Din ekspert i køkkenudstyr
Gratis fragt over 500 kr.
Hurtig levering
365 dages returret
Indkøbskurv Kurv 0 kr. Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv 0 kr. Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Sådan vedligeholder du din stegepande

Sådan vedligeholder du din stegepande

Stegepander er hverdagens helte, der hjælper os med at få succes i køkkenet. Vi går ind for at passe godt på dem, både for at få dem til at holde længe, men også for at få bedre resultater. Der er jo ingen, der bryder sig om en ujævn stegeflade eller en pande der slår sig. Ligesom forskellige materialer har forskellige egenskaber og kvaliteter, skal de også plejes på lidt forskellige måder. Vi skal nu se nærmere på fire forskellige typer stegepander: belagte, rustfrie, kulstofstål og støbejern. Følg vores guide, og glem ikke at kontakte os, hvis du har spørgsmål, så hjælper vi dig gerne.

STØBEJERN

Støbejernspanden bliver kun bedre med tiden! En ven for livet, der vil give dig køkkenglæde i mange år fremover.

VEDLIGEHOLDELSE

Det kræver ikke meget at rengøre en støbejernspande, alt du behøver er varmt vand og en svamp eller børste. Begynd med at fjerne eventuelle madrester lige efter brug. Derefter bør du skylle panden, mens den stadig er varm. Der er to "no-no's" når det gælder vask af støbejernsprodukter: Du må ikke bruge rengøringsmiddel, og du må ikke lade materialet stå vådt, da det kan forårsage rust.

Du vasker panden op ved at fylde den med varmt vand og skrubbe den med en svamp eller en opvaskebørste. Tør den derefter af med et stykke køkkenrulle. Nu er den klar til brug igen. Hvis der er brændte madrester på panden, er det en god idé at blande lidt groft salt med det varme vand og derefter skrubbe med en svamp. Skyl derefter med vand og tør af.

For at opnå en endnu længere holdbarhed bør du smøre panden efter hver rengøring. Dette gør du helt enkelt ved at hælde lidt vegetabilsk olie i og gnide det ind med lidt køkkenrulle. Fjern eventuelt overskydende olie.

 

TRIN-FOR-TRIN RENGØRING

1. Fjern eventuelle madrester direkte efter brug.
2. Skyl med varmt vand, og skrub med en svamp eller børste.
3. Den nemmeste måde at fjerne brændte madrester på er ved at tilsætte groft salt til det varme vand. Skrub derefter panden ren.
4. Tør panden af med køkkenrulle eller viskestykke.
5. Panden bør smøres med jævne mellemrum. Vi foretrækker at gøre dette ved at hælde lidt vegetabilsk olie i, som derefter gnides ind med køkkenpapir.

Giv panden nyt liv!
Dæk bunden med ca. 5 mm groft salt, og sæt gryden på komfuret ved høj varme. Lad det stå i ca. 2 minutter, og ryst af og til i saltet. Saltet vil opsuge alt fastbrændt fedt. Smid saltet ud, tør panden af og lad den køle lidt af, inden du til sidst smører stegefladen med olie.

Lær mere om støbejern!

VORES STØBEJERNSFAVORITTER

RUSTFRIT

En stegepande i rustfrit stål har en enorm holdbarhed sammenlignet med belagte pander og er meget anvendt i restaurantkøkkener. Stålet har ingen åbne porer, hvilket gør at ingen smag sætter sig fast i materialet. På den anden side lagres der ikke noget fedt i panden sammenlignet med en støbejerns- eller kulstofstålspande. For at undgå, at maden brænder på, når du steger i rustfrit stål, skal du bruge madlavningsfedt. Fordelen ved en pande i rustfrit stål er, at den er fremstillet af et slidstærkt materiale. Du behøver ikke at være så forsigtig, når du rengør den, og du behøver heller ikke at tænke over hvilke køkkenredskaber du bruger i den.

Tip! For bedste varmefordeling - vælg en pande der har en bund med mange lag og med en solid aluminiumskerne.

TRIN-FOR-TRIN RENGØRING

1. Rengør gerne panden straks efter brug.
2. Kan vaskes med opvaskemiddel eller i opvaskemaskinen, men vi anbefaler altid rengøring i hånden.

Lær mere om stegepander i rustfrit stål!

TOPSÆLGERE - STEGEPANDER I RUSTFRIT STÅL

KULSTOFSTÅL

Kulstofstål kan sammenlignes med en rigtig god kombination af teflon og støbejern, hvor de allerbedste egenskaber fra begge materialer er håndplukket. Du får samme gode slippefunktion som ved en teflonpande. Du får også lang holdbarhed og en flot stegeoverflade, som om det var en støbejernspande. Kulstofstål har også den fordel, at det er lettere i vægt end en støbejernspande. Holdbarheden er høj, og en kulstofstålspande vil være ved din side i lang tid! Bemærk, at panden bliver mørkere og mørkere med tiden, men fortvivl ikke, det er non-stick-egenskaben, der bliver bedre. Jo mere du bruger den, jo mindre fedt skal du bruge i den.

TRIN-FOR-TRIN RENGØRING

1. Lad altid panden køle af, før du vasker den med varmt vand (undgå vaskemiddel!).
2. Tør panden efter rengøring for at forhindre rustdannelse.

Giv panden nyt liv! Dæk bunden med ca. 5 mm groft salt, og sæt gryden på komfuret ved middelvarme. Lad det stå i ca. 2 minutter, og ryst af og til i saltet. Saltet vil opsuge alt fastbrændt fedt. Smid derefter saltet ud, og lad panden køle af, inden du brænder den ind igen.

For at brænde kulstofstål ind: Dæk bunden med olie og lad den stå ved svag varme i en halv time. Hæld olien fra og tør af med køkkenrulle - færdig!



En pande i kulstofstål har mange gode egenskaber.

3 KULSTOFSTÅLPANDER - UDVALGT TIL DIG

BELAGTE

Stegepander med non-stick-belægning har en utrolig god slippeevne, og du kan nemt stege din mad, selv med meget lidt olie i panden. Generelt vejer de lidt og er derfor lette at håndtere. Når du steger på en pande med belægning, skal du undgå at bruge fuld varme, da det kan få belægningen til at løsne sig. Belægningen slides dog af efter et stykke tid, uanset om du behandler panden skånsomt og ikke bruger metalredskaber. Vær forberedt på at udskifte panden efter et par år.

Tip! Hos KitchenOne kan du også finde pander med keramisk belægning, og de har gode non-stick-egenskaber og kan også bruges ved høje temperaturer uden at beskadige belægningen.

 

VEDLIGEHOLDELSE

1. Brug ikke metalredskaber eller knive på panden!
2. Lad panden køle af, og vask den derefter i hånden med opvaskemiddel. 

Stegepander med non-stick-egenskaber er lette at rengøre.

VI ANBEFALER

Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr.
Køkkenudstyr siden 2009
Officiel forhandler af alle mærker
Læs mere om KitchenOne
Brug for hjælp?
Du er altid velkommen til at ringe eller sende os en e-mail.
Gå til kundeservice