Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

Forårsvarmen er endelig kommet for at blive og vores veninde Emilia Nilsson indvier sit udekøkken med
en rigtig grillfest! På premieremenuen står grillede lammekoteletter med kartoffelsalat af nye kartofler, sprød
rabarbertærte med rørt vaniljesauce og en luksuriøs rabarberdrik. Hun giver også sine 6 bedste tips til vellykket
grilning. Opskrifterne finder du som altid nederst på siden.

Emilias bedste grilltips

Der er ikke noget bedre end at starte grillen på en sommereftermiddag! Mærk duften af ​​røgen og smid et godt stykke kød og friske grøntsager på. Mit bedste råd til at gøre grilning sjovt, nemt og utroligt velsmagende:

  • Forbered kødet aftenen før, marinaden til lammet passer også fantastisk godt til svinekød, oksekød, svampe, grillost og vildt. For at marinaden skal trække bedst muligt ind, skal du marinere og vakuumpakke kødet aftenen før
  • Lav grillspyd af grøntsagerne! Så slipper du i fremtiden for de asparges, der altid falder gennem risten.
  • Lav en sauce på grillede grøntsager. Så godt og nemt! Grill peberfrugt, tomater og chili, skræl peberfrugterne og blend grøntsagerne sammen. Tilsæt salt, peber og lidt citron for syre.
  • Vær ikke bange for at prøve noget andet end at grille på grillen. Bag desserten på eftervarmen, lav for eksempel en sommerlig Gino med jordbær og rabarber. Top med kokos og hvid chokolade og på grillen.
  • Vælg gode råvarer, danske og gerne lokale råvarer. Så lykkes du altid med madlavningen. Og brug stegetermometeret. Tjek kødets eller fiskens inder temperatur, så får du saftige og gode resultater.
  • Vov at vente på den perfekte glød! Man begynder som regel at grille for tidligt. Vent til gløderne er røde og rigtig varme, så får du en flot overflade, og det bliver saftigt. Afslut på indirekte varme ved siden af ​​gløderne.

GRILLET LAM TIL SOMMER

"Lam er utroligt godt og nemt at tilberede! Enkelt at grille eller hvorfor ikke prøve at lave hakkebøffer af
lam på grillen. Eller grill en steg med rosmarin, hvidløg og bag indtil den er lyserød, saftige og fin. Server
den så med flødekartofler eller ristede nye kartofler. Mit tip er at vælge kød fra en lokal gård – gavn altid
landbruget omkring dig. Lammekrone er utrolig godt at grille, men mariner den gerne aftenen før. Grill
hele kronen og skær den derefter op, så de får en flot, lyserød snitflade."

TÆNK PÅ DE SMÅ DETALJER

Invester i et lidt større udekøkken, hvor du har plads til at sætte fart på madlavningen, som dette fra
Mareld. To andre gyldne råd er at anskaffe en partycooler, som du kan opbevare kolde drikke i, samt et
ildsted til at holde varmen oppe, hvis det bliver køligt (det er også en utrolig hygge-booster). Indret derefter
udekøkkenet med småting, såsom friske krydderurter, blomster, lamper og skærebrætter.

NYD RABARBER

"Rabarber og forsommeren går hånd i hånd. Duften af ​​mormors nybagte rabarbertærte med vanilje-
creme – den slår det meste! Rabarbersaft er et must hjemme hos os, flaskerne, der koges er væk et par
dage efter. Jeg elsker at kombinere rabarber, jordbær og citron. De er helt utrolige smagsvenner! Man
kan også lave rabarberchutney, som er super lækkert at servere til grillet."

OPSKRIFTER

Grillede lammekoteletter

med kartoffelsalat af nye kartofler & kryddersmør med bagt hvidløg

Du skal bruge

  • 1,5 kg lammekoteletter

Bagt hvidløg

  • 1 hvidløg

Marinade

  • 1,5 dl olie
  • 1 spsk. salt
  • 1 tsk. sort peber
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. paprikapulver
  • 1 bundt rosmarin
  • 1 bundt timian
  • 2 spsk. Honning
  • 1 chili
  • 1 citron, skal og saft af ½
  • 4 fed bagte hvidløg

 

Kartoffelsalat

  • 1 kg nye kartofler
  • Salt
  • 1 rødløg
  • 0,5 dl dijonsennep
  • 3 spsk. honning
  • 1 dl olie
  • 3 spsk. rødvinseddike (jeg brugte den lokale blåbæreddike)
  • 1 spsk. havsalt
  • 1 tsk. sort peber
  • 100 g revet Västerbottenost eller anden smagfuld ost
  • 1 bundt dild
  • 1 bundt purløg
  • 1 bundt persille
  • 1 bundt forkogte asparges
  • 1 pose sukkerærter
  • ½ agurk
  • ½ zucchini
  • 1 pose bladspinat
  • 1 pose rucola

 

Bagt hvidløgssmør

  • 200 g smør
  • 1 bundt persille
  • 1 bundt purløg
  • 1 bundt timian
  • 7 bagte fed hvidløg
  • 1 spsk. havsalt

Tilbehør

  • Grillede cherrytomater
  • Grillede halverede citroner

 

Fremgangsmåde

 

Bagt hvidløg

  1. Skær toppen af hvidløget og dryp med lidt olie og havsalt.
  2. Pak hvidløget ind i folie og bag i grillen eller i ovnen ved ca. 150 grader i ca. 40 minutter. Indtil det er blødt og bagt.

