Morsø
Morsø giver dig mange muligheder for at forlænge udendørssesongen og lade den vare hele året. Du kan helt sikkert grille om vinteren, og flere af vores Forno-produkter kombinerer madlavning og stemningsskabelse, da de kan bruges både som grill og pejs. Kvaliteten er høj og ens for alle, uanset hvilken favorit der passer til dine behov.
)
Egte italiensk pizza i Morsø Forno udendørsovn
Morsø Forno udendørsovn er perfekt til at lave lækre pizzaer i ægte italiensk stil og bage dem i en ægte brændefyret udendørsovn.
Og det er hverken svært eller tidskrævende.
Nikolais pizzadej
Portioner: 4 personer
Pizzadej:
1 kg tipo 0 eller tipo 00
650 ml vand
2 gram gær
30 gram salt
Fremgangsmåde:
Melet er nøglen til at lave den perfekte pizzadej. Du kan bruge tipo 0 eller tipo 00. Det vigtigste her er proteinindholdet, som bør være 12,5 % eller højere. Det er proteinindholdet, der giver en stærk glutensstruktur.
Tilsæt vand og salt i en skål og rør godt. Tilsæt 30 % af melet og rør, indtil alt melet er opløst. Tilsæt gær og resten af melet. Ælt dejen i skålen, indtil alt melet er optaget, og vend dejen ud på bordet. Ælt dejen i 10-15 minutter, indtil den er smidig og stærk. Kernetemperaturen skal være mellem 23 og 26 grader.
Dæk dejen med et fugtigt viskestykke og lad den hvile i 2 timer. Del dejen i 6 portioner og tril dem til små kugler. Læg kuglerne i en plastboks, der er stor nok til, at de ikke rører hinanden. Dæk til og lad dejen hæve i 24 timer ved 16-18 grader – i et køligt rum. Tryk pizzaen ud med hænderne – brug ikke en kagerulle!
Brug durumhvedemel til at drysse på bordet, når du laver dine pizzaer. Tryk med fingrene, så du får en 2 cm bred kant rundt om. Vend pizzaen og gentag processen 4 gange. Pizzaen skal nu være 20-25 cm i diameter. Stræk pizzaen hele vejen rundt, indtil den er 35-40 cm i diameter.
Læg fyldet på. Drys lidt durumhvedemel på pizzaspaden og skub forsigtigt den under pizzaen. Placer pizzaen midt i Forno og bag i 1-1 ½ minut.
Udvalgte tilbehør
Røgning i din Forno
Tilbered dit kød med røg i din grill/udendørsovn. Lyder det eksotisk? Det behøver ikke at være svært at komme i gang med at ryge kød. Alt, du behøver, er kødet, røgflis og en grill/udendørsovn, hvor røgen kan forsegles med kødet. For at gøre det endnu lettere for dig at komme i gang, har vi lavet en lille røgguide med tips og tricks til at ryge kød på din grill.
Historie
Siden 1853 har Morsø, gennem design, innovation og håndværk, været synonymt med den varme og solide ramme, som vi kalder vores hjem. De samme værdier er altid kernen i nye produkter, der er designet til at skabe udendørsomgivelser og oplevelser for mennesker, ved at kombinere den unikke Morsø-historie med moderne, visionært design og materialevalg.
Morsø
1853 grundede N.A. Christensen Morsø Jernstøberi på den danske ø Mors i Limfjorden. I 1915 blev han kongelig hofleverandør, da man installerede de første Morsø-kakkelovne på Amalienborg i København.
Hos os på Bagaren og Kokken finder du et bredt sortiment af produkter fra Morsø.
)