Big Green Egg er til dig, der elsker at nyde god mad. Måske er du en madkreatør af rang, en passioneret hjemmekok, eller så sætter du bare stor pris på rigtig god mad. Forestil dig en varm sommerdag, og du er omgivet af familie og venner. I er samlet udenfor, stemningen er i top, liv og glade dage, og duften af lækker mad er slående. Snart er det tid til at servere, og det er her, at Big Green Egg kommer ind i billedet. Når det kommer til deres kamadogrill – så er intet overladt til tilfældighederne. Big Green Egg er nemlig kompromisløs, når det kommer til kvalitet og brugervenlighed. Derudover tilbyder de livslang garanti!
"Alsidig" er også et almindeligt brugt ord i Big Green Egg-fællesskabet. Hvad mener man så med det? Jo, faktisk helt bogstaveligt betydningen af ordet. Med Big Green Egg spiller det ingen rolle, hvad du vil grille, røge, bage eller tilberede – her er alt muligt, og det er kun din fantasi, der sætter grænserne. Tilbage til kvaliteten: Big Green Egg garanterer, at deres kamadogrill kan opvarmes mindst 100.000 gange. Så nu skal du bare i gang med at tænke over, hvad du skal byde på og så nyde de 100.000 gange. Er det en rigtig god rub, lækre østers, en fugtig chokoladekage med lidt ekstra krydderi eller måske et stenovnsbagt surdejsbrød?
Det skader jo heller ikke, at kamadogrillen er nem at samle og desuden ser bedre ud end de fleste andre. Når det kommer til Big Green Egg, så er det en livsstil. Det handler om at nyde god mad og om passionen for mad. Både om at overraske sine nære og kære til sommerfesten, men også at overraske sig selv – om at løfte madlavningen til næste niveau.
Big Green Egg er let at samle og bruge. Her kommer nogle enkle trin-for-trin-guider med tips til,
hvordan du bedst kommer i gang og får mest muligt ud af din kamadogrill.
Fremstillet af keramik af høj kvalitet er Big Green Egg bygget til at holde og modstå ekstreme varme- og temperaturvariationer. Det velisolerede design giver dig mulighed for at bruge grillen hele året rundt, hvilket gør den til en pålidelig og holdbar investering til langsigtet nydelse af madlavning og grilning.
Med Big Green Egg får du fuldstændig kontrol over temperaturen takket være den justerbare luftstrøm og keramikkens termiske egenskaber. Det betyder, at du kan lave mad med præcision og opnå perfekte resultater hver gang. Uanset om det er langsom røgning ved lav temperatur eller en hurtigere grilning ved høj varme, kan du justere indstillingerne, så de passer til dine behov.
Big Green Egg-grillen er en mester i at give en bred vifte af retter enestående smag. Den kan grille, røge, bage, stege og endda fungere som ovn. Uanset om det er saftige kødstykker, sprøde grøntsager, lækre pizzaer eller delikate desserter, du er ude efter, leverer Big Green Egg fantastiske resultater hver gang.
Big Green Egg-grillen bevarer og låser fugten inde i maden, hvilket giver en utrolig saftig og smagfuld oplevelse. Den keramiske konstruktion og effektive luftstrøm skaber et optimalt miljø for at bevare smagen og saftigheden i dine madretter. Resultatet er enestående smagsoplevelser, der får dine smagsløg til at synge.
Big Green Egg egner sig perfekt til at røge mad og forskellige gode råvarer.
For de bedste resultater anbefaler vi at bruge en convEGGtor, når du røger. På den måde beskyttes retten mod varmen fra de glødende grillkul. Med convEGGtor'en holder du i stedet en ønsket lav temperatur, hvilket er det, man vil have til røgning. Røgen holder du stabil i lang tid med rEGGulatoren, som er placeret øverst, og med luftspjældet i bunden af dit EGG. Skal du røge med en røgeplanke? Så behøver du ikke at bruge convEGGtor.
Med Big Green Egg skaber du fantastiske bagværk, og det gør du desuden udendørs. Det er den jævne varme,
stabile kunne man også kalde den, samt den gode temperaturkontrol, der gør det muligt at bage lækre pizzaer med
sprøde bunde og saftigt brød med et luftigt indre.
Husk at overvåge, justere tider og temperaturer baseret på din opskrift og Big Green Egg-model.
ConvEGGtor placeres nemt i grillen for at skabe indirekte varme og muliggøre langsom grilning, røgning og bagning. Den giver jævn temperaturkontrol og reducerer flare-ups. ConvEGGtor er et uundværligt tilbehør for perfekte resultater og alsidig madlavning på Big Green Egg.
For den bedste smag og for at holde den ønskede temperatur er det vigtigt at bruge kvalitetskul, når du griller. Kul fra Big Green Egg er økologisk, har høj kvalitet og er en optimal blanding af udvalgte hårde træsorter: hickory og eg. Posen indeholder 9 kilo trækul, og kulstykkerne er store, hvilket har den egenskab, at de brænder længere og producerer mindre aske.
