Indkøbskurv Kurv 0 kr. Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Populære produkter
Sodavandsmaskine stål Aarke Sodavandsmaskine stål 1.199 kr.
KVL8300S Chef Titanium XL køkkenmaskine Kenwood KVL8300S Chef Titanium XL køkkenmaskine 4.358 kr.
Grydesæt 5 dele Mareld Grydesæt 5 dele 699 kr.
Artisan KSM175 røremaskine KitchenAid Artisan KSM175 røremaskine 4.999 kr.
Professional Natura Middagssæt 12 dele Mareld Professional Natura Middagssæt 12 dele 279 kr.
Grydesæt 3 dele Eva Trio Grydesæt 3 dele 1.163 kr.
0,5 liter drikkeflaske, vinrød Eva Solo 0,5 liter drikkeflaske, vinrød 170 kr.
Exclusive familiepakke Aqvia Exclusive familiepakke 1.600 kr.
SV50 sous vide Steba SV50 sous vide 868 kr.
Automatisk mælkeskummer Krups Automatisk mælkeskummer 689 kr.
Appartamento espressomaskine hvid Rocket Appartamento espressomaskine hvid 9.499 kr.
E80 espressomaskine Jura E80 espressomaskine 6.995 kr.
Teddy køkkenmaskine Bjørn Teddy køkkenmaskine 6.930 kr.
V60 Buono 80 elkedel Hario V60 Buono 80 elkedel 768 kr.
Citronpresser Funktion Citronpresser 79 kr.
ICE-12S isterningemaskine Wilfa ICE-12S isterningemaskine 1.115 kr.
Suppegryde 10 liter Funktion Suppegryde 10 liter 303 kr.
Lav dine egne fyldte chokolader

Lav dine egne fyldte chokolader

Vi går julen i møde, og hvis der er noget vi elsker i juletiden, så er det at lave vores eget konfekt. Vi får muligheden for at lave de slags vi bedst kan lide – dem der er alt for få af når vi køber det færdiglavet. Men vi får også muligheden for at hygge med vores nærmeste. Både det at lave juledekorationer og juleslik, er i mange hjem en familietradition for både børn og voksne. Selvom det ikke er alt juleslik, der bliver lige pænt når man laver det selv, så smager det stadig fantastisk, og man ved det er lavet med kærlighed.

Det kan føles som en stor proces at lave fyldt chokolade, men når det er sagt, kommer du med garanti til at hygge dig. Et gode sted at starte, er at sørge for at have de rigtige redskaber.

Først skal du have en god chokoladeform. Den anerkendte konditor Mette Blomsterberg, har udviklet sine egne forme. Disse har tilmed et mønster, så der bliver gjort lidt ekstra ud af serveringen. Du kan blandt andet få en form med linjer, og en med en rose. I formene fra Blomsterbergs er der plads til 21 stk.

Temperaturen er altafgørende når du skal lave fyldte chokolader, da du er nødt til at mestre temperering til perfektion. Derfor bør du anskaffe dig et termometer, der ikke afviger med for mange grader. Vi forhandler et simpelt, men præcist, termometer fra GEFU, der giver en hurtig visning af temperaturen. Det er lille og behageligt – lige til at håndtere. Alternativt er det også muligt at få et unikt infrarødt termometer fra Blomsterbergs.

For at det hele skal lykkedes, er det også vigtigt at have noget godt chokolade. Der findes mange gode bud på hvilken chokolade man kan bruge, og det hele afhænger også af om man er til mørk-, lys- eller mælkechokolade. Valrhona Jivara 40 % er en af de mest fantastisk mælkechokolader. Den hvide chokolade kan være Valrhona Ivoire 35 %, og den mørke chokolade kan med fordel være Valrhona Caraïbe 66 %.

Ekstra gode redskaber at have ved hånden, kunne være en kraftig sprøjtepose og en paletkniv. Sprøjteposerne er gode, når du skal have fyldet i chokoladerne, og paletten kan du bruge når du skal fjerne det overskydende chokolade.

Slutteligt skal du selvfølgelig have pynt til dine fyldte chokolader. Man spiser med øjnene, og lidt ekstra pynt kan både være med til at give det sidste visuelle pift eller et unikt smagsindtryk. Du kan f.eks. pynte med støv eller frysetørrede bær, hvor Mill & Mortar er eksperter området. Der findes et hav af forskellige produkter du kan drysse over dine chokolader. Du kan se hele udvalget i kategorien kagepynt, men vores bud til dine julechokolader ville være en flot guld- eller sølvstøv.

Når du har styr på udstyret, er det blot at kaste sig ud i opskriften på fyldte chokolade.


Fyldte chokolader opskrift

Forslag til FYLD
200 gram fondant
25 gram klaret smør
25 gram pasteuriserede æggeblommer
150 gram hvid eller lyst smeltet chokolade

Start med at røre fondant og æggeblommer sammen. Herefter røres den klarede smør i massen. Til sidst tilsættes smeltet chokolade.

Denne masse kan derefter tilsættes smag efter eget ønske. Det kunne være med lakrids fra John Bülow, kaffe, blåbærstøv eller måske sirup.

Alternativt kan du fylde dine chokolader med marmelade eller chokoladecreme fra f.eks. Nicolas Vahé. Vi lavede dem også med saltkaramel efter opskriften fra Maja Vase.

Tempereret CHOKOLADE
Ægte chokolade (f.eks. Valrhona 200 gram) 

Hak al chokoladen. Halvdelen af chokoladen smeltes til max 45 grader over et vandbad. Dernæst skal du tilsætte det resterende chokolade lidt efter lidt. Temperaturen skal røres ned på 32 grader, tjek med dit termometer (varierer alt efter hvilken chokolade du arbejder med – se nederst).

Når du har nået den rette temperatur, skal du have din chokoladeform klar. Fyld formen helt op, og bank på den, så der ikke opstår luftbobler. Sørg for at hælde chokoladen ud igen – bank den gerne igen for at sikre, at der kommer så meget chokolade ud som muligt – det gør at skallen bliver tynd. Slut af med at lade den hærde 

Så er det tid til at komme fyldet i. Vi anbefaler, at du bruger en sprøjtepose. Du lukker efterfølgende chokoladen til med et lag tempereret chokolade. Herefter skraber du formen helt ren med en palet. 

Lad nu chokoladen hærde på køl i ca. 10 minutter. Du burde nu kunne vælte chokoladerne ud af formen – her er øjeblikket, hvor du kan se om du har mestret tempereringen. Hvis ikke man får chokoladerne ud, så er det en ommer.

Arbejdstemperaturen
Hvid chokolade: 29 grader
Mælkechokolade: 30 grader
Mørk chokolade: 32 grader

Chokoladen må ikke svinge for meget.

Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr.
Autoriseret dansk værksted
Officiel forhandler af alle mærker
Læs alle dine fordele
Brug for hjælp?
Ring fra kl. 9-19 (man-tor) og kl. 9-14 (fre), eller send os en e-mail.
70 777 554
Seneste anmeldelser
Stort udvalg af de bedste mærker