Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

Udendørs madlavning fortsætter med at tage fart, bæredygtigt og lokalt produceret bliver stadig vigtigere!
Vi har forsøgt at spå de vigtigste tendenser indenfor madlavning, spisepladsen og 
køkkenet 2023! Se, hvad
eksperterne og vores egne produktspecialister mener om det kommende år.

EKSPERTPANELET

Emilia Nilsson (@emilianilssons)

Bonden fra Norrland - Emilia Nilsson - tog bronzemedaljen hjem i Sveriges Master Chef 2019. En rigtig professionel i køkkenet!

Thomas Alcayaga (@madetmere)

Thomas driver madbloggen Madetmere, hvor han byder på gode opskrifter og inspiration!

Johannes Örnemark (@ornemarksmat)

Johannes inspirerer til mad og drikke fra alle verdenshjørner og har råvaren i fokus.

Johanna Andersson & Caroline Wilbois (@dietistensval)

Johanna og Caroline er svenske opskriftsudviklere, foredragsholdere og registrerede diætister med et motto om at tilføje i stedet for at fjerne.

Pontus Karén (@pontus.karen)

En kok med 16 års erfaring fra restaurantkøkkenet, som nu er skiftet til at være "outdoor-food-creator". Han inspirerer til mere udendørs madlavning og flere naturoplevelser.

ASIATISK

Sushi! For dem, der ønsker noget lækkert, socialt og kreativt, kan jeg anbefale at lave sushi sammen. Sushi er også frisk, sundt og relativt klimasmart. Variationerne og kreativiteten er uendelige, og dén tanke kan man jo kun blive glad af.

Jeg tror, at vi vil spise mere asiatisk mad. Vi har spist en masse sushi, thailandsk mad og kinesisk mad. Men jeg tror faktisk, at vi vil fordybe os i det asiatiske køkken med fokus på koreansk og japansk, hvilket er meget mere end sushi. Og så vil kinesisk mad få en revival, men mere udviklet end blot forårsruller og soja.

SOCIAL MAD

Måltider deles - I urolige tider har vi ofte en øget trang til at samles og føle fællesskab, og mad forener os. Vi kommer til at se flere måder at samles omkring måltidet på, og vi vil gerne spise mad, som vi kan dele. Tacos i al deres pragt, men også tag-selv-mad serveret på store skærebrætter, salatborde og selvfølgelig pizzaer, som vi laver og deler sammen. Vi vil desuden foretrække hurtige og nemme opskrifter og elsker begreber som "aftensmad på et kvarter". Det betyder dog ikke, at vi ikke kan bruge lidt ekstra tid på at sidde ned og nyde maden, og helst i godt selskab.

MERE MAD I DET FRI

Mange vil være enige i, at mad er bedst at spise udendørs. Hvorfor synes vi ellers, at en rugbrødsmad og en kop morgenkaffe er det bedste, der findes, når vi sidder i haven eller på altanen med de første solstråler på kinderne, men at den samme rugbrødsmad hjemme ved køkkenbordet ikke er lige så spændende. Naturen, selvfølgelig! Vi er også ofte bedre til at spise mere bevidst, når vi spiser udenfor, og med øget bevidsthed eller ’mindfulness’, som vi også kan kalde det, smager maden ofte meget bedre. Udendørsspisning fik et ordentligt løft under pandemien, da den eneste måde at se hinanden på var udenfor. Mange er blevet opmærksomme på at spise ude, og vi kommer til at se mere af enkel morgenmad i lokalområdet og kaffe med vennerne i skoven, men også stormkøkkenet, muurikka og mad over åben ild vil fortsat være populære.

Problemfri madlavning - Der dukker dagligt nye produkter op, som gør det nemmere at lave mad udendørs. Nogle af favoritterne, der konstant skaber nyt, er mærker som Satake og Kockums Jernverk.

Madlavning over åben ild. Jeg tror, at vi kommer til at have fokus på friluftsliv og natur. Alt koster penge, og i øjeblikket kan det føles som om, at alting koster lidt ekstra meget. Det kan være afslappende at komme ud i den friske luft i et stykke tid. Det er jo helt gratis at gå ud i skoven og plukke svampe osv.

 

I 2023 vil der blive lavet mere udendørs mad, sund mad fra bunden, lavet af rene råvarer. Der kommer flere tips til selvhusholdning, da flere og flere mennesker dyrker deres egne råvarer og ønsker at passe på deres produkter til vinteren. Så min trendprognose er back to basics - madlavning fra bunden med rigtige råvarer!

