Wmf

Med produkter fra WMF er du garanteret unikke oplevelser med enestående kvalitet. Du finder blandt andet den smukke og elegante Skyline-serie, som uden tvivl vil pryde ethvert køkken.

Leder du efter den perfekte gave? WMF har noget for enhver – uanset om det er til indflytning, bryllup eller den ven, der har alt. Fra eksklusive elkedler til stilfulde bestiksæt – det er nemt at give noget, der både er praktisk og smukt. En gave fra WMF er ikke bare en ting – det er en gestus fyldt med omtanke og god smag.

Wmf
Loading...

Invitér til middag med WMF

Når aftenerne bliver mørkere og luften lidt køligere, er det den helt rigtige tid til middag og hygge. WMF kombinerer tidløst design med smarte funktioner i materialer af højeste kvalitet. Her deler vi en enkel opskrift med trykkogt peberfrugt – så du kan nyde mere tid sammen med gæsterne omkring bordet.

Trykkogt peberfrugt med kartoffelpuré og græskar- og pankocrist

Her får den søde peberfrugt langsomt lov til at udvikle sin smag i trykkogeren, serveret med en cremet kartoffelpuré og et sprødt topping af græskarkerner, panko, lime og persille. En kombination af bløde og sprøde teksturer, der både overrasker og varmer – perfekt at servere, når du vil imponere uden besvær.

Tilføj godt design og kvalitet til dit køkken

Uanset om det drejer sig om knive, bestik, gryder, stegepander eller mindre køkkenapparater, stræber WMF efter at give dig unikke produkter af høj kvalitet med sofistikeret design.
WMF har leveret kvalitetsprodukter til køkkener verden over i 170 år og er i dag det største mærke i Tyskland for husholdningsartikler.

Køkkenapparater

KITCHENminis er en serie elektriske apparater, der er udviklet til at imødekomme mindre husholdninger eller mindre køkkener. Produkterne er designet til at spare plads, ressourcer og energi, samtidig med at funktionaliteten og ydeevnen holdes høj.

Bestik

WMFs bestik findes i en række udførelser. Du kan føle dig tryg ved, at der er en stil, der matcher netop din smag. Bestikket er lavet af slidstærkt og elegant Cromargan® 18/10 rustfrit stål, som er resistent over for madsyre, korrosionsfrit og desuden tåler opvaskemaskine.

Kogegrej

Fine råvarer fortjener førsteklasses køkkenredskaber. WMFs gryder og gryder er lavet af robust og holdbart Cromargan® - 18/10 rustfrit stål. Kun de bedste materialer er gode nok i WMFs produkter.

Loading...

Smag efteråret til med umami fra svamp, sødme fra græskar og sprøde røde æbler

Efteråret er vidunderligt med alle dets farverige gule og røde nuancer, for ikke at nævne den friske luft. Så skønt! Det er også en årstid fuld af lækkerier som svampe, æbler og græskar. Selv om Halloween endnu ikke er her, er den lige om hjørnet.

Det er tid til at hygge sig indenfor. Vi begynder med en varmende og cremet græskarrisotto (opskriften finder du herunder). Har du æbler eller måske svampe, som du kan bruge? Tørreovne er en effektiv og nem måde at konservere høsten fra haven og skoven. 

Gå heller ikke glip af vores guide til, hvordan du laver stænger i en tørreovn, og selvfølgelig hvordan du udnytter den bedst muligt til bær, frugt og svampe.

TØRREDE BÆR, FRUGT OG SVAMPE

Måske fordi det er en nem måde at udnytte sæsonens lækkerier på, forlænge holdbarheden (helt op til to år!), eller fordi det er billigt for pengepungen. Hvor lækkert er det ikke med tørrede bær som snack, i madlavningen eller som topping på morgenmaden? Men de er ret dyre at købe i butik. Det er bedre at gøre det selv, så hvorfor ikke benytte lejligheden til at lave barer eller slik af bær direkte i tørreovnen.

Med en moderne tørreovn kan du tørre alle slags fødevarer såsom frugt, bær, grøntsager, svampe, krydderurter og blomster. Selv fisk kan tørres, hvis du har mod på at prøve det. Tørringsprocessen, som svarer til madlavning ved meget lave temperaturer, bevarer både madens smag og næring. På den måde fremmer tørreovnen både sundhed og økonomi.

1. Fyld skabet med sæsonens favoritter og spar penge:

Når du tørrer overskydende frugt og grøntsager, forlænger du holdbarheden. For visse fødevarer med op til to år (og det kan man jo godt lide!). Men tænker du – "jeg har jo ikke en stor have med prunkende bærbuske eller frugttræer". Ingen fare, uanset om du har have eller ej, kan det være smart at benytte lejligheden til at hamstre, når dine favoritter er i sæson, og prisen er lavere i supermarkedet. På den måde kan du fylde dit spisekammer med både sommerens og efterårets råvarer. Meget af den tørrede mad kan også genfugtes med vand for derefter at blive tilsat i lækre gryderetter, supper og saucer.

