Din ekspert i køkkenudstyr
Gratis fragt over 500 kr.
Hurtig levering
365 dages returret
Indkøbskurv Kurv 0 kr. Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv 0 kr. Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

Sous vide - den enkle metode, der giver dig perfekte resultater hver gang! Er du en af ​​dem, der ikke har
turdet prøve sous vide endnu? Så er det tid til at give dig i kast med det nu! Vi har kontaktet Pontus Karén,
som er en svensk madkreatør og fotograf (instagram: pontus.karen), men han er også en kok, der har
arbejdet i branchen i 16 år. Han går igennem fordelene ved teknikken, giver sine fem bedste råd og
deler tre gode opskrifter!

Hej Pontus!

Mit navn er Pontus Karén, jeg er 32 år og bor i Funäsdalen. Til daglig arbejder jeg som madkreatør og madfotograf, hvor mit mål er at bruge mine 16 års erfaring fra de restaurantkøkkener jeg har arbejdet på rundt omkring i Sverige til at inspirere flere til at variere deres mad, men også til at udvikle inspiration til at prøve noget nyt! Her vil jeg skrive lidt om den altid populære tilberedningsmetode sous vide, hvor jeg også har udviklet nogle opskrifter, som du kan prøve med det samme.

Hvad er sous vide?

At bruge sous vide-metoden, når man laver mad, handler ganske enkelt om at "lukke" alle råvarerne inde med krydderier, aromaer og smagsstoffer i en vakuumpose og derefter tilberede i vandbad ved hjælp af en cirkulator ved lav temperatur i længere tid. Denne teknik er måske den nemmeste måde at få et vellykket resultat hver gang, uanset om du er en erfaren kok eller nybegynder i madlavningens verden.

Tænk virkelig på at bruge metoden fuldt ud!

Du kan bruge en sous vide til SÅ MEGET mere, end vi faktisk bruger den til. Det mest almindelige er at køre kød eller fisk til en vis indre temperatur og så "angribe" råvaren med høj varme lige inden servering, f.eks. ved grill eller i ovn.

Ved hjælp af en sous vide fanger og tvinger du aromaerne samt smagene direkte ind i din råvare på en helt anden måde, end du gør ved andre former for madlavning. Ved at lukke råvarerne tæt sammen med krydderierne, har smags- og aromastofferne ingen andre steder at søge hen end ind i råvaren.

Giv det et forsøg!

Takket være mine lange år i restaurantkøkkenet har jeg lært, at man aldrig skal stoppe med at eksperimentere, og det er lige præcis det, man kan med en sous vide. Du kan smagssætte dine egne olier, bage forskellige desserter eller få den perfekte indre temperatur og garantere, at kødet/fisken/kyllingen aldrig bliver overbagt. Du kan også tage dine syltede grøntsager til et helt nyt niveau - prøv f.eks. at sylte rødkål med din sous vide. Smagen af ​​rødkål har aldrig skilt sig så meget ud!

Kylling er en råvare, som mange er bange for at tilberede for lidt og derfor overtilbereder vi den, så den ender med at blive tør. Derfor har jeg udviklet en opskrift med en ny metode, der betyder, at du aldrig skal spise tør kylling igen! Find opskriften her!

Her er 5 tips til at komme i gang med at lave mad med sous vide

  1. Tør at eksperimentere – Det kan godt være lidt svært i starten, men kast dig ud i det!
  2. Tænk ud af boksen – Kast dig ud i at sylte - du vil opleve nye og bedre smagsvarianter af selve råvaren.
  3. Varier proteinet – Sørg for at skifte mellem kød, fisk og kylling i opskriften. Forskellige smage og fødevarer reagerer på helt forskellige måder, selvom du anvender den samme opskrift!
  4. Køb vacuumposer på rulle – Der er ikke noget værre end at skulle smide ¾ af en vakuumpose ud, bare fordi du vil lave en lille mængde. Med en vakuumpose-rulle kan du nemt lave dine egne størrelser af vacuumposerne.
  5. Sidst men ikke mindst - Tænk på temperaturerne. Kører du f.eks. et stykke kød i et vandbad på 54 ℃, så bliver den aldrig varmere end det = du opnår PRÆCIS det resultat, du ønsker.

OPSKRIFTER

Smørbagt majskylling med rosmarin og soltørret tomat

Fordelen ved denne opskrift er, at kyllingen kan tilberedes, serveres kold eller blot smørsteges i skiver, når du
skal spise. Server med smørbagte kartofler og en syrlig rødkålssalat. Det er også muligt at servere
kyllingen kold i en god pastasalat.

Du skal bruge

2 portioner

  • 1 frossen kyllingefilet (majskylling)
  • ca. 40 g smør
  • 3 rosmarinkviste
  • 2 fed hvidløg
  • 0,5 spsk salt
  • 3 soltørrede tomater

Sådan gør du

  1. Forbered en vakuumpose med smør, rosmarin, salt og soltørrede tomater.
  2. Læg den frosne kyllingefilet i posen.
  3. Vakuumpak kyllingen.
  4. Opvarm dit vandbad til 72° C.
  5. Tilbered kyllingen i mindst 1 time, indtil du føler dig usikker på, at kyllingen er klar. Indsæt et termometer og tjek at kyllingen har nået 70° C. Lad hvile i cirka 10 minutter i posen inden servering.
  6. Skær kyllingen i skiver og del den mellem 2 personer.

Olivenolie med rosépeber, citron og hvidløg

Smagssæt din egen olivenolie nemt og enkelt med sous vide!

Du skal bruge

  • 1 flaske olivenolie
  • 1 spsk hele peberkorn (rosépeber)
  • 4 rosmarinkviste
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tyk skive citronskal

Sådan gør du

  1. Hæld alle ingredienserne i en vacuumpose.
  2. Forsegl posen med din vacuumpakker.
  3. Opvarm dit vandbad til 65° C og tilsæt posen med olieblandingen i 45 minutter.

Tag vacuumposen op og lad olien afkøle. Enten sir du olien over i olivenolieflasken, eller også gemmer du alt indholdet og hælder det i en flot flaske. Fordi du har opvarmet olien så længe, ​​har olien en holdbarhed på mindst 4 måneder.

Tips! Når du har brugt cirka halvdelen, kan du tilsætte mere olivenolie og lade det stå (det kan gøres ca. 2 gange, før holdbarheden risikerer at blive forringet).

Syltet rødkål i sous vide

At lave syltet rødkål i din sous vide betyder to gode ting: du forbedrer smagene ekstremt meget, fordi du
"lukker" alle dufte og smage inde i posen, og du forlænger holdbarheden på rødkålen. Derudover er det super nemt
at lave flere poser ad gangen og opbevare det i spisekammeret. Holdbarheden kan variere op til 6 måneder!

Du skal bruge

  • ¼ rødkålshoved
  • 0,5 dl eddike
  • 1 dl sukker
  • 2 dl vand
  • 4 grønne peberkorn
  • 4 rosépeberkorn
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  1. Snit rødkål fint.
  2. Læg i en vacuumpose.
  3. Kværn peber og hæld i posen.
  4. Bland sukker, vand, salt og eddike i posen.
  5. Forsegl posen og sylt rødkålen i 45 minutter ved 70° C.
Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr.
Køkkenudstyr siden 2009
Officiel forhandler af alle mærker
Læs mere om KitchenOne
Brug for hjælp?
Du er altid velkommen til at ringe eller sende os en e-mail.
70 777 554 Gå til kundeservice