ØKONOMISK TÆNKNING

Mere klassisk men også med fokus på tilbehøret! Da vi lever i en tid med inflation og enorme ekstraomkostninger, der slider på opsparingen, ser jeg at der opstår tendenser med klassisk hverdagsmad. Enkle, billige, men virkelig velsmagende retter, som nu bliver taget udenfor hjemmets fire vægge. Jeg kan også se, at fokus er flyttet lidt fra kødet som midtpunkt, og vi ser nu salater, kartofler og frisk tilbehør, der sættes i fokus.

Pris, tid og kvalitet. Det vil desværre være den største trend i år. Jeg tror, at fokus vil være på god kvalitet - men billig og hurtig. Så måske mindre slow-cooking af dyre råvarer. Jeg mener stadig, at madlavning skal tage tid, ligesom fermentering, men med et lavt elforbrug i processen. Vi kommer også til at vælge ingredienser, der kan tilberedes hurtigt, og vi bruger metoder, der er tidseffektive. Så der vil være stor fokus på penge.

Billigere mad - Den nuværende situation, recession, uro, høje elpriser og inflation tvinger danskerne til at ændre deres adfærd. Jeg tror, at billigere mad som pasta, gryderetter og supper vil stige eksponentielt. Det positive ved det er, at uvant mad kan være super god og lækker, hvis man gør sig lidt umage med det.

Pasta - Pasta har været i fokus både i hjemmet og på restauranter i de seneste år. Danskerne er helt vilde med pasta og italiensk mad. Vores feeds vil blive fuldstændig bombarderet med manuelle pastamaskiner, raviolistempler og for nogle endda elektroniske pastamaskiner, der gør det muligt at lave macaroni og penne.

Comfort food - Med den evige bekymring for krig, pandemier og stigende fødevarepriser vil comfort food fortsat have en plads i vores hjem. I en tid med uro omkring os ønsker vi at spise mad, der føles rar, og som er velkendt og tryg. Vi vender os mod velkendte retter - måske mad, som vi spiste, da vi var yngre - og vi vælger mere basale råvarer. Både fordi velkendt mad føles sikkert og trygt, men også fordi det er muligt at spise billigere.

FOR MILJØETS SKYLD

Plantebaseret - Tendensen til at reducere forbruget af både dyrt og mindre klimavenligt kød fortsætter. Klimakrisen nærmer sig, og det virker indlysende at vælge mere plantebaseret mad på tallerkenen. Der kommer flere og flere alternativer til kød, mens vi lader grøntsager spille hovedrollen på vores tallerkener og kødet fungerer mere som en ekstra smagsgiver. At spise mere plantebaseret vil også være et oplagt valg for helbredet, og flere mennesker ser fordelene ved at reducere mængden af animalske produkter af hensyn til sundhed, klima og pengepung.

Madspildssmart - Når fødevarepriserne stiger, stiger også prisen på madspild. Vi har simpelthen ikke længere råd til spilde mad, hvis op til hver tredje pose mad, vi tager med hjem, ender i skraldespanden. Det gælder både for miljøet og for pengepungen. Ugentlige madplaner, flere holdbare grøntsager, tøm-køleskabet-retter og restemad vil blive endnu vigtigere. Vi bliver også bedre til at bruge hele råvaren (top, stilk, skal og skræl), og flere bliver bedre til at lugte, smage og se på madvarer, før de ryger i skraldespanden. Mærkningen "mindst holdbar til" betyder ofte, at fødevarerne kan spises længe efter. Win-win for både klimaet og pengepungen.

 

Kød - Langt de fleste er stadig kødspisere på trods af et stigende antal flexitarer. Men der vil være øget fokus på godt, holdbart, lokalt og mere velsmagende kød, som vil fortsætte med at vokse i dagligvarebutikken, i hjemmet, i restauranten og i supermarkedet. Kanon!

 

MODERNE BORDSERVICE OG INDRETNING

Energismart belysning

Accenter i rød, blå og abrikos

Mønstre og striber

Tilføjet til kurven
Gå til kurven

Andre kunder købte også:

Vis alle tilbehørsprodukter
Gå til kurven
Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr. (*gælder ikke produkter, der kræver pallefragt)
Køkkenudstyr siden 2009
Officiel forhandler af alle mærker
Læs mere om KitchenOne