En god filetkniv gør det meget nemmere at klare opgaver, der ellers kan være svære, som f.eks. at filetere en lakseside eller skære kylling ud. Denne filetkniv fra Mareld har en mediumblød bøjelighed, som giver dig god præcision under brug. Knivens lave profil med et smalt blad gør den også velegnet til udskæring af skinke eller opskæring af kød. Du får med andre ord en kniv, som nemt giver dig mulighed for at tage det næste skridt i køkkenet og blive en endnu bedre hjemmekok.
Marelds køkkenknive har et design, der har rødder i den tyske knivtradition. Knivene er fremstillet af 1.4116 rustfrit stål med en hårdhed på 55-57 HRC. Det giver dig et holdbart blad, som kan modstå hårde udfordringer i køkkenet, samtidig med at det er nemt at slibe, når det er nødvendigt. Håndtaget er lavet af lyst pakkatræ, en blanding af tynde lag træ, der er bundet sammen med harpiks under intenst tryk. Det giver et hårdt og kompakt materiale, som passer godt i køkkenet takket være dets vandafvisende og antibakterielle egenskaber.
For at bevare din kokkeknivs ydeevne bedst muligt anbefaler vi, at du vasker den op i hånden og tørrer den af med et viskestykke efter brug. Opbevar den derefter på en knivliste, i en knivblok eller i et knivrum i skuffen for at holde skæret så skarpt som muligt.
Vi anbefaler at vedligeholde kniven med et strygestål og slibe kanten med en våd slibesten ved behov. Til vedligeholdelsesslibning kan du bruge Mareld slibesten 1000/3000. Til mere avanceret slibning anbefaler vi at kombinere en grovere og en finere slibesten, f.eks. Mareld slibesten 300/1500 og Mareld slibesten 4000/8000. På den måde kan du først bruge den grovere slibesten til at skabe en ny kant og derefter bruge den finere sten til at polere kanten til perfektion.