Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

Pak madkurven og tag varmt tøj på – for nu er det tid til at tage på udflugt med Emilia! Maden smager jo
næsten altid bedre ude i den friske luft. Derfor har vi samlet produkter, der er velegnede til at tage med på
tur og lave mad udendørs. Emilia Nilsson byder også på sine bedste udflugtstips og fire varmende opskrifter,
blandt andet Muurikkas "picnic i pose " og et vaffeljern til åben ild!

Emilias tips til udendørs madlavning

Forberedelse er hemmeligheden bag en vellykket og sjov tur. At tage ud med familien og spise mad tilberedt over åben ild skal være en sjov oplevelse. Jeg forbereder en masse på forhånd. Alt, hvad du kan have med i termomadkassen, er perfekt at tage med på en udflugt, hvor du ikke har tænkt dig at lave bål. Det er smart at kunne sætte sig ned og spise med det samme, eksempelvis på en skitur!

Varme sandwich er et godt bud, som kan varieres i det uendelige. Måske har du nogle rester, som du kan bruge, en grillet kylling eller en god tomatsauce? Eller måske bare lave en vegetarisk version med en god pesto. Herunder finder du en god klapsammen, som både unge og gamle vil elske – Grilled cheese med hvidløg og persille!

Nogle gode ting at have med: Køkkenrulle og affaldsposer til opvasken, du vil jo ikke have beskidte tallerkener lige ned i tasken! En flaske varmt vand, perfekt til at holde maden i tasken varm, når det er iskoldt udenfor. Også til hurtig opvask og håndvask!

Gullaschsuppe

8 portioner

Du skal bruge

  • 500 g dansk hakket kød, hakket oksekød eller vildt er perfekt.
  • 5 spsk. olie
  • 1 gult løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1/4 knoldselleri
  • 2 gulerødder
  • 4 kartofler
  • 2 peberfrugter
  • 4 spsk. tomatpuré
  • 6 dl vand
  • 1 bouillonterning
  • 500 g hakkede tomater
  • 4 spsk. paprikapulver
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 knivspids cayennepeber
  • Salt
  • Peber
  • 2 spsk. honning

 Urtesauce

  • 2 dl creme fraiche
  • 1/2 potte timian
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  1. Varm en gryde op, og tilsæt olien. Brun det hakkede kød. Skær løg, kartofler, knoldselleri, peberfrugt og gulerødder i tern, og hak hvidløget fint.
  2. Tilsæt løg og hvidløg til det hakkede kød, og lad løgene blive bløde. Tilsæt de resterende grøntsager og tomatpuréen, brun i et par minutter. Tilsæt derefter de hakkede
  3. Tilsæt krydderier, bouillonterning og vand. Lad det simre, indtil rodfrugterne er klar. Smag til med salt, peber og honning.
  4. Hæld det i en tætlukkende termomadkasse, som du kan tage med i rygsækken.
  5. Urtesauce: Hak timian fint, bland det med creme fraiche, salt og peber. Hæld det i et glas, der er nemt at tage med.

Grilled cheese med hvidløg og persille

4 portioner

Du skal bruge

  • 4 skiver hvedebrød med surdej
  • 50 g smør
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 potte persille
  • Salt
  • 4 dl revet mozzarella

Sådan gør du 

  1. Forbered smørret, før du tager på udflugt!
  2. Lad smørret få stuetemperatur. Hak hvidløg og persille fint, rør det i smørret, og tilsæt salt.
  3. Smør et lag hvidløgssmør på begge indersider af sandwichen, og fyld med mozzarella. Varm en stegepande op og tilsæt lidt almindeligt smør, steg sandwichen, til den er gylden, og osten smelter. Del sandwichen på midten, og spis den til gullaschsuppen eller bare som den er!

Belgiske vafler med multebærsyltetøj og let pisket flødeskum

Du skal bruge

12 stk.

  • 100 g smør
  • 25 g gær
  • 4,75 dl mælk
  • 0,75 tsk. salt
  • 1 dl sukker
  • 2 ml vaniljepulver
  • 7 dl hvedemel
  • 3 æg
  • Smør til stegning

Sådan gør du

  • Smelt smørret, tilsæt mælken, og varm det op til 37 grader. Smuldr gæren i en skål, og rør den ud i den lune mælk og smørret.
  • Tilsæt salt, sukker, vanilje og mel til skålen.
  • Skil æggeblommer og æggehvider fra hinanden, og rør æggeblommerne i dejen. Pisk æggehviderne til stift skum, og vend dem i dejen.
  • Dæk skålen med plastfilm eller en bagedug, og lad dejen hæve i 30 minutter.
  • Varm vaffeljernet op, smør det med en klat smør, og hæld dejen i. Bag vaflerne, til de er gyldne og lette, så er de gennembagte.
  • Servér med multebærsyltetøj og let pisket fