Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

Julen er bagehøjtiden på året, og skaber dejlige dufte og julestemning. Hjemmelavet konfekt er
specielt populært at lave. Det er desuden enormt hyggeligt at lægge konfektstykker i en cellofanpose
og give den væk som en spiselig gave.

Kristine Ilstad driver kagebloggen ‘Det søte liv’, som er Norges største kageblog med over 4000 personlige,
veltestede opskrifter på kager, bagværk, desserter og konfekt.

"Jeg håber, at jeg kan inspirere dig til at nyde den søde tid op til jul! Rigtig god fornøjelse! Hjertelig hilsen Kristine"

 

5 konfekttips

  1. Læs opskriften, før du begynder, og tjek at du har det rigtige udstyr samt ingredienserne.
  2. Brug termometer, når du laver karameller, skumfiduser osv., hvor det er vigtigt, at temperaturen er præcis for at få den passende konsistens på det færdige slik. Tilberedningstiden kan variere alt efter størrelsen på gryden, varmen på komfuret osv.., men med et termometer vil det lykkes hver gang!
  3. Ved brug af smeltet chokolade til chokoladepralinéer eller chokoladepynt, bør du sørge for korrekt temperering ned til cirka 30 grader. På den måde undgår du, at chokoladen bliver klistret ved stuetemperatur.
  4. Konfekt har lang holdbarhed, men bør opbevares tørt, lufttæt og køligt.
  5. Køb cellofanposer og smukke bånd, og giv hjemmelavet konfekt i gave!

 

OPSKRIFTER

Brunkagekarameller

Dette er superpopulære karameller, som får en blød og lækker konsistens.
Karamellerne har en skøn smag af brunkager og giver en rigtig god julestemning!

Ingredienser

  • 1 dåse kondenseret mælk (cirka 400 g)
  • 100 g smør
  • 200 g brun farin
  • 4 spsk lys sirup
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefær
  • 1 tsk nellike
  • 1 tsk kardemomme

 

Tips!

  • Brug en gryde med høje kanter, da karamellen bobler, når den er varm.
  • Karamellen skal koge, til den når den rigtige temperatur, ellers risikerer du, at de ikke har sat sig, når de er afkølet. Brug derfor et termometer, når du koger karamellen. Det er også en god idé at have et termometer med en slange i karamellen, som også står stabilt, mens du rører i karamellen.
  • Når du bruger silikoneformer, er det ikke nødvendigt at smøre formen med fedtstof. Under alle omstændigheder vil karamellerne løsne sig fra formene, når de har sat sig.
  • Husk, at karamellen er meget varm, når den koger, så hav gode grydelapper let tilgængelige!

Fremgangsmåde

  1. Kom kondenseret mælk, smør, brun farin og sirup i en gryde med lidt høje kanter. Tilsæt vaniljepasta og krydderier.
  2. Bring blandingen i kog ved middel varme under konstant omrøring med en træske. Lad karamellen småkoge i 10-12 minutter, mens du konstant rører. Temperaturen skal nå 118° C.
  3. Fordel den varme karamel i hjerteformede silikoneforme. Stil disse i køleskabet, til karamellen har sat sig.

Hjemmelavede marcipanfigurer med chokolade

Ingredienser

  • 500 g mandler
  • 500 g flormelis
  • 2 store æggehvider

Pynt

  • 500 g chokolade

Tips!

  • Former du ikke marcipanen med det samme, den er lavet, så pak den tæt ind i plastik, så den ikke bliver tør.
  • Marcipanen har god holdbarhed. Jeg plejer at opbevare marcipanen i en kagedåse ved stuetemperatur. Efter at du har dyppet figurerne i chokolade, bør de opbevares i køleskabet, så chokoladen ikke bliver klistret.

Fremgangsmåte

  1. Skold mandlerne ved at opbevare dem i en gryde med kogende vand. Lad mandlerne ligge i det varme vand, indtil du kan se, at skallen er nem at løsne fra mandlerne. Si vandet fra og smut alle mandlerne. Lad mandlerne lufttørre natten over.
  2. Mal de smuttede mandler fint i en foodprocessor.
  3. Blend de malede mandler med flormelis.
  4. Tilsæt æggehviderne. Ælt marcipanen sammen med en håndmixer, til den er jævn. Afkøl marcipanen lidt i køleskabet, inden du begynder at bruge den. Ælt lidt ekstra flormelis i, til marcipanen er nem at forme.
  5. Form marcipanfigurer efter ønske. Brug fantasien! 😊 Læg figurerne på en bagepapirsdækket bageplade dækket med bagepapir og lad dem køle af i en times tid.
  6. Smelt chokoladen. Pynt marcipanfigurerne med chokolade ved at dyppe dem i chokoladen. Øjne og finere dekorationer sprøjter du på figurene med en kagesprøjte.
  7. Stil bakken med marcipanfigurerne i køleskabet, indtil chokoladen har sat sig. Opbevar marcipanfigurerne køligt indtil servering.
Tilføjet til kurven
Gå til kurven

Andre kunder købte også:

Vis alle tilbehørsprodukter
Gå til kurven
Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr. (*gælder ikke produkter, der kræver pallefragt)
Køkkenudstyr siden 2009
Officiel forhandler af alle mærker
Læs mere om KitchenOne