Din ekspert i køkkenudstyr
Gratis fragt over 500 kr.
Hurtig levering
365 dages returret
Indkøbskurv Kurv 0 kr. Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv 0 kr. Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

VEJEN TIL DEN PERFEKTE KOP

6 trin til den perfekte kaffe

At lave kaffe derhjemme er en kunst. Men med blot et par små tricks lykkes det at kunne lave en rigtig god kop kaffe. Vi giver dig de rigtige tips!

Trin 1: Frisk kaffepulver. Jo friskere kaffe, jo bedre. Kaffe er næsten lige så følsom over for syre som vin er. En åben pakke med brygningskaffe holder sig frisk  i op til en uge, hvis du opbevarer den korrekt. Opbevar kaffen køligt, mørkt og tørt, helst i køleskabet. Opbevar den i den originale pakke, luk den tæt og anbring den i en lufttæt kaffebeholder.

Trin 2: Korrekt temperatur. For at kaffen skal smage så godt som muligt, kræves en temperatur på ca. 92-96 grader, samtidig skal pladen, som gryden står på, aldrig være varmere end 83 grader. Til det, kræves to elementer. De billigste bryggere har ofte et element med en temperatur på ca. 80-88 grader. Her frigives smagene ikke nok, fordi temperaturen er for lav, samtidig kan kaffen stå og miste smagen på en varm plade.

Trin 3: Passende mængde. Overdosér ikke kaffen i din brygger, da den bliver bitter. Cirka 7 gram kaffepulver pr. kop er tilstrækkeligt. Hvis du ønsker en stærkere kaffe, kan du skifte til en mere mørkristet type bønne.

Trin 4: Koldt vand. Brug altid koldt og frisk vand. Jo hårdere vandet er, jo hurtigere flyder det gennem kaffen, og smagene bliver ikke indhentet. Et tip er, at bruge en mere mørkristet og finmalet kaffe, der bremser vandets rejse. Hvis vandet er meget blødt, er en grovere formalet kaffe bedst egnet.

Trin 5: Omrør. Rør i kanden, før du serverer kaffen. Det meste af smagen ligger i toppen, og vil derfor blive serveret først. Server i en tynd porcelænskop.

Trin 6: Rengør. Glem ikke at rengøre bryggeren regelmæssigt for kalk, fedt og eventuelle rester.

VÆLG KAFFEBRYGGER

Filterbrygger

Sandsynligvis den mest almindelige måde at brygge kaffe i Sverige på. Det går hurtigt og nemt for sig og resultatet bliver lige så stærkt, som du ønsker. Filterbrygning kan næsten altid stoles på når du ønsker en mere eller mindre ukompliceret kop kaffe.

Stempelkaffe

Charmen ved at bruge en stempelkande er, at der ikke er noget, der kommer mellem kaffen og vandet, dette gør at du virkelig nyder hele smagen og aromaen. Brug en kaffekværn og kværn selv grove kaffebønner. Fyld den derefter med 90 til 96 grader varmt vand og vent et par minutter, før du trykker ned. Prøv dig frem til du rammer den helt rigtige smag! Kanden begyndte at blive brugt i slutningen af ​​1800-tallet i Frankrig, men blev først patenteret i Italien i 1929. Den populære variant som vi kender i dag, med filtre i rustfrit stål, blev populær i 1930'erne - men med en kande i metal i stedet for glas.

Espressomaskine

For at få en god espresso skal du selv male bønnerne. Hvis du har en fuldautomatisk espressomaskine, som maler bønnerne selv, er det selvfølgelig ikke nødvendigt med en kværn. At have en espressomaskine derhjemme giver dig mange muligheder. Du kan tilbyde dine gæster en luksuriøs espresso efter middagen, men også nyde cappuccino, latte eller macchiato, da de fleste kaffedrikke bruger espresso som base. Teknikken, der gjorde espressoen mulig, blev opfundet i Italien i slutningen af ​​det 19. århundrede. Det er baseret på vandet der brygges gennem kaffen med et højt tryk. Når du laver espresso, skal du bruge virkelig fint formalet kaffe - og det skal selvfølgelig nydes i en lille espressokop!

Espressokande

Oprettet af italieneren Alfonso Bialetti i 1933 og revolutioneret på mange måder. Den er også kaldet en mokkabrygger. I bunden er vandet, midt i er kaffen og øverst er den bryggede kaffe, som derefter hældes. Når vandet i bundlaget bliver varmt nok, dampes det gennem kaffelaget og op i det øverste lag. Bialetti er stadig førende inden for espressokander i dag, selvom andre mærker og elektroniske espressokander fra for eksempel Alessi, er kommet på markedet. Kaffen, der bruges i en espressokande, skal males fint. Resultatet er en espresso-lignende kaffe.

VÆLG ESPRESSOMASKINE

Semiautomatisk, automatisk eller fuldautomatisk?

Det kan være godt at vide, hvordan og hvad man skal vælge mellem de forskellige modeller. Her giver vi dig noget hjælp til at skabe et indtryk af dine muligheder. Uanset hvad du vælger, er en espressomaskine virkelig noget der tager din kaffe til det næste niveau. Bare tænk på, hvor let du kan gøre det for dig selv!

En semi-automatisk espressomaskine kaldes også en manuel espressomaskine. Med en semi-automatisk espressomaskine investerer du i et håndværk og hele oplevelsen i processen med at brygge kaffe. Det lyder måske besværligt at skulle klare meget af brygningen selv, men når du først har forstået principperne og teknikken er det ganske let, og resultatet er i en klasse for sig selv, med den mest optimale aroma og creme.

