Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
HVILKEN KNIV SKAL JEG VÆLGE?

HVILKEN KNIV SKAL JEG VÆLGE?

Du kan sagtens starte med kun én kniv i dit køkken. I så fald skal du starte med en kokkekniv, som du føler ligger godt i din hånd. Køb derefter en kniv ad gangen og fyld din knivliste med mere glans og skarphed.

Hos Bageren og Kokken finder du over 1400 knive i sortimentet, og uanset om du er nybegynder eller mesterkok, er der masser af produkter at kigge igennem. Vi vil gerne benytte lejligheden til at fortælle dig mere om de mest populære typer knive, i håb om at guide dig i den rigtige retning eller i det mindste godt på vej! Hvis du stadig har bekymringer og ubesvarede spørgsmål når du har læst artiklen færdig, må du gerne kontakte os. Du kan kontakte kundeservice ved at klikke her.

Du bør som sagt starte din samling med en kokkekniv, og for at klare opgaverne i køkkenet med finesse anbefaler vi mindst et sæt på fire: kokke-, urte-, brød- og grøntsagskniv. Hvis du ønsker at opdatere din knivblok i ét hug til en overkommelig pris, er et af vores kvalitetsknivsæt et godt valg.

Men lad os komme i gang - vi starter med at se nærmere på de fire "mest almindelige" knive til madlavning: kokke-, urte-, brød- og grøntsagsknivene. Efterfølgende dykker vi ned i forskellige, omhyggeligt udvalgte knivtyper, såsom filet-, trancher-, santoku-, lakse-, kiritsuke-, deba-, østerskniv og mange flere.

Kokkekniv / Gyoto

"Bør findes i alle køkkener"

Længde: 20-25 cm
Funktion: Knivbladet er bredt så du undgår at slå dine knoer i skærebrættet, når du hakker. Multifunktionel, perfekt til at dele, hakke og skære med. Fungerer til både grøntsager og kød. For mange er den også kendt som en Gyoto, som er det japanske ord for kokkekniv.

Grøntsagskniv / Nakiri

"Udseendet på en grøntsagskniv er langt fra en selvfølge"

Længde: 14-18 cm
Funktion: Der findes større grøntsagsknive med høje (ofte lidt tunge) blade, der primært er beregnet til at hakke råvarer. De mindre grøntsagsknive bruges både til at skære små grøntsager i skiver og på samme måde som en urtekniv. Som nævnt tidligere findes grøntsagsknive i mange forskellige varianter og størrelser. For dem, der gerne vil udstyre sig selv med redskaber, der letter specifikke opgaver, er der flere at vælge imellem, som eksempelvis tomatkniven. Grøntsagsknive fra Japan kaldes Nakiri.

Urtekniv

"En god-at-have-kniv, praktisk og fylder ikke meget"

Længde: 8-12 cm
Funktion: Lille kniv med pilformet blad. Kan bruges til at skrælle løg, frugt og meget mere, men fungerer også godt til at åbne plastemballage eller fjerne "øjnene" af kartofler og rodfrugter.

 

Brødkniv

"Tip: Vælg en forholdsvis lang kniv, så er den mere allround"

Længde: 18-26 cm
Funktion: Har et langt og savtakket blad, der fungerer godt, når du skærer et stort kålhoved i halve og vil undgå for mange sving for at komme igennem. Den savtakkede klinge er også nødvendig for at komme igennem hårde brødskorper uden at mase brødet. Det er helt sikkert en af de længere knive i køkkenet.

 

Populære køkkenknive

Med hjælp fra de fire nævnte knive kan du klare alle dine opgaver inden måltidet med gode resultater. Hos Bageren og Kokken har vi en stor passion for madlavning, og gennem årene har vi opbygget et bredt udvalg af køkkenknive med ikke mindre end 1400 stykker. Med interesse følger også viden. Det er lykkedes os at finde frem til de 15 mest populære knivtyper. Du kan naturligvis finde oplysninger om dem alle her og i vores sortiment af køkkenknive. Læs videre for at lære mere og opdage nye favoritter som kan skinne i køkkenet.

Universalkniv

"Funktionel og fleksibel"

Længde: 11-15 cm.
Funktion: Universalkniven er lettere at håndtere end kokkekniven, når du skal hakke og strimle grøntsager. Den fungerer også godt til at trimme kødstykker og andet.

Filetkniv / Sujihiki

"Tip: Vælg en længere til laks og en kortere, når du trimmer kød"

Længde: 16-24 cm
Funktion: Kniven er lang, smal og let buet, så du nemt kan følge eksempelvis fiskeskindet og adskille det fra fiskekødet. En god kniv at have derhjemme, hvis du kan lide at lave mad fra bunden i stedet for at købe færdiglavede fileter.

Santoku-kniv

"’San’ betyder tre, og ’Toku’ betyder opgaver"

Længde: 14-19 cm
Funktion: Nogle vil sige, at det er en kniv, der kan bruges til kød, fjerkræ og fisk, mens andre vil sige, at den skal bruges til at skære i tern, strimle og skære. Uanset hvad, har kniven mange anvendelsesmuligheder. Næsten på linje med en hobbykniv, men med verdensberømt japansk kvalitet.

