Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

Når det kommer til græsk mad, handler det i høj grad om friske smag og fællesskab - det er
skabt til at blive nydt i selskab med andre. Tzatziki, musaka, græsk salat – nyd med en let kølig
vin, og du har alt, hvad du behøver til en herlig sommerfest.

GRÆSKE OPSKRIFTER

Souvlaki–grillspyd

Saftige grillspyd med lammefilet. Citronsaften gør kødet endnu mere mørt, og sammen med
pitabrød, hummus, salat og fetaost er det som at være på en strandrestaurant i Grækenland.

Du skal bruge:

4 portioner

  • 400 g lammekød (inderlår)
  • 1/2 rødløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1–2 citroner
  • Salt og peber
  • 1 spsk tørret oregano
  • 4–6 træspyd

Sådan gør du:

  1. Blødgør træspydene i koldt vand i cirka 10 minutter, så de ikke antændes under grillningen.
  2. Skær kødet i terninger og løg og peberfrugt i grove stykker.
  3. Kom kød og grøntsager på spydet og læg dem i en form. Pres masser af citronsaft over spyddene og vend dem herefter i saften. Krydr med salt, peber og tørret oregano.
  4. Lad spyddene marinere i ca. 10 minutter.
  5. Grill eller steg dem ved høj varme i ca. 3 minutter. Vend spyddene undervejs, så kødet og grøntsagerne bliver stegt jævnt. Server med pitabrød.

Græske kødboller i pande

Aftensmaden kan næppe blive enklere end dette! Bland alle de gode ingredienser og vidunderlige smage, og server derefter direkte fra panden.

Du skal bruge:

4 portioner

  • 500 g lammefars
  • 1 tsk salt
  • 1 ml friskkværnet peber
  • 1 1/2 spsk kartoffelmel
  • 1 dl mælk
  • 1 fed hvidløg
  • 1 citron, revet skal heraf
  • Smør til stegning
  • 150 g fetaost
  • 1 rødløg
  • 1 dl kalamata oliven
  • Frisk oregano

SAUCE

  • 500 g passata (passerede tomater)
  • 3 tsk flydende honning
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 2 spsk kalvefond
  • 1 spsk tørret oregano

Sådan gør du:

  1. Sauce: Rør passata, honning, friskpresset hvidløg, sambal oelek, fond og oregano sammen.
  2. Bland fars, salt, peber, kartoffelmel, mælk, friskpresset hvidløg og citronskal.
  3. Brun smøret i en stor stegepande. Flad farsen ud direkte i panden til en stor bøf og steg i ca. 4 minutter. Del farsen i fire dele, vend dem og steg i yderligere 4 minutter.
  4. Hæld tomatsausen rundt om kødet og lad det simre uden låg i ca. 4 minutter. Drys med smuldret fetaost, hakket løg, oliven og frisk oregano.

Moussaka

Det kan næppe blive mere græsk end dette! Klassisk moussaka med aubergine er et must på en græsk mad-aften.

Du skal bruge:

6 portioner

  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 500 g hakket kød, gerne lammefars
  • 1 1/4 dl hvidvin
  • 400 g hele tomater
  • 3 spsk hakket persille
  • 1 stor kartoffel, stegt i skiver
  • 2 auberginer, stegt let i skiver
  • 60 g rasp

BECHAMELSAUCE

  • 5 dl mælk
  • 4 kviste frisk timian
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 1 laurbærblad
  • 1/2 løg
  • 60 g smør
  • 1/2 dl hvedemel
  • Salt og peber
  • 2 tsk revet muskatnød

Ovn 180° C

Sådan gør du:

  1. Start med saucen. Varm mælk, timian, rosmarin, laurbærblade og hakket løg op, uden at det koger. Sæt til side og lad det trække i 20 minutter. Sig krydderurter og løg fra.
  2. Smelt smøret i en gryde. Tilsæt mel og rør til en smørbolle. Tilsæt langsomt mælken under omrøring og kog til en tyk sauce. Krydr med salt, peber og muskatnød.
  3. Hak løg og hvidløg. Steg i olie i en stegepande i et par minutter. Tilsæt fars og steg det. Tilsæt vin, tomater og persille, og lad det småkoge i 20 minutter.
  4. Læg de stegte kartoffelskiver i en smurt ovnfast form. Krydr med salt og peber. Hæld kødsaucen over og dæk med et lag aubergine. Hæld bechamelsausen over og drys med rasp. Bages i ovnen i 30-40 minutter.

