Vi ville gerne lære mere om det kinesiske køkken og havde brug for inspiration fra en ekspert på området,
derfor henvendte vi os til den populære svenske madkreatør og kogebogsforfatter Dennis Yen. Her viser han
sine favoritter fra Satake guider han os gennem en sikker friturestegning, en almindelig praksis i Kina, for at
få et virkelig sprødt resultat, samt kunsten at lave rigtigt gode nudler derhjemme. Han giver os også med en
masse lækre opskrifter, som du kan prøve hjemme i køkkenet.
Hønsebouillon
Wontons
Chinkiangsauce
Tilbehør
Hønsebouillon
Wontons
Chinkiang sauce
Tilbehør
Tips! Rester af wontonerne kan nemt fryses ned. Læg dem på en tallerken, og sæt dem i fryseren. Overfør derefter til en passende frysepose eller bøtte. Tag dem frem, næste gang du får lyst til wontons! Du behøver ikke at tø dem op, du kan bare gå i gang med at koge dem med det samme.
Det er fint med hurtige nudler derhjemme, men har du nogensinde overvejet en nudelopskrift med en virkelig dyb bouillon og velsmagende topping, som måske kræver lidt mere arbejde? Bare rolig, det er ikke så besværligt! Læs her, hvordan du skal tænke og gøre for at lykkes. Start enkelt og øg sværhedsgraden efterhånden er mit bedste tip. En skål nudler består som regel af en masse forskellige komponenter, såsom bouillon, nudler, toppings og smagsgivere. Start med at dykke ned i hvordan man laver en god bouillon, og køb alt andet færdigt, lær derefter en anden komponent og så videre. Til sidst vil du føle dig sikker nok til at begynde at eksperimentere med dine egne komponenter i forskellige kombinationer, og når du mindst venter det, er du en rigtig nudelpro!
Min nudelopskrift kan opdeles i forskellige komponenter:
Tag dig god tid til at planlægge, det her er ikke noget, man bare lige smider sammen på ingen tid – ligesom en rigtig god gryderet eller langtidsstegning kræver det tid for at det skal blive rigtig godt. Det bedste ved at koge bouillon er, at det passer sig selv, det kræver bare, at man kigger til det fra tid til anden. Når du nu er i gang, hvorfor så ikke lave en stor portion og fryse resten? Lad det køle af, og kom det i en stor, rummelig plastikbøtte og frys det ned. Tag hele den frosne blok ud og varm den op i en gryde, så har du bouillon på ingen tid!
Aromatisk olie med super sprøde løg, der passer til alt
Sprødstegt svinekød
Sødsur sauce
Tilbehør
Sprødstegt svinekød
Tilbehør
Sursød sauce
At bruge en kasserolle til friturestegning derhjemme kan virke svært og en smule skræmmende for de fleste. Du har at gøre med en olie, der bliver utrolig varm og bobler og sprøjter på en ubehagelig måde. Det er slet ikke mærkeligt, og jeg kan godt forstå følelsen, det er bare en skam, for der er så mange gode ting, der kan friteres og nydes derhjemme. Det er fint nok at bestille friturestegt take-away, men det er ikke i nærheden af, hvad man kan opnå derhjemme. I det kinesiske køkken er der meget stegning og wokning med olie på meget høj varme.
Her er nogle tips og forholdsregler jeg normalt plejer at have i tankerne, når jeg frituresteger derhjemme. Forhåbentlig kan disse råd give dig mod på at prøve det derhjemme!
Hvorfor knitrer og popper olien pludselig, når du varmer den op i kasserollen? Årsagen er, at den kasserolle, du bruger, ikke var tør nok. Et tip til at undgå dette er at tørre kasserollen grundigt og sætte den tom på komfuret ved medium varme i kort tid. Den resterende væske fordamper, og du behøver ikke længere at bekymre dig om pludselige pops.
Kartofler
Smagssætning
Tilberedning