle dine fordele
Brug for hjælp?
Vi sidder klar på telefonen frem til klokken 16:00, husk at du også kan sende os en e-mail ved at klikke på linket nedenfor.
70 777 554
Seneste anmeldelser
Stort udvalg af de bedste mærker
Tilføjet til kurven
Gå til kurven
Vis alle tilbehørsprodukter
Gå til kurven