Ordet ’houcho’ betyder kniv på japansk. Hvis du passer på din houcho-kniv korrekt, kan du have den hele livet! Den ligger let i hånden med sit funktionelle skaft og et skarpt blad.
Blad: kulstofstål • Slibevinkel: 15 grader • Håndtag: magnoliatræ
Knivens overflade er ujævn, hvilket giver et stilfuldt udtryk, men det har også et formål. Det er den, der modvirker vakuummet imellem kniv og råvaren, hvilket betyder, at bladet let skærer igennem alt.
Blade: groft hamret af 67 lag VG-10 stål, forarbejdet otte gange • Hårdhed: ca. 58 HRC • Håndtag: Brændt træ
Knivens design er ikke kun æstetisk tiltalende, den har også den funktion, at f.eks. kartofler eller lignende ikke klæber til bladet.
Blad: Håndbanket af 5 lag AUS10-stål • Hårdhed: 60-61 HRC • Håndtag: canadisk lærketræ
Bladet har en keramisk belægning, der er ekstremt stærk og holdbar, og det ergonomiske håndtag ligger stabilt i hånden under brug. Den japanske kokkekniv fås i to varianter: sort med håndtag i presset træ og hvid med soft-grip håndtag.
Håndtag: Holdbart pakkatræ
Om Satake
Siden introduktionen af japansk Satake i 1998 er de blevet en stor favorit i danske hjem. Mærket går ikke bare rent hjem hos folket, men også hos størstedelen af de professionelle kokke, såsom dette års svenske kok-jurymedlem Håkan Thörnström.
Leder du efter den perfekte kniv, som både er let at bruge i køkkenet og nem at vedligeholde? Så er Satake-mærket noget for dig.
Et skarpt blad på knive har også andre fordele end blot at skære igennem råvarer. Det giver også en skærende overflade, der hjælper maden med at bevare sin smag, elasticitet og farve. Således forhindres afskårne råvarer i at påvirke køleskabets andre fødevarer, og de har en længere holdbarhed. Satake har flere forskellige slibeværktøjer, der hjælper dig med at holde dine knive skarpe.
Foruden fantastiske knive tilbyder Satake også stegepander i letvægts-støbejern, solide støbejernsgryder (som er fremragende at bruge over en åben ild), støbejernswok, gasbrændere, tekander og tekopper i støbejern.
De skarpeste knive er kommet fra Japan lige siden samuraisværdenes tid. Det er også det Satake tager udgangspunkt i. Derfor finder man i deres sortiment alt fra Houcho, No Vac, Damaskus og flere slags køkkenredskaber. F.eks. er Houcho en stor kniv med et håndtag i magnoliatræ. No Vac vinder gang på gang bedst i test. Her bevirker udformning, at det, der hakkes og skives ikke suger sig fast til klingen. Damaskus smedes på nøjagtig samme måde som et samuraisværd, hvor lagdelingen foldes og bankes ud 62 gange - hvilket er det der giver kniven dens karakteristiske årer i bladet.
Hos KitchenOne finder du et bredt udvalg af de mange slags knive fra Satake, så du kan finde den der passer bedst i dit køkken og ikke mindst i din hånd.