Sommardrikke

Sommardrikke

Sommeren er en tid for afslapning, solskin og nydelse. Hvad kan være bedre end at sidde i skyggen med en forfriskende drink i hånden, mens solen
Skinner fra en klarblå himmel? Sommerdrinks er en dejlig kombination af friske smage og forfriskende ingredienser, der løfter enhver solrig dag.
til et nyt niveau. Nedenfor deler vi vores bedste tips og sommerlige opskrifter på forfriskende drinks.

Rabarbercello Spritz

En dejlig lyserød, forfriskende og boblende spritz med syrlige rabarber og Limoncello.

Du skal bruge:

Is
6 cl Limoncello
2 cl Rabarbersirup
12 cl Mousserende rosévin
Rabarber

Rabarbersirup:

150 g rabarber
1½ dl sukker
2 spsk vand

Gør sådan her:

1. Brug en kniv og skær en cm bred strimmel langs rabarberstilken.
2. Læg strimlen i et glas med isvand, så den trækker sig sammen til en spiral.
3. Ryst Limoncello og rabarbersirup kold med is.
4. Si i glas og fyld op med mousserende vin, gerne rosé.
5. Top med en rabarberspirale.

Rabarbersirup:

1. Skyl og finhak rabarberne.
2. Læg i en gryde sammen med sukker og vand.
3. Lad simre indtil rabarberne er bløde, ca. 10 minutter. Rør om af og til.
4. Presse gennem en finmasket si, indtil du har en helt glat sirup.
5. Hæld siruppen i en kande og lad den køle af.

Basilikum Jordbær crush

Opskrift til to. En forfriskende sommerdrink, der kombinerer friskheden fra jordbær.
og basilikum med en sød touch af hindbærsirup og et syrligt hint af citronsaft.

Du skal bruge:

Is
200 g jordbær
8 cl Gin
4 cl Hindbærsirup
4 cl Citronsaft
Jordbær og basilikum til pynt

Hallonsirup:

150 g hindbær
1½ dl sukker
2 spsk vand

Gør sådan her:

1. Hæld jordbær, gin, hindbærsirup, citronsaft og isterninger i en blender.
2. Mix til en slush.
3. Fordel i glas og top med en jordbær og basilikum.
4. Server straks!

Hallonsirup:

1. Læg hindbær i gryden sammen med sukker og vand.
2. Lad simre i 3 minutter. Rør om ind imellem.
3. Pres gennem en finmasket si, indtil du har en helt glat sirup.
4. Hæld siruppen i en kande og lad den køle af.

Tropisk Passion Punch

Opskrift til to glas. En eksotisk drink, der kombinerer den rige smag af mørk rom med tropiske toner af passionsfrugt og ananas, afrundet med et syrligt strejf af limejuice.

Du skal bruge:

4 cl Mørk rom
4 cl Passoã (passionsfrugtslikør)
2 cl Limejuice
10 cl Ananasjuice

Kokosmælk:

2 dl kokosfløde
½ dl sukker

Gør sådan her:

1. Hæld alle ingredienserne i en shaker og tilsæt isterninger.
2. Ryst koldt og si i to glas med hver sin store isterning i.
3. Top med kokosflødeskum.

Kokosskum:

1. Vælg en kokosfløde med så høj fedtprocent som muligt.
2. Bland kokosmælk og sukker i en gryde. Lad koge under omrøring, indtil sukkeret er smeltet, hæld op i en kande og stil i køleskabet for at køle helt af.
3. Hæld kokosblandingen op i en sifon, lad den lade, ryst og lad stå ved stuetemperatur, mens du blander drinken.