Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

Svalende drik

Et glas limonade i hytten, et bål til sommerfesten eller et glas bobler som en start på festaftenen?
Der er mange måder at nyde noget kølende i glasset!

SPØRGSMÅL OG SVAR OM ROSÉ TIL JENS DOLK

 
Rød- og hvidvin samt mousserende vin ved de fleste mennesker lidt om. Men hvad med rosé-vinen? Hvilken temperatur er bedst? Kan du drikke rosé til maden? Vinekspert Jens Dolk hjælper os med at få svar på vores spørgsmål!

Er der forskellige slags rosé, der fungerer bedre i forskellige glas, eller kan du drikke rosé i alle typer glas?

Forskellige glas giver forskellige vinoplevelser - det kommer man ikke udenom. Her er rosévin ikke anderledes end hvid- eller rødvin. Derimod er det ikke så nemt at finde ud af, hvilken drue vinen er lavet af - det handler mere om, hvilken slags rosé man drikker. Personligt drikker jeg mine rosévine i Riedels glas Pinot Noir New World.

Hvad skal man overveje, hvornår man skal drikke rosé?

Det vigtigste at overveje i forbindelse med rosé er, at det ikke kun er en vin, som kan drikkes om sommeren. Rosévin er sin egen vinstil og meget velsmagende til mad. Mange gange er rosévinen faktisk en løsning, når du ikke ved, om hvid- eller rødvin vil være bedst. Jeg drikker gerne rosé til asiatisk mad; du får syren og friskheden fra hvidvin, undgår rødvinens skarphed - som ofte støder sammen med varmen i maden - og samtidig får man mere smag end i hvidvin.

Hvad er forskellene mellem de forskellige rosé-sorter?

Rosévinens farve afhænger af den anvendte drue, men frem for alt hvor længe skallen har ligget sammen med druesaften. Forskellige lande og forskellige regioner har deres egne stilarter. Farven på rosé påvirkes også af markedskræfterne. Tidligere var saftfarvede vine populære - nu er det den oprindelige farve fra Provence i Sydfrankrig, som dominerer. Hvis du har fulgt rosé-mærker gennem årene, kan du se, at de har tilpasset sig i forhold til den fremherskende tendens.

Hvordan opbevarer man bedst rosé?

Med nogle få undtagelser skal rosé drikkes, når den er ung. Med andre ord bør den ikke lagres. Og opbevar den i køleskabet - trods alt ved du aldrig, hvornår du får lyst til et glas!

SOMMERKLASSIKEREN BOBLEVIN

 
Champagneglassets kuppel fremhæver en specifik drik og ikke en specifik drue. Champagneglasset fra Riedel passer fint til alle slags mousserende vin. Den store kuppel løfter aromaen og fremhæver således vinens brødsmag og friskhed. Den koniske åbning koncentrerer duften mod næsen og leder desuden drikken frem mod den forreste del af tungen, hvilket får oplevelsen af sødme til at være større.

Mousserende vin er et perfekt grundlag for sommerens friske og boblende drikke. Den giver en luksuriøs fornemmelse og er et godt grundlag i en lækker velkomstdrink.

  • Mimosa - Denne glamourøse klassiker er superenkel at lave! Hæld 2 cl Cointreau, 4 cl friskpresset appelsinjuice og 8 cl mousserende vin i et stilfuldt champagneglas!
  • Aperol Spritz - Denne skønhed er virkelig blevet populær på det seneste. Hæld lige dele Aperol og mousserende vin i et glas og top med et stænk sodavand. Pynt med appelsinbåde!
  • Cava Sangria - Bland 75 cl mousserende vin med 5 dl limonade i en kande. Tilsæt skiveskåret appelsin, lime, jordbær og ferskner. Top med is og mynte.

Læskende sommerdrikke

Pink hyldeblomstchampagne

Med rosa bobler får du sommerens lækreste og måske mest luksuriøse drink.

4 glas

  • 1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
  • 1 flaske rosa champagne eller mousserende vin, 75 cl
  • Jordbær
  1. Hæld saft i bunden af champagneglas.
  2. Ved servering: Fyld op med godt afkølet vin og læg et jordbær i hvert glas.

Jordbærbål med ingefær

8-10 personer

  • 500 g jordbær
  • 100 g frisk ingefær
  • 5 lime
  • 1 l ingefærøl (ginger beer)
  • 1 l mineralvand
  • 1 krukke mynte
  • Eventuelt 3 dl vodka
  • Isterninger
  1. Skyl og rens jordbærrene. Skræl ingefæren og skær den i skiver. Skær limen i tynde skiver.
  2. Hæld ingefær og mineralvand i en stor skål eller beholder med hank.
  3. Skær jordbærrene, og læg dem og limeskiverne i.
  4. Skyl mynten, og læg den ned sammen med vodka og isterninger.

French 75 champagnecocktail

Gin, citron og en sukkerlage udgør grundlaget for denne velkendte drik, som toppes med champagne eller fransk mousserende vin.

  • 1 glas
  • 40 ml gin
  • 20 ml filtreret friskpresset citronsaft
  • 15 ml sukkerlage
  • is
  • ca. 100 ml tør mousserende vin, fx en fransk crémant
  1. Sukkerlage: Bring lige dele sukker og vand i kog i en gryde, og rør indtil sukkeret opløses. Tag gryden af pladen, og lad den afkøle.
  2. Ryst gin, citronsaft og sukkerlage med is i en shaker, indtil det bliver iskoldt og dugget.
  3. Hæld det op i champagneglas, og fyld op med velafkølet mousserende vin.
Tilføjet til kurven
Gå til kurven

Andre kunder købte også:

Vis alle tilbehørsprodukter
Gå til kurven
Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr. (*gælder ikke produkter, der kræver pallefragt)
Køkkenudstyr siden 2009
Officiel forhandler af alle mærker
Læs mere om KitchenOne