2. Naturlige og effektive fødevarer

Når du tørrer selv, får du 100% kontrol over, hvad du putter i dig – ingen tilsætningsstoffer. Tørringen kræver kun én enkelt ingrediens, og det er den, du tørrer. Tørrede fødevarer fylder også meget mindre, ofte bliver råvarerne mindre end en sjettedel af deres oprindelige form. Pladsbesparende! Der kræves heller ikke elektricitet for at opbevare dem i form af køl og frost. Det er vigtigt, at du sørger for at opbevare dem i rene og tørre beholdere. Mindsket vægt og størrelse gør også disse lækkerier perfekte til vandreture og camping.

3. Tænk på dette, når du vælger tørreovn

En god tørreovn er nem at bruge og sikker til formålet. Du leder efter en, der giver jævn temperatur og et godt luftflow omkring maden. Risikoen for bakterievækst er meget lav i modsætning til andre tørre- og konserveringsmetoder. Læg passende store stykker på bakkerne i din tørreovn og indstil timeren. Så kan du roligt gå og lave andet, for ovnen slukker sig selv, når den er færdig.

Tør skovens guld – blåbær og svampe

Vores nordiske skove er fulde af svampe og bær. Sørg for at plukke dem, og få dem tørret, så du har til årets kølige måneder.

Bær

Her er nogle enkle tips til, hvordan du tørrer bær for at få det bedste resultat.

Blåbær omtales ofte som superbær, og det er med god grund. De er spækket med sundhedsfremmende egenskaber. Næringsindholdet er højt med vitaminer, mineraler og antioxidanter.

Fordel bærrene (hele) på tørrebakkerne, og tør dem ved ca. 40 grader i ca. 12 timer. Det kan variere lidt mellem forskellige tørreovne, men de er klar, når de er helt tørre. Opbevar dem derefter på et tørt sted uden sollys i op til to år. Nyd dem til morgenmad, i smoothies og bagværk.

Hvis du vil lave barer eller slik af bær, skal du blot blende dine bær med ingredienser efter eget valg. Måske andre frugter, krydderier, frø og nødder. Spred dem derefter ud som strimler på tørrebakken, eller vælg en tørreovn med den medfølgende bageplade til barer.

Det er faktisk meget nemt at gøre og naturligvis meget velsmagende!

Svampe

I vores skove har vi flere fine spisesvampe, som vi kan bruge i madlavningen året rundt. De har en meget fin svampesmag, når de tørres, hvilket gør dem til perfekte smagsforstærkere til dine yndlingsopskrifter. De holder sig også i meget lang tid, hvis de opbevares tørt.

Tid til at tørre svampe? Sådan gør du:

  1. Fjern alle svampe, der ikke er hele, rene eller ser gamle ud.

  2. Skær de større svampe i ca. 0,5 cm tykke skiver.

  3. Spred dem derefter ud på tørrebakker. For at få den bedste luftgennemstrømning bør du ikke bruge tørreduge.

  4. Tør dem ved ca. 50 grader i 8-10 timer. Dette gælder for de fleste typer svampe, men hvis du vil være sikker, kan du lave en Google-søgning for netop din type. Som tidligere nævnt kan det variere lidt fra tørreovn til tørreovn, men det vigtigste er altid, at de er helt tørre, før du tager dem ud. Et tip er at knække dem, og der skal komme et lille "knæk" - så ved du, at de er klar!

  5. For den bedste opbevaring: Brug et lufttæt glas med låg.

Høstigt og varmende pumparisotto

Klar til at nydes på under 20 minutter! Hvad smager bedre end en cremet risotto med græskar på denne tid af året. Opskriften er skabt, så du hurtigt og nemt kan tilberede et varmende måltid. Til din hjælp har du WMFs trykkoger. Maden bliver nemlig saftig og velsmagende i den, og derudover bevares næringen i maden ekstra godt med en trykkoger!

Portioner: 4
Tilberedningstid: 8 minutter
Sværhedsgrad: Meget enkel

Ingredienser

  • 1 teskefuld Olivenolie

  • 150 g Løg

  • 400 g Græskar (Butternut squash)

  • 300 g Arborioris

  • 700 ml Grøntsagsbouillon

  • 50 g Parmesan

Sådan gør du

  1. Tilsæt olie i gryden.

  2. Skær løget tyndt.

  3. Skræl græskaret og fjern kernerne, samt skær det i 1,5 cm store tern.

  4. Sauter løg og græskar i trykkogeren.

  5. Derefter tilsættes riset. Bland godt.

  6. Tilsæt bouillon. Rør rundt.

  7. Sæt en timer på 8 minutter og tænd for trykkogeren.

  8. Krydr med salt og sort peber. Smag til.

  9. Riv rigeligt med parmesan, rør om - Server!

Wmf

Køb gryder, stegepander, knive, bestik eller køkkenmaskiner fra WMF online hos os på Bagaren og Kokken. Vi har et både bredt og stort sortiment på eget lager, hvilket gør, at vi kan levere hurtigt og smidigt.

WMFhar leveret kvalitet til køkkenet i over 160 år og er i dag en af Europas største producenter inden for fremstilling af rustfrie køkkenredskaber. Virksomheden blev grundlagt i byen Geislingen i det sydlige Tyskland i 1853 og har siden da stræbt efter at give maksimal nydelse til hjemmekokke, både ved bordet, komfuret og køkkenbordet. Deres produkter dækker hele oplevelsen fra de første forberedelser i køkkenet til den færdige ret på bordet. Alt fra kaffemaskiner, knive, elkedler, stegepander til bestik og tallerkener kan findes i WMFs sortiment.

Wmf