Morsø
Morsø giver dig mange muligheder for at forlænge udendørssesongen og lade den vare hele året. Du kan helt sikkert grille om vinteren, og flere af vores Forno-produkter kombinerer madlavning og stemningsskabelse, da de kan bruges både som grill og pejs. Kvaliteten er høj og ens for alle, uanset hvilken favorit der passer til dine behov.
)
Egte italiensk pizza i Morsø Forno udendørsovn
Morsø Forno udendørsovn er perfekt til at lave lækre pizzaer i ægte italiensk stil og bage dem i en ægte brændefyret udendørsovn.
Og det er hverken svært eller tidskrævende.
Nikolais pizzadej
Portioner: 4 personer
Pizzadej:
1 kg tipo 0 eller tipo 00
650 ml vand
2 gram gær
30 gram salt
Fremgangsmåde:
Melet er nøglen til at lave den perfekte pizzadej. Du kan bruge tipo 0 eller tipo 00. Det vigtigste her er proteinindholdet, som bør være 12,5 % eller højere. Det er proteinindholdet, der giver en stærk glutensstruktur.
Tilsæt vand og salt i en skål og rør godt. Tilsæt 30 % af melet og rør, indtil alt melet er opløst. Tilsæt gær og resten af melet. Ælt dejen i skålen, indtil alt melet er optaget, og vend dejen ud på bordet. Ælt dejen i 10-15 minutter, indtil den er smidig og stærk. Kernetemperaturen skal være mellem 23 og 26 grader.
Dæk dejen med et fugtigt viskestykke og lad den hvile i 2 timer. Del dejen i 6 portioner og tril dem til små kugler. Læg kuglerne i en plastboks, der er stor nok til, at de ikke rører hinanden. Dæk til og lad dejen hæve i 24 timer ved 16-18 grader – i et køligt rum. Tryk pizzaen ud med hænderne – brug ikke en kagerulle!
Brug durumhvedemel til at drysse på bordet, når du laver dine pizzaer. Tryk med fingrene, så du får en 2 cm bred kant rundt om. Vend pizzaen og gentag processen 4 gange. Pizzaen skal nu være 20-25 cm i diameter. Stræk pizzaen hele vejen rundt, indtil den er 35-40 cm i diameter.
Læg fyldet på. Drys lidt durumhvedemel på pizzaspaden og skub forsigtigt den under pizzaen. Placer pizzaen midt i Forno og bag i 1-1 ½ minut.
)
)
)
)
)
)
Udvalgte tilbehør
Røgning i din Forno
Tilbered dit kød med røg i din grill/udendørsovn. Lyder det eksotisk? Det behøver ikke at være svært at komme i gang med at ryge kød. Alt, du behøver, er kødet, røgflis og en grill/udendørsovn, hvor røgen kan forsegles med kødet. For at gøre det endnu lettere for dig at komme i gang, har vi lavet en lille røgguide med tips og tricks til at ryge kød på din grill.
)
)
)
)
Historie
Siden 1853 har Morsø, gennem design, innovation og håndværk, været synonymt med den varme og solide ramme, som vi kalder vores hjem. De samme værdier er altid kernen i nye produkter, der er designet til at skabe udendørsomgivelser og oplevelser for mennesker, ved at kombinere den unikke Morsø-historie med moderne, visionært design og materialevalg.
)
)
)
)
)
)
Morsø
1853 grundede N.A. Christensen Morsø Jernstøberi på den danske ø Mors i Limfjorden. I 1915 blev han kongelig hofleverandør, da man installerede de første Morsø-kakkelovne på Amalienborg i København.
Hos os på Bagaren og Kokken finder du et bredt sortiment af produkter fra Morsø.
)