Din ekspert i køkkenudstyr
Gratis fragt over 500 kr.
Hurtig levering
365 dages returret
Indkøbskurv Kurv 0 kr. Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv 0 kr. Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

Efterårets gryderetter og supper

Efteråret er kommet. Tiden hvor minusgraderne og halstørklæderne kommer frem. Det er tid til at holde sig varm!
Vi har samlet nogle opskrifter på varme og lækre efterårs gryderetter og supper - samt de produkter der passer perfekt hertil!

 

 

Gryde-brød

At bage brød i din støbejerns grøde er fantastisk. Brødet er ekstremt velsmagende og du får en utrolig sprød skorpe. Prøv den!

Prøv at lave din egen bouillon

Steg 2kg kød- eller kyllingeben ved 180 grader i 30 minutter. Hvis du har nogle kyllingeben tilovers fra en kogt kylling kan du bruge dem uden at forstege. Anbring benene i en stor gryde og tilsæt 4 liter vand samt 1 spsk æblecidereddike. 
Tilsæt et hakket gult løg, to gulerødder i tern, to skiver selleri stilke og to laurbærblade.
Kog det op og lad det små-simre under låg og ved lav varme i 12-24 timer. Tjek den hvert femte time. Lad bouillonen afkøle og si den. Lad den afkøle helt og frys den eventuelt hvis den ikke skal bruges med det samme. 

 

Opskrifter

Lammesuppe med kikærter

6–8 portioner

Du skal bruge

  • 2 spsk olivenolie
  • 500 g lammekød
  • 1 gult løg, hakket
  • 3 fede hvidløg, knust
  • 1 tsk spidskommen
  • 1/2 tsk tørret koriander
  • 1 tsk cayennepeber
  • 1 1/2 l hønsebouillon
  • 3 gulerødder, i tern
  • 500 g hakkede tomater
  • 2 laurbærblad
  • 1 dåse kikærter
  • 1 dåse hvedekerner
  • 2 tsk presset citronsaft
  • mynte, hakket

Server med

  • Naturel yoghurt
  • Frisk mynteblade

Sådan gør du

  1. Skær kødet i stykker og brun det i olie i en stegepande. Flyt herefter kødet over i en gryde.
  2. Sænk varmen på panden og steg nu løgene i 5 minutter til de er gyldne. Tilsæt det knuste hvidløg og krydderierne og steg det hele sammen i nogle minutter. Tilsæt lidt af bouillonen og kog det. Hæld det derefter over i gryden sammen med kødet. 
  3. Tilsæt gulerødder, hakkede tomater, laurbærblade og resten af bouillonen. Kog det hele under låg i 1,5 time. 
  4. Tilsæt kikærter og hvedekerner og kog i 30 minutter mere indtil kødet er virkelig mørt. Tilsæt mere bouillon hvis suppen føles tyk. Lad suppen afkøle og fjern fedtet. 
  5. Kog suppen og tilsæt citronsaft og mynte og smag til.
    Serveres med en naturel yoghurt og lidt ekstra frisk mynte på toppen. 

Sød kartoffelsuppe med rucola

4–6 portioner

Du skal bruge

  • 2 spsk smør
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 lille gult løg, finhakket
  • 2 fede hvidløg, knust
  • 1 stilk bladselleri, hakket
  • 500 g søde kartofler, skåret i tern
  • 1–3 tsk chili flager
  • 1 1/2 l hønsebouillon
  • 1 dl crème fraiche
  • 60 g rucola
  • Basilikum

Sådan gør du

  1. Varm smør og olie i en gryde. Når smøret er smeltet tilsætter du løg og steger ved svag varme i 10 minutter. Tilsæt hvidløg og selleri og steg i 5 minutter mere. 
  2. Tilsæt søde kartofler, chili flager og halvdelen af bouillonen. Kog op og lad det små-koge under låg i 20 minutter. Eller indtil kartoflerne er bløde.
  3. Blend suppen så den er glat og tilsæt mere bouillon afhængigt af hvor tyk og cremet du ønsker suppen skal være.  
  4. Tilsæt creme fraiche, kog op og smag til. Serveres med rucola og frisk basilikum.

Græskarsuppe med karry og jordnødder

4 portioner

Du skal bruge

  • ca 1,5 kg butternut squash
  • 1 gult løg
  • 2 fede hvidløg
  • Solsikkeolie
  • 3 tsk karry
  • 1 l vand
  • 3 spsk grønsagsfond
  • 2,5 dl madlavningsfløde
  • 1 spsk presset citronsaft
  • 1 tsk sambal oelek
  • Flagesalt

Servera med

  • Græsk yoghurt
  • Tørrede jordnødder
  • Græskarkerner
  • Frisk mynte og koriander

Sådan gør du

  1. Skræl og skær græskaret i stykker. Der skal være cirka 800 g græskarkød. Skræl og hak løg og hvidløg. 
  2. Mos græskaret, løg og hvidløg i en gryde med olie. Tilsæt karryen og tilsæt vand og fonden. Kog græskaret let under låg i cirka 15 minutter.
  3. Blend suppen glat og tilsæt fløde, citronsaft og sambal oleek. Lad det koge i et par minutter og smag til med salt. 
  4. Top suppen med yoghurt, grovhakkede jordnødder, græskarkerner og hakkede urter.

Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr.
Autoriseret dansk værksted
Officiel forhandler af alle mærker
Læs alle dine fordele
Brug for hjælp?
Du er altid velkommen til at ringe eller sende os en e-mail.
70 777 554