Top 10: Græske retter, du skal prøve

Melitzanosalata

Melitzanosalata er en kold auberginepuré, der er god til at dyppe brødet i, mens du nipper til den lokale hvidvin og lader op til hovedretten. Auberginen ryges over åben ild og koges blød med hele hvidløgsfed i. Indholdet skrabes ud og blandes med presset citron og mayonnaise eller yoghurt.

Grillede sardiner og bønne-tomatsuppe

Tilberedt korrekt, som hos den gamle onkel i skuret på Nissyros, slår denne ret alt, der serveres på de fine restauranter.

Taramosalata

En kold og mild kaviarmos lavet af tørret rogn fra karpe eller torsk blandet med kartofler eller brødkrummer, olivenolie og friskpresset citron. Spises som en forret med et par stykker græsk brød - perfekt saltet ret efter en dag i solen.

Imam bayildi

Imam bayildi (den besvimede imam på tyrkisk) serveres også i Tyrkiet, og hvor retten egentlig hører hjemme er et inficeret spørgsmål. Under alle omstændigheder er det en vidunderlig vegetarisk hovedret med aubergine, der er kogt i lang tid med den klassiske middelhavskombination af tomater, hvidløg, persille, citron og olivenolie.

Gyros

I mange gadehjørner i Grækenland er der gyroskiosker, hvor en slags kebab på svinekød skæres af et roterende stykke kød og placeres i et pitabrød sammen med et par stegte kartoffelstykker, tomat, rødløg og tzatziki. Sjældent koster retten mere end et par euro. Den perfekte fastfood.

Stifado

Denne kødgryderet vil være enhvers yndlingsret fra Grækenland. Stykker af oksekød koges i mange timer med løg, hvidløg, tomater, laurbærblade, en kanelstang, nelliker og syltede løg. Kødet er så mørt, at det smelter i munden. Serveres ofte med stegte kartofler. Afhængighedsskabende.

Stegt blæksprutte

Ingen industrielt fremstillede blæksprutteringe, men i stedet hele små mini-blæksprutter med arme, sugekopper og krop. Nyd dem friturestegte med friskpresset citron. Det kan godt se lidt skræmmende ud, men prøv det! Spændstig, salt og sprødt. Mums!

Pastitio

En pastagratin med lange makaronier, hakket kød og bechamelsauce, som regel krydret med kanel og nogen gange også nelliker. Mild og ukompliceret. Favoritten hos mange - især børn og unge.

Hel citronkylling i ovn eller på grill

Citron- og olivenolie-marineret kylling tilberedt i ovn eller på grill. En hel kylling vil altid være at finde på den græske tavernas menukort. Hos taverna Platanos i Plaka, Athen og strandkrogen på Mikri Viglia-stranden på Naxos opnår retten himmelske dimensioner. Serveres med ovnbagte kartofler, som også serveres med friskpresset citron.

Yoghurt med honning og valnødder

En favoritdessert blandt mange i Grækenland. Intet besvær, bare hele råvarer. Det er kombinationen af ​​dem, der giver smag og tekstur. Cremet græsk yoghurt, rigeligt med valnødder og en generøs mængde gyldenbrun græsk flydende honning.

Tilføjet til kurven
Gå til kurven

Andre kunder købte også:

Vis alle tilbehørsprodukter
Gå til kurven
Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr. (*gælder ikke produkter, der kræver pallefragt)
Køkkenudstyr siden 2009
Officiel forhandler af alle mærker
Læs mere om KitchenOne