Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Borddækningsguide

Borddækningsguide

Køkkenet er hjemmets hjerte. At dække bordet pænt (eller overhovedet at dække bordet) til kaffe, frokost og aftensmad er det værd at bruge tid på. Det gør, at måltidet både føles mere luksuriøst og smager lidt bedre. Det mener vi i hvert fald.

Hos KitchenOne tror vi på, at man skal kende borddækningens regler for etikette, så du og jeg kan træffe bevidste valg: følg dem, når du vil, og bryd dem med stil, når det giver mening. Et godt udgangspunkt er at tænke over, hvilken relation gæsterne har til hinanden - er det familien eller kollegerne, som kommer? Med rustikke gryder på bordet får du en familiær følelse, og hvis du i stedet dækker bordet med fint porcelæn og hørservietter, forkæler du de spisende gæster.

Der findes selvfølgelig mange gode tips og tricks, og vi har samlet vores bedste her. God fornøjelse!

Glas: Hvilke glas skal jeg sætte på bordet?

Det kan virke indlysende, at drikkevarerne afgør hvilke slags glas, der bruges, men at servere en bestemt drikkevare i det rette glas såvel som rækkefølgen, de står i, kan godt være svært.

Ifølge etikette-reglerne skal du placere glassene fra højre til venstre i den rækkefølge, de skal drikkes i. Vandglasset er altid helt til højre, fordi det bruges under hele middagen. Dette efterfølges af eventuelle snapsglas samt glas til forret og hovedret. Til sidst og længst til venstre er glasset til drikkevarer, der skal indtages under desserten. Bemærk, at kaffe- og tekopper ikke stilles frem før efter maden. Skønt at have styr på!

Når det kommer til stemning og at opnå en fin borddækning, er glassene fortsat vigtige. At arbejde med forskellige niveauer er altid en god idé, og du skaber således lidt spænding og dynamik i din opdækning. Glassene har automatisk forskellige højder, og hvis du vil forstærke forskellen endnu mere, kan du folde servietten til en kegle og anbringe den i et af glassene. Et andet trick er at hælde en af drikkevarerne, hvad enten det er vand, saft eller vin, i en karaffel. Det forbedrer helhedsindtrykket - præsentation er et must!

I vores sortiment har vi et glas til enhver slags drikke og lejlighed. En af dem, der virkelig har taget det til sig og er eksperter i glas, er Riedel-mærket. For eksempel, hvis du har favoritter, når det kommer til vin og druer, har de et glas, der får de bedste smage og aromaer frem for netop disse. Du kan finde glas fra dem her.

 

Bestik: Smykkerne på bordet!

Ifølge traditionen skal knive placeres til højre og gaflerne til venstre for tallerkenen. Under middagen ligger bestikket til forretten yderst, og bestikket til hovedretten ligger tættest på tallerkenen. Dessertbestikket skal være placeret over tallerkenen, og skeens skaft peger mod højre, mens gaflen peger til venstre (kig gerne på vores illustration og se en borddækning opstillet i henhold til alle de traditionelle regler).

Glem ikke, at bestik kan være både stilfuldt og praktisk. Lad det ligge fremme og dekorere bordet. På samme tid gør det værtskabet lidt lettere for dig. Vi ønsker, at middagen skal være en herlig og afslappet begivenhed, så glem alt om pænt oplagte retter og lad gæsterne sørge for sig selv.

Tallerken: Valg af porcelæn - vil du satse på en stilfuld bordopdækning? Eller er det i dag, at du vil imponere med farve og mønster?

Porcelæn i naturlige farver er et holdbart valg, da det holder sig pænt, og når du så finder et nyt favoritporcelæn, passer disse højst sandsynligt også sammen. Hvis det ikke er muligt at have porcelæn i forskellige stilarter derhjemme, skal du vælge en farve, som du tror, ​​du ikke bliver træt af. Tallerkener, duge og servietter, der følger samme farveskala, giver en klassisk og stilfuld opdækning.

Det skal være sjovt at dække bordet! Måske vil du i stedet hellere blande porcelæn og stentøj? Tænk da på at blande forskellige mønstre, farver og modeller med hinanden. På den måde kan du skabe det så eftertragtede boheme og legende look, der gerne spreder glæde og god stemning rundt om bordet. Et tip til stadig at holde borddækningen sammenhængende er at bruge en større tallerken i samme farve eller model for alle og placere den nederst - så skaber du ro og samhørighed.

