Din ekspert i køkkenudstyr
Gratis fragt over 500 kr.
Hurtig levering
365 dages returret
Indkøbskurv Kurv 0 kr. Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv 0 kr. Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

Lev grønt og bæredygtigt

Flere og flere mennesker begynder at leve mere bæredygtigt og grønt - vegetarisk, økologisk og dét at lave
mad fra bunden bliver mere og mere populært. En kost med mere frugt og grønt er ikke kun sundt, men også mere
bæredygtigt. Her har vi samlet lidt grøn inspiration, som forhåbentlig kan hjælpe dig med at leve lidt mere bæredygtigt!

BLIV MAD-SMART

Hold styr på dit lager af madvarer

Man kan nemt komme til at købe dagligvarer, som man allerede har derhjemme. Tag et billede af dit køleskab, fryser og dine skabe med din mobil, inden du går på indkøb, så du nemt kan se, hvad du har derhjemme, når du først er i butikken.

Sørg for at løbe tør for mad

Prøv at være kreativ med den mad, du har derhjemme, i stedet for konstant at købe nye ting. På den måde får du en god omsætning på dine madvarer og har tid til at lægge mærke til, om maden bliver for gammel.

Lav dine egne opskrifter

Hvis du laver mad ud fra en opskrift, er der en stor risiko for, at du kommer over ingredienser, som du ikke er vant til at bruge. Øv dig i at lave mad uden en opskrift med de ingredienser, du har hjemme i stedet.

Sørg for at have rester

Sørg for at have smarte retter, som du kan bruge, når du får rester. Lidt kogt pasta kan bruges i en suppe, ris kan steges i stegt fried rice med lidt karry. Løg, kartofler og kød er perfekt til pyttipanna.

Blend mere

Med en blender, foodprocessor eller stavblender kommer du langt i køkkenet, og du kan på sin vis tage nogle genveje. Fra hurtigt at få saucen lidt luftigere til gode (og sunde) smoothies, eller hvorfor ikke blende suppen glat (og i nogle tilfælde endda varm) eller purere babymad, som du derefter kan fryse til isterninger. Et godt tip er at blende resterne fra din salat sammen med eddike til en kold grøn dressing. Inden du køber en blender, skal du sørge for, at den kan modstå både kolde og varme væsker, og at den kan blende lige præcis det, du ønsker. For eksempel kan ikke alle blendere håndtere nødder og is.

Anvend en slow cooker

Skal du lave langtidsstegt mad, gør du det normalt i en støbejernsgryde ved svag varme på komfuret eller i ovnen. Men hvorfor ikke gør det i en slow cooker, der er designet specifikt til formålet? Det tager tid at forberede maden i en slow cooker, men fordi maden tilberedes ved svag varme, bruges der ikke særlig meget energi. Sørg også for at intet går til spilde. Frys hvad der er tilbage! Hvis du bruger en vakuumpakker, tager maden desuden ikke meget plads i fryseren, og den holder i længere.

(Kogebogen Eat Good - Opskrifter, der forandrer verden, af Johan Rockström)

25 tips, som hjælper dig med at få mest muligt ud af din mad

Ingen ønsker at betale for dyrt mad og derefter smide det væk. Her får du smarte tips, der hjælper dig med at få mest muligt ud af dine madpakker.

1. Lav brødkrummer af tørt brød, rist det i ovnen og blend i en foodprocessor. 
2. Du kan nemt lave sprøde skorper ved at skære dem ud og riste dem som boller ved svag varme i ovnen.
3. Lav croutoner til suppen, hvis du steger brødterninger i lidt olivenolie. Brug gammelt brød. Mørkt brød fungerer også.
4. Arme riddere. Dyp tørt brød i mælk samt æg og steg.
5. Pak en tør baguette ind i vådt køkkenrulle, og kom den i mikrobølgeovnen med fuld effekt i 10 min.
6. Kagerester kan blandes sammen og rulles til cake-pops. Frys kuglerne og tag dem ud og dyp dem i chokolade, når de skal bruges.
7. Tørre småkager bliver en fantastisk base til cheesecake, hvis de blandes med lidt smeltet smør.
8. Frys rester af fløde ned som isterninger og brug dem i madlavning.
9. Køleskabet er koldere i bunden, så opbevar koldsensitive ting øverst og mælk i bunden.
10. Opbevar nødder i køleskabet, så de ikke harskner så hurtigt.
11. Lav en pesto af babyspinat og rucola, som er begyndt at se lidt trist ud.
12. Opbevar dine friske urter som afskårne blomster. Skær dem til og opbevar i et glas vand i køleskabet.
13. Hvis du får kartoffelgratin tilovers, kan du koge den i bouillon og blende i en suppe.

14. Hvis du har mange tomater, kan du tørre dem i ovnen ved svag varme natten over, så du får soltørrede tomater.
15. Lav bouillon af urtestængler, skraldet fra grøntsager og grøntsager, der ikke er helt friske længere. Si og brug bouillonen i supper og saucer.
16. Frys avocado og brug i smoothies og til guacamole.
17. Frys vinslatter til isterninger og brug dem til madlavning.
18. Brug rester af grøntsagsjuice som en væske til en brøddej til morgenmaden.
19. Æg kan holde i flere måneder efter udløbsdatoen. Test om ægget er frisk ved at lægge det i et glas vand. Hvis det flyder, er det for gammelt.
20. Hvis du har forskellige typer kød, pølser og bøffer tilbage i køleskabet, kan du stege dem med kogte kartofler og lave pyttipanna.
21. Test om natron eller bagepulver er for gammelt ved at blande det med lidt eddike. Hvis det bobler, kan det stadig bruges
22. Mel er et frisk råmateriale, som kan fryses.
23. Lav fried rice af rester af kogte ris.
24. Rester af salsa og tortillapandekager fungerer perfekt som pizza.
25. Hæng rester af tortillapandekager på risten i ovnen ved svag varme, så du får hårde taco-skaller. Eller børst dem med olie, så de laves til chips.

Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr.
Køkkenudstyr siden 2009
Officiel forhandler af alle mærker
Læs alle dine fordele
Brug for hjælp?
Du er altid velkommen til at ringe eller sende os en e-mail.
70 777 554