Savner du smagene fra din rejse i Frankrig eller Grækenland? Her samler vi opskrifter fra
forskellige europæiske køkkener og de produkter, der hjælper dig med at smage mad-magi!
Spanien er berømt for sine tortillas, gambas, gazpacho og ikke mindst paella - spaniernes nationalret! Skal du have en spansk aften, så må du ikke glemme den klassiske, frugtige vindrik sangria!
Når det kommer til græsk mad, handler det i høj grad om friske smag og fællesskab - det er skabt til at blive nydt i selskab med andre. Tzatziki, musaka, græsk salat – nyd med en let kølig vin, og du har alt, hvad du behøver til en herlig sommerfest.
Nyd friskbagte baguetter, coq au vin, bouef bourguignon eller hvidvinsdampede blåmuslinger sammen med et godt glas vin. Det franske køkken går ind for ægte madkultur med godt håndværk og fine råvarer.
Det italienske køkken kendetegnes ved enkelhed, gode råvarer og stor madglæde. Der er meget at hente fra Italien - pasta, pizza, risotto, pesto, panna cotta og tiramisu er blot nogle få eksempler!
Det nordlige Kroatiens madkultur er meget påvirket af Italien med masser af pasta, men i de centrale dele af landet kommer indflydelsen fra Centraleuropa med masser af kød, pølser og peberfrugt. Langs kysten spiser folk masser af fisk og skaldyr. Tænd op for grillen og prøv noget nyt!