Trancherkniv

"At tranchere er at skære ud før servering"

Længde: 20-27 cm
Funktion: Tranchering er at skære et stykke kød, kylling eller bøf i skiver før servering. Nogle gange ønsker man tynde skiver, som ved en hamburgerryg, og andre gange ønsker man mere jævne, centimeter-tykke skiver, som ved en flanksteak. Uanset hvad, gør en god trancherkniv, eller en forskærerkniv, arbejdet lettere. For dig, der kan lide at tilberede og servere kød med stil. Igen er der et udvalg af knive, der er skræddersyet til specifikke proteinkilder som eksempelvis fjerkræ.

Sashimikniv / Yanagiba

"Tynde skiver i ét strøg"

Længde: Lang, ofte 25-30 cm
Funktion: Kniven er designet til at skære tynde skiver af kød eller fisk i et enkelt strøg og til at opnå så fin en skæreflade som muligt. Knivene har enkelslibning, som slibes til højre eller venstre hånd. Et fremragende valg for dig, der ønsker at servere sashimi eller carpaccio som en professionel. Yanagiba er ikke mindst meget udbredt i sushirestauranter.

Tournierkniv

"En luksusudgave af en kartoffelskræller"

Længde: 6-8 cm
Funktion: En krogformet udgave af urtekniven. Det buede blad gør den ideel til at skrælle afrundede frugter og grøntsager. Godt alternativ til kartoffelskrælleren.

Østers- og skaldyrskniv

"Hård nok til at knuse skallen på skaldyr"

Længde: 5-8 cm
Funktion: Små knive, der er skarpe og hårde nok til at bryde den hårde skal på krabber og krebsdyr op, men med smalle blade, der stadig kan nå ind i skaldyrene. Kniven har ofte et hul i midten af bladet til at knække kløer og lignende. En uundværlig gadget til skaldyrelskeren i hjemmet!

Kiritsuke / Bunka

"Den frækkeste japanske kniv"

Længde: 20-23 cm
Funktion: Kiritsuke har en fræk og skarp trekantet spids. Med et middelhøjt blad er den god til at skære både grøntsager og frugt. Takket være bladets særlige udformning kan det bruges til meget, og du behøver ikke at skifte kniven mellem forskellige råvarer. Men! glem ikke at skylle kniven først, for at undgå, at madvarerne kommer til at smage af hinanden.

Kødøkse

"En meget holdbar køkkenkniv"

Længde: 15-18 cm
Funktion: Køkkenkniven er nyttig, når du har brug for lidt ekstra kraft under madlavningen. Designet med et tykt, rektangulært blad og et solidt håndtag. Kødøksen behøver ikke at være lige så skarp som andre knive, da den bruges til at hugge og ikke til at skære. Derfor har den en bred slibevinkel og er fremstillet af hårdt stål (ofte europæisk). Med sin vægt skærer øksen let gennem hårde grøntsager og er også fremragende til at hakke kød til gryderetten.

Laksekniv

"Bruges til at skære tynde og jævne skiver"

Længde: 27-32 cm
Funktion: Takket være bladets længde og fleksibilitet er det perfekt til at skære tynde, jævne og fine lakseskiver. Spidsen er let afrundet for at undgå at beskadige kødet. En erfaren kok bruger normalt en filetkniv til at udføre den samme opgave, men for os andre er laksekniven meget nyttig. Flere producenter vælger at designe den med en olivenslibning. Fordelen er, at der skabes luft mellem knivbladet og råvaren, hvilket forhindrer, at laksen klistrer fast til kniven. Kniven kan naturligvis også bruges til at skære skinke eller charcuteri.

Deba

"Måske den mest almindelige kniv i Japan"

Længde: 10-20 cm
Funktion: En debakniv er normalt fremstillet af kulstofstål i henhold til klassisk japansk smedekunst. Designet med en tyk bagside og enkeltslibning, hvilket giver en meget tynd spids. Kniven bruges primært til filetering af fisk, men takket være den robuste konstruktion er den også et fremragende redskab til at skære kød og hakke grøntsager.

Udbeningskniv

"Robust konstruktion med en spids top"

Længde: 15-17 cm
Funktion: På udseendet kan kniven minde om en mindre filetkniv. Forskellen er til dels et kortere og mere robust knivblad samt en forlænget hæl for at beskytte fingrene. Udbeningskniven bruges til at fjerne hvidt og rødt kød fra knogler og til at fjerne sener og fedt. Fordi kniven er stiv, er den nem at manøvrere, når du vil skære præcist mellem kød og ben.

Vælg den rigtige kniv

Har du fundet svaret på - og formået at finde frem til - den type kniv, du leder efter? Under fanen køkkenknive kan du filtrere i de ovennævnte knivtyper, så du nemt kan sammenligne forskellige modeller og mærker med hinanden.

Synes du at knive er et interessant emne, så er knivbloggen en anbefaling værd. Her kan du finde flere artikler om de bedste råd til at forlænge din knivs levetid, japanske knive i forhold til europæiske knive, hvilken rolle antallet af stål-lag spiller for din knivs ydeevne og meget mere.

Eller tænker du mere på at opgradere hele dit knivarsenal på en gang? Udvalget af knivsæt omfatter flere prisværdige sæt af høj kvalitet fra kendte mærker som Global, Victorinox, Fiskars, Satake og Zwilling.

Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr. (*gælder ikke produkter, der kræver pallefragt)
Køkkenudstyr siden 2009
Officiel forhandler af alle mærker
Læs mere om KitchenOne