Marinade

  1. Hæld olie i en skål, tilsæt de tørre krydderier og hak krydderurterne og chilien fint. Riv citronskal og pres citronsaften i. Tilsæt også honningen og pres de bagte fed hvidløg i, bland marinaden.
  2. Hæld marinaden over kødet og sørg for at marinaden dækker kødet. Lad det marinere i en time, men gerne natten over.

Lam

  1. Grill lammekoteletterne på en rigtig varm grill, så de når at få en flot farve og nå en indre temperatur på 60 grader for medium. Lad hvile i ca. 5 minutter før du serverer.

Kartoffelsalat

  1. Kog kartoflerne i saltet vand til de er klar, ca. 15 minutter.
    Skær rødløget i skiver og kom det i en skål med dijonsennep, honning, olie, rødvinseddike, salt og peber, bland sammen.
  2. Skær kartoflerne i mindre stykker eller halve alt efter, hvor store de er. Kom dem i dijonsaucen og tilsæt revne ost. Hak krydderurterne og tilsæt også dem, bland kartoffelsalaten sammen. Skær aspargesene i stykker, skær agurk og zucchini i skiver og top med rucola og bladspinat.

Bagt hvidløgssmør

  1. Kom smørret i en skål og pres de bagte hvidløgsfed i. Hak krydderurterne, tilsæt salt og bland smørret sammen.

Sprød rabarbertærte med rørt vaniljecreme

Du skal bruge

  • 5-7 rabarberstilke
  • 1 dl sukker

Karameldej

  • 3 dl sukker
  • 3 dl havregryn
  • 3 dl hvedemel
  • 225 g smør
  • 0,75 dl sirup
  • 0,75 dl piskefløde
  • En knivspids havsalt

Rørt vaniljecreme

  • 4 dl piskefløde
  • 4 æggeblommer
  • 0,5 dl sukker
  • 0,5 tsk. vaniljepulver

 

Fremgangsmåde

 

  1. Forvarm ovnen til 200 grader
  2. Skær rabarberne i stykker og læg dem i et ovnfast fad, strø sukker over.
  3. Smelt smørret og tilsæt de resterende ingredienser til smørret, bland karameldejen. Hæld den ”sprøde” blanding over rabarberne.
    Sæt midt i ovnen i ca. 30 minutter eller indtil overfladen er sprød og rabarberne bløde.

Rørt vaniljecreme

  1. Pisk piskefløden til den er luftig.
    Hæld æggeblommer, sukker og vaniljepulver i en skål og pisk indtil det er hvidt og luftigt.
  2. Vend derefter sammen med flødeskummet.

Rabarber og jordbærdrink

Du skal bruge

 

2 glas

Rabarbersirup - rækker til 8-10 glas

  • 4 rabarberstilke
  • 6-8 jordbær
  • 1 citron, skal og saft
  • 2 dl vand
  • 2 dl sukker

2 drinks

  • Is
  • 8 cl hvid rom
  • 16 cl rabarbersirup
  • 0,5 citron, saften
  • Danskvand

Topping

  • Tyndt høvlede rabarber (læg i koldt vand inden servering)
  • Citronmelisse

Fremgangsmåde

Rabarbersirup

  1. Skær rabarberne i stykker og kom i en gryde, tilsæt jordbær, citronskal, citronsaft og vand.
  2. Kog under låg i ca. 10 minutter, til frugten er blød, lad stå og trække i væsken et stykke tid, så smagen trækkes ud i væsken.
  3. Si og rør sukkeret i.

 

Drink

  1. Kom isterninger i en shaker, top med rom, rabarbersirup, citronsaft og ryst drinken.
  2. Kom is i glasset, hæld med rabarberdrikken op og top med mineralvand, citronmelisse og revet rabarber.
Tilføjet til kurven
Gå til kurven

Andre kunder købte også:

Vis alle tilbehørsprodukter
Gå til kurven
Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr. (*gælder ikke produkter, der kræver pallefragt)
Køkkenudstyr siden 2009
Officiel forhandler af alle mærker
Læs mere om KitchenOne