Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

Endnu en gang er friluftskokken Pontus Karén på udflugt i den friske luft. Denne gang kommer han med tips
om, hvordan en udflugt med børnene bliver til en succes, og han deler to lækre opskrifter - som desuden kan
forberedes på forhånd derhjemme!

GULERODSSUPPE

Start din udflugt med en ret som hele familien kan dele! Denne gulerodssuppe er smagt til med milde krydderier
og toppet med lækker græsk yoghurt. Børnene vil elske at dyppe f.eks. fladbrød eller knækbrød i!

YOGHURTPANDEKAGER

Dejen til disse lækre pandekager er nem at tilberede derhjemme, inden du tager ud. Kom dejen i
en madtermokande, så kan du nemt hælde den på stegepladen, når du er ude i skoven!

TRE TIPS TIL UDFLUGTEN MED BØRNENE

Start udflugten med en bid mad!

Vi ved alle, at sultne børn hurtigt kan blive nogle let irritable væsener. Så start med noget enkelt at spise - gerne noget, de kan spise med fingrene!

Forbered så meget som muligt derhjemme!

At skulle stå ude i naturen og tilberede en pandekagedej kræver tid og skaber rod og frustration. Desuden er det bøvlet at skulle slæbe det hele med. Så lav dejen derhjemme og kom den i en madtermokande, så bliver det hele lidt nemmere.

Tag et viskestykke med!

Et viskestykke er noget, jeg ALTID pakker med mig på mine udflugter. Det kan bruges til så mange ting, som f.eks. til at: tørre hænder i, tørre madtermokanden af, løfte den varme stegeplade eller til at pakke beskidt opvask ind i. Bare smid det i vaskemaskinen efter turen - nemt!

OPSKRIFTER

Gulerodssuppe med fladbrød og græsk yoghurt!

Dette er en nem måde at starte udflugten med noget mad på, for børn kan godt lide at spise mad med
hænderne! Tip! Hæld varmt vand i termokanden inden du hælder suppen i, så er termokanden allerede
varm når suppen skal i. (Husk at hælde vandet fra igen, inden du hælder suppen i).

Du skal bruge

til 4 personer

  • 6 gulerødder
  • 1 gult løg
  • 1 hvidløg
  • 0,5 spsk salt
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk sort peber
  • Ca. 3 dl mælk
  • Ca. 1 dl piskefløde
  • Smør til stegning
  • 1 spsk græsk yoghurt
  • 1 pakke fladbrød eller knækbrød

 

Gør dette, inden du tager afsted:

  1. Skræl og skær dine gulerødder + løg i grove stykker.
  2. Kom dem i en gryde, og fyld den med vand. Kom rigeligt med salt i!
  3. Lad koge, indtil gulerødderne er bløde. Hæld næsten alt vandet fra og blend resten i en blender.
  4. Tilsæt fløde, krydderier og derefter mælk. Det kan være du skal bruge lidt mere vand for at gøre suppen lidt mere flydende, men den skal stadig være relativt tyk! Smag suppen til, pak en dyb skål til turen og hæld suppen i en termokande!

Gør dette, når du er ude:

  1. Tag den dybe skål frem, og kom en stor spiseskefuld græsk yoghurt i.
  2. Hæld suppen på, find fladbrød eller knækbrød frem, og så kan I ellers bare dyppe løs!

Yoghurtpandekager med blåbær og mandelmelspanerede bananer over åben ild!

Når du laver pandekager med yoghurt i stedet for mælk, fylder de lidt mere i maven, og du behøver ikke tilsætte noget sukker!

Du skal bruge

til 4 personer

  • 2 æg
  • 2 dl hvedemel
  • 4 dl frugtyoghurt
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 1,5 dl blåbær
  • 2 bananer
  • Ca. 1 dl mandelmel
  • Ahornsirup
  • Smør til stegning

 

Gør dette, inden du tager af sted:

  1. Bland alle de tørre ingredienser i en skål (undtagen mandelmelet).
  2. Slå æggene ud i en anden skål og hæld yoghurt + 0,5 dl vand + 0,5 dl blåbær i og bland det hele godt.
  3. Hæld de tørre ingredienser oveni, og bland det hele sammen, indtil du får en jævn dej. Hæld dejen i din madtermokande.
  4. Skræl bananerne og skær dem først i halve og derefter i halve igen (så du får 4 halvdele). Hæld mandelmelet i bunden af en beholder, der kan lukkes, og læg bananerne i med den flade side nedad.
  5. Bland de resterende blåbær med lidt sukker, og læg dem i en tæt forseglet bøtte.

 

Gør dette, når du er ude:

  1. Varm din stegeplade godt op. Lad børnene lægge en pind i ilden eller hjælpe dig med at finde små pinde.
  2. Kom masser af smør på og steg dine pandekager til små "amerikanske pandekager".
  3. Tilsæt masser af smør til panden. Læg bananerne med den flade side nedad, og lad mandelmelet blive lidt ristet. Hæld lidt sirup over, og vend bananerne hurtigt.

Servér pandekagerne med bananer, blåbær og lidt ahornsirup på toppen. Lækkert, et kæmpehit og frem for alt supernemt!

Tilføjet til kurven
Gå til kurven

Andre kunder købte også:

Vis alle tilbehørsprodukter
Gå til kurven
Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr. (*gælder ikke produkter, der kræver pallefragt)
Køkkenudstyr siden 2009
Officiel forhandler af alle mærker
Læs mere om KitchenOne