Hver Shun-kniv får sin unikke og individuelle karakter ved at forfine damaskmønsterets naturlige skønhed. Derfor er hver Shun-kniv umiskendelig og unik - et kunstværk forenet af håndværk, teknologi og design. Teknologien til fremstilling af de fineste kokkeknive er inspireret af den mesterlige kunst fra Samurai-sværdet. Derfor er det muligt at forme knivbladet i Shun-serien som vestlige knive.
En af de mest omfattende serier i damaskstål på verdensplan og er meget værdsat af professionelle i topklasse såvel som ambitiøse amatørkokke. Det konvekse blad sammen med den manuelle slibning af hver Shun-kniv giver en uforlignelig skarphed, der gør det muligt for kniven at skære igennem selv de hårdeste materialer. Denne skarphed sammen med den velafbalancerede vægt gør kniven utrættelig. Håndtaget er lavet af fint lamineret Pakkatræ, som er ergonomisk formet. Håndtagets tværsnit viser den traditionelle japanske "kastanje”-form, som passer perfekt i hånden.
Knivens overflade hamres i hånden, hvilket kaldes Tsuchime i Japan, og det giver både tidløs æstetik samt ultimativ skarphed. Knivene har en solid kerne af VG-MAX stål med en hårdhed på 61 ± 1 HRC. Det brune valnøddehåndtag har en ergonomisk form og er velegnet til både venstre og højre hånd.
Wasabi er en knivserie, som antyder en japansk æstetik baseret på Zen-buddhismen. Disse knive har blade i rustfrit poleret stål med en hårdhed på 58 +/- 1 og sorte håndtag. I modsætning til det traditionelle japanske træhåndtag er det sorte håndtag ikke sat fast til bladet, men omfavner det i stedet helt. Således er bladet koblet til håndtaget, så snavs og bakterier ikke kan vokse i eventuelle åbninger eller hulrum.
Fashion, teknologi, medier - hvad det end gælder, ligger Japan altid et skridt foran. Uanset hvad der er under udvikling, er der helt sikkert allerede et lignende produkt i Tokyo.
Tag blot de japanske knive, som først nu, efter tusind års tradition i Japan, også efterspørges i resten af verden. Blandingen af harmoni, minimalisme og kvalitet synes at være den perfekte knivblanding. Kai har siden 1908 produceret knive i Japan, og ligesom mange andre knive begyndte deres produktion i Seki, knivenes hovedstad. Tekniske innovationer, funktionalitet og et skarpt design bidrager til Kai-knivenes dejlige fornemmelse og perfekte balance!