Hvad siger etikettebogen? Når tallerkenen til forretten er placeret oven på den til hovedretten, placeres den lille kuverttallerken til brød samt smørkniven til venstre for gaflerne.

Ligesom os har du sikkert opdaget, at de borddækninger, der vises i interiørmagasiner, sjældent er særlig praktiske, og som regel har hver person flere tallerkener, end hvad de vil bruge under et måltid - men det er en del af charmen ved borddækning. Selvom du kun skal spise suppe, bør du benytte lejligheden og placere en fin tallerken under suppeskålen, og måltidet bliver straks lidt sjovere. Det er nemlig ikke helt usandt, at vi "spiser med øjnene".

En anden enkel, men sikker humørspreder er at lade maden være en del af borddækningen ved at tage en kvist rosmarin og sno den rundt om kuvertbrødet. Fint, enkelt og for ikke at tale om den gode duft, det giver!

 

Vase og blomster: Pluk fra naturen og opnå en personlig opdækning.

Fine buketter forgylder enhver grå tirsdag, men at have en smuk buket stående på bordet hver dag er dyrt og desværre ikke så holdbart. På den anden side giver blomster og planter en form for ro på bordet, så selvom buketten er visnet, er der måske en anden plante i hjemmet, der kan placeres på bordet under middagen?

Ellers findes blomsterne måske i nærheden, f.eks. i en have, balkonkasser eller i skoven omkring huset? Nogle gange er det muligt at finde pæne knopper, der skal placeres sammen med linnedservietter rundt om bordet. Eller måske kan du sammensætte en smuk buket fra haven og stille den i en fin vase. På denne måde fornyer du, uden at det behøver at koste.

Et godt tip er også at skabe dit eget blomsterarrangement eller "centerpiece". Find hvad du kan i naturen såsom kviste, mos, blomster og kogler. Placer plastfolie i bunden af ​​en kurv eller bakke med en høj kant. Fyld op med alt det grønne og glem ikke, ”less is more”. Faktisk kræves der ikke noget avanceret arrangement, for at du kan skabe magi med naturen i fokus.

 

Lanterner og lysestager: Glem ikke lyset – en dæmpet belysning er altid hyggeligere.

Lanterner er en uvurderlig interiørdetalje, når det er tid til at dække bordet. Sluk eller dæmp belysningen, og lad stearinlys sprede varme rundt på bordet - både til hverdag og fest.

Vælg lanterner, der minder om den eksisterende borddækning, eller vælg at bryde det med en accentfarve, der tiltrækker øjet. Lygterne står perfekt sammen med andre indretningsdetaljer, så sæt dem gerne sammen med andre genstande på bordet, f.eks. sammen med salt- og peberkværnen eller ved siden af ​​vasen med blomster.

Lysestager tager meget plads, men giver et elegant indtryk. De passer godt på større overflader, helst med højt til loftet, eller hvorfor ikke udendørs en vindstille aften. Lysestager er også den perfekte detalje til en romantisk "candlelight dinner" for to, og på samme tid er de prikken over i'et for at få en luksuriøs følelse ved et større middagsselskab.

 

Det lille ekstra - små detaljer, der hæver niveauet for din borddækning.

  • Invester i hørservietter - det er næsten ikke til at tro, hvilken forskel det vil gøre, hvis du dækker bordet med servietter af hør i stedet for papir. Køb med fordel hør- eller tekstilservietter i en neutral farve eller en, der matcher dit favoritporcelæn. Det lægger op til, at de bliver brugt, og du kan nyde den luksuriøse følelse, de ofte medfører.
    For øvrigt glemte vi næsten at nævne, at ifølge etikettebogen kan du placere servietter, hvor du vil, når du dækker bordet, men det klassiske er, at de er placeret til venstre for bestik og tallerken eller mellem tallerkenerne til forret og hovedret.
  • Lav dine egne bordkort. Tænk "enkelt" og skriv gæstens navn på blade, sten eller noget andet, som du har tæt ved hånden derhjemme. Idéen er ikke, at kortene skal tage lang tid at lave, men en lille indsats bidrager til en eksklusiv følelse og sætter et personligt præg på borddækningen.

Klassisk – for dem, der ønsker en stilren borddækning

Mønstret – for dem, der ønsker et stærkt udtryk i borddækningen

Stentøj – for dem, der ønsker en mere robust borddækning

Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr. (*gælder ikke produkter, der kræver pallefragt)
Køkkenudstyr siden 2009
Officiel forhandler af alle mærker
Læs mere om KitchenOne