Bær
Her er nogle enkle tips til, hvordan du tørrer bær for at få det bedste resultat.
Blåbær omtales ofte som superbær, og det er med god grund. De er spækket med sundhedsfremmende egenskaber. Næringsindholdet er højt med vitaminer, mineraler og antioxidanter.
Fordel bærrene (hele) på tørrebakkerne, og tør dem ved ca. 40 grader i ca. 12 timer. Det kan variere lidt mellem forskellige tørreovne, men de er klar, når de er helt tørre. Opbevar dem derefter på et tørt sted uden sollys i op til to år. Nyd dem til morgenmad, i smoothies og bagværk.
Hvis du vil lave barer eller slik af bær, skal du blot blende dine bær med ingredienser efter eget valg. Måske andre frugter, krydderier, frø og nødder. Spred dem derefter ud som strimler på tørrebakken, eller vælg en tørreovn med den medfølgende bageplade til barer.
Det er faktisk meget nemt at gøre og naturligvis meget velsmagende!