Din ekspert i køkkenudstyr
Gratis fragt over 500 kr.
Hurtig levering
365 dages returret
Indkøbskurv Kurv 0 kr. Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv 0 kr. Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

typiske fejl når du koger ris, pasta eller kartofler

At koge pasta, kartofler eller ris er vel ikke en kunst, tænker du. Men faktum er, at mange mennesker ikke rigtig ved, hvordan man tilbereder disse basisvarer til perfektion, så de rette teksturer og smage kommer frem.

Pasta

Brug en stor gryde – Rigeligt med vand forhindrer pastaen i at klæbe sammen. Derudover stopper kogningen ikke, når du lægger den kolde pasta i. Det giver et jævnere resultat.

Rigeligt med salt, når vandet koger – Salt når vandet begynder at koge og ikke før, ellers tager det længere tid om at blive bragt i kog. Prøv at tænke 10-100-1000. 10 gram salt (1/2 spsk), 100 g pasta og 1000 ml vand (1 liter).

Kassér ikke pastavandet – Gem en lille kop pastavand, inden du dræner pastaen. Der er stivelse i, som du kan bruge til at give din pastasauce en cremet konsistens.

Skyl ikke pastaen – Så længe du ikke laver en kold pastasalat, bør du springe det kolde vand over! Det fjerner nemlig noget af stivelsen, som giver pastaretten både smag og tekstur.

Kartofler

Kog vandet op først – Tænd for vandet, mens du skræller kartoflerne, og tilsæt dem, når vandet koger. Jo længere kartoflerne er i varmt vand, jo flere næringsstoffer forsvinder i vandet. Hvis du holder for lav temperatur for længe, bliver kartoflerne hårde og vandede, da de absorberer væske, og stivelseskornene svulmer op.

Forskellig tid afhængig af størrelse – Vinterkartofler koges i ca. 20-25 minutter, mens nye kartofler kun har brug for 10-20 minutter. Stik i kartoflerne og hæld vandet fra, når kartoflerne stadig har en lidt hård kerne.

Behandling af nye kartofler – Bring saltet vand i kog. Skrub kartoflerne lige før tilberedningen. Læg kartofler og nogle stilke dild i det kogende vand, som kun lige må dække kartoflerne. Sørg for, at det konstant simrer og ikke falder under kogepunktet eller koger for hårdt. Hæld hurtigt vandet fra og lad dem dampe af på køkkenrulle eller et viskestykke i ca. 10 minutter. Server med en klat smør eller vend kartoflerne i gryden med smør og flagesalt.

 

Ris

Blødlæg hvide ris på forhånd – Dette gør man for at slippe af med den overskydende stivelse, der kan få risene til at brænde på eller gøre dem klæbrige. Derudover bliver de lettere at fordøje. Flere store kokke anbefaler, at du lægger risene i blød i mindst 20-30 minutter inden.

Den rette mængde vand – Efter blødlægningen kan du si vandet fra og lægge risene i en gryde med dobbelt så meget vand. Tilsæt salt og skru helt op for varmen. Når det begynder at koge, sænker du varmen til 1/4 styrke og sætter et låg på. Kog i ca. 10-15 minutter, indtil vandet er væk. Basmatiris har brug for lidt længere tid - ca. 20 minutter.

Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr.
Køkkenudstyr siden 2009
Officiel forhandler af alle mærker
Læs alle dine fordele
Brug for hjælp?
Du er altid velkommen til at ringe eller sende os en e-mail.
70 777 554