Hvis du i stedet ønsker at gøre det lidt lettere for dig selv, er der automatiske espressomaskiner. Med en automatisk espressomaskine kan du brygge 1-2 kopper kaffe eller espresso med bare ét tryk på en knap. Maskinen kværner først mængden af ​​kaffe, der skal bruges, og derefter strømmer kaffen ind i et lille kammer i maskinen. I bryggeenheden drænes kaffen, og vandet løber derefter igennem og kommer ud som friskbrygget kaffe.

Hvis du stadig ikke er tilfreds dér, kan du gå op til det næste niveau og vælge en fuldautomatisk espressomaskine. Den store forskel mellem en automatisk og en fuldautomatisk maskine er, at en fuldautomatisk maskine har et automatisk mælkesystem, så du kan lave cappuccino og latte macchiato med et tryk på en knap. Maskinen er normalt udstyret med en mælkeslange. Maskinen suger derefter den rigtige mængde mælk op, opvarmer og skummer den. Derefter strømmer mælken ind i din kop, efterfulgt af espressoen. I nogle tilfælde er maskinen udstyret med en mælkekande, men dette afhænger helt af mærke og model.

LILLE GUIDE OM KAFFEBØNNER

Selvom det på mange måder er praktisk og let at købe formalet kaffe fra de store kaffegiganter, kan der stadig være en vis fordel i at male bønnerne selv. Når du formaler din egen kaffe, kan du på en helt anden måde fremstille kaffe med mere smag. Disse smagsniveauer er svære at nå med den sædvanlige formalede kaffe. Derudover er det slet ikke svært at kværne kaffe.

Hvad du har brug for for at kværne din egen kaffe, findes der mange kaffekværne. De fås i forskellige modeller og varianter, både elektriske og manuelle. Nogle kaffeelskere vælger at gå hele vejen og selv riste kaffen, men man kan med god samvittighed købe ristede kaffebønner. Der er en overflod af forskellige blandinger af ristede kaffebønner, som er en enorm opgradering fra de sædvanlige blandinger af formalede bønner.

Arabica

Er den mest almindelige kaffebønne og vokser i større højde end andre kaffesorter. Derfor kommer meget af den arabiske kaffe fra lande som Colombia og Brasilien, selvom den oprindeligt kommer fra Etiopien. Normalt er der brug for to bønner i hvert arabisk bær, men i sjældne tilfælde er der kun en bønne. Disse meget specielle bønner er sorteret ud og kaldes Mokka. Mokka kaffe har en speciel smag, der ofte anvendes i forskellige bagværk.

Robusta

Står for en fjerdedel af al verdens kaffe og dyrkes hovedsageligt i Afrika. Robusta har en stærkere smag end Arabica har og indeholder også mere koffein. Bønnerne dyrkes ved et mere alsidigt klima sammenlignet med Arabaci, der kan lide større højder. Robusta bønner er normalt en vigtig del af espressoblandinger. Arten er også blevet krydset med arabisk kaffe for at producere sundere kaffeplanter. Disse hybrider har fået navnet arabustakaffe og er en spændende bønne at eksperimentere med.

OPSKRIFT

Mokka-knapper

Du skal bruge:

  • 4 æggehvider
  • 125 g mandelmel
  • 4 dl flormelis
  • ½ dl sukker
  • 2 tsk kakao
  • 110 g mørk chokolade (70%)
  • 1,8 dl piskefløde
  • 2 spsk kaffebønner
  • 1 spsk glycosesirup
  • 50 g smør

Sådan gør du:

  1. Pisk æggehvide, og hæld sukker i lidt ad gangen, pisk til en stiv marengs. Bland og sigt flormelis, mandelmel og kakao. Vend de tørre ingredienser sammen med marengsen og bland til en blank dej.
  2. Spred dejen ud på et ark papir, på størrelse med en 5kr mønt. Lad marengen tørre ved stuetemperatur i 30 minutter. Bag i cirka 12 minutter ved 150°C.
  3. Kog fløden med hele kaffebønner og glukose, tag den af ​​varmen og lad den blødgøre i 30 minutter.
  4. Varm fløden igen, si bønnerne fra, hæld cremen på chokoladen og bland det let, tilsæt smør og bland igen. Løsn marengs fra bagepapiret.
  5. Hæld creme-fyldet i en sprøjtepose, og kom på halvdelen af ​​marengsbunden, den anden halvdel bruges som låg.

Start dagen med en kop dejlig kaffe

KitchenOne.dk tilbyder dig en helt verden af kaffe. Vi har alt fra espressomaskiner, kaffemaskiner, kaffekværn, kaffe, elkedler og meget mere. Vi har udvalgt de bedste brands, så du kun skal vælge mellem det bedste. Kaffe er igennem de seneste år blevet en hel videnskab, hvor der findes mange forskellige meninger om hvordan man brygger den bedste kop kaffe. Hos KitchenOne.dk tror vi på, at valget ofte er meget individuelt, og derfor har vi valgt at fylde relevante informationer på vores maskiner og tilbehør, så du som kunde, har de bedste forudsætninger for at træffe det rigtige valg.

Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr.
Autoriseret dansk værksted
Officiel forhandler af alle mærker
Læs alle dine fordele
Brug for hjælp?
Du er altid velkommen til at ringe eller sende os en e-mail.
70 777 554