Big Green Egg er en virksomhed med en idéoprindelse, der kan spores næsten 3000 år tilbage i tiden. Ideen nedstammer fra Østasien, hvor en stor del af maden blev kogt på runde brændeovne, som senere så spredte sig til Japan og blev opkaldt "kamado", som betyder "ovn" på japansk. Fra Japan blev kamadoen bragt til USA af stationerede amerikanere, der tog den med hjem som souvenir på grund af den fantastiske madoplevelse som kamadoen tilbød. Siden 1974, da Big Green Egg åbnede sine døre i USA, har de arbejdet med at perfektionere denne gamle teknologi for at opnå maksimale resultater for madlavning og oplevelsen. Dette har de for eksempel gjort ved at anvende en speciel keramik udviklet af NASA.
Keramikken reflekterer varmen i Egg og skaber derefter en luftstrøm, der gør maden ekstra mør. Big Green Eggs keramik er delvist udviklet af NASA, og produktionsprocessen finder sted i Nordamerika i henhold til virkelig strenge kvalitetskrav. Derfor er det også af meget høj kvalitet. Det har ekstremt isolerende egenskaber og tåler ekstreme temperaturer og temperatursvingninger. Det kan opvarmes mindst 100.000 gange uden at gå på kompromis med kvaliteten. Hvilket gør, at din Egg sandsynligvis vil være med dig hele dit liv!
Den gode luftcirkulation har endnu en fordel: fordi den varme luft forbliver i Egg, er Egg økonomisk at bruge. Trækullet rækker længere og genererer mindre aske. Egg er ikke bare holdbart; det består også af holdbare materialer.
Big Green Egg tilbyder en begrænset livstidsgaranti på materialet og konstruktion af alle Egg's keramiske dele. I andre dele tilbyder de en begrænset garanti. For at bruge garantien skal du registrere dit Egg https://www.biggreenegg.eu/dk/instruktioner-og-service/registrering så hurtigt som muligt efter køb. Et tip er også at gemme kvitteringen, da den kan være nødvendig i fremtiden (gælder også tilbehør, men du behøver ikke at registrere dem).
Med et Big Green Egg sætter kun fantasien grænser. Ud over at grille, kan du også dampe, stege og ryge din mad. Grillen er også perfekt til slow cooking, hvilket er godt når du vil lave skaldyr, fisk eller større kød. Det kan også konverteres til en ovn gennem den keramiske convEGGtor.
Tilbage i 1974 startede Big Green Egg op i Atlanta, Georgia i USA. Manden bag virksomheden var Ed Fisher, som gjorde det muligt, at hele den amerikanske befolkning kunne købe en kamado - også kaldet en lerovn. Det startede egentlig ud med, at de importerede japanske og kinesiske lerovne, men efterhånden besluttede de sig for at perfektionere den gamle model, i henhold til den nuværende viden, produktionsteknikker og innovative materialer.
Ideen bag en kamado er flere århundrede år gammel. For over 3000 år siden blev der, i Østasien, allerede tilberedt mad på lerovne, som blev fyret op med brænde. Forgængerne blev japanerne, der var enormt begejstrede for dem og tog dem med hjem. Herefter blev de runde lerovne døbt "kamado", der betyder ovn eller ildsted. Den nye generation af Big Green Egg-modeller er resultatet af en kombination af gammel visdom og innovativ teknologi. Dertil også de keramiktyper, der er specialudviklet af NASA, som gør, at de gamle lerovne blev videreudviklet til unikke, modstandsdygtige grill til udendørs brug.