Med en Fire Bowl fra Big Green Egg er det nemt at tømme din kamado for kul og aske efter brug. Fire Bowl er en trækulskurv i rustfrit stål, som kan løftes op med praktiske håndtag og filtreres fri for aske, samt at den er let at tømme for kul.
Den runde grillrist, i støbejern, er designet til hurtig opvarmning. Risten laver de karakteristiske grillstriber på maden og varmes meget hurtigt op til meget høje temperaturer. Grill grøntsager, bøffer eller laks og nyd både smag og udseende efter at have grillet med risten - for ekstra attitude! Big Green Eggs grillriste er tilpasset størrelsen på den grill, du har, så du finder naturligvis alle størrelser i sortimentet.
Et rigtig smart grilltilbehør! Grillpladens design er halvmåneformet og vendbar, så den kan kombineres med andet tilbehør. Du kan bruge den sammen med pizzastenen med samme form, eller en anden grillplade, så du kan lave mad på en flad og en rillet side samtidigt. Den rillede side af grillpladen er perfekt til kød og giver maden en lækker overflade og sørger for, at fedtet løber væk. Den flade side er god til grøntsager, eller når du vil stege æg på grillen.
Big Green Egg er en virksomhed med en idéoprindelse, der kan spores næsten 3000 år tilbage i tiden. Ideen nedstammer fra Østasien, hvor en stor del af maden blev kogt på runde brændeovne, som senere så spredte sig til Japan og blev opkaldt "kamado", som betyder "ovn" på japansk. Fra Japan blev kamadoen bragt til USA af stationerede amerikanere, der tog den med hjem som souvenir på grund af den fantastiske madoplevelse som kamadoen tilbød. Siden 1974, da Big Green Egg åbnede sine døre i USA, har de arbejdet med at perfektionere denne gamle teknologi for at opnå maksimale resultater for madlavning og oplevelsen. Dette har de for eksempel gjort ved at anvende en speciel keramik udviklet af NASA.
Keramikken reflekterer varmen i Egg og skaber derefter en luftstrøm, der gør maden ekstra mør. Big Green Eggs keramik er delvist udviklet af NASA, og produktionsprocessen finder sted i Nordamerika i henhold til virkelig strenge kvalitetskrav. Derfor er det også af meget høj kvalitet. Det har ekstremt isolerende egenskaber og tåler ekstreme temperaturer og temperatursvingninger. Det kan opvarmes mindst 100.000 gange uden at gå på kompromis med kvaliteten. Hvilket gør, at din Egg sandsynligvis vil være med dig hele dit liv!
Den gode luftcirkulation har endnu en fordel: fordi den varme luft forbliver i Egg, er Egg økonomisk at bruge. Trækullet rækker længere og genererer mindre aske. Egg er ikke bare holdbart; det består også af holdbare materialer.
Big Green Egg tilbyder en begrænset livstidsgaranti på materialet og konstruktion af alle Egg's keramiske dele. I andre dele tilbyder de en begrænset garanti. For at bruge garantien skal du registrere dit Egg https://www.biggreenegg.eu/dk/instruktioner-og-service/registrering så hurtigt som muligt efter køb. Et tip er også at gemme kvitteringen, da den kan være nødvendig i fremtiden (gælder også tilbehør, men du behøver ikke at registrere dem).
Med et Big Green Egg sætter kun fantasien grænser. Ud over at grille, kan du også dampe, stege og ryge din mad. Grillen er også perfekt til slow cooking, hvilket er godt når du vil lave skaldyr, fisk eller større kød. Det kan også konverteres til en ovn gennem den keramiske convEGGtor.
Tilbage i 1974 startede Big Green Egg op i Atlanta, Georgia i USA. Manden bag virksomheden var Ed Fisher, som gjorde det muligt, at hele den amerikanske befolkning kunne købe en kamado - også kaldet en lerovn. Det startede egentlig ud med, at de importerede japanske og kinesiske lerovne, men efterhånden besluttede de sig for at perfektionere den gamle model, i henhold til den nuværende viden, produktionsteknikker og innovative materialer.
Ideen bag en kamado er flere århundrede år gammel. For over 3000 år siden blev der, i Østasien, allerede tilberedt mad på lerovne, som blev fyret op med brænde. Forgængerne blev japanerne, der var enormt begejstrede for dem og tog dem med hjem. Herefter blev de runde lerovne døbt "kamado", der betyder ovn eller ildsted. Den nye generation af Big Green Egg-modeller er resultatet af en kombination af gammel visdom og innovativ teknologi. Dertil også de keramiktyper, der er specialudviklet af NASA, som gør, at de gamle lerovne blev videreudviklet til unikke, modstandsdygtige grill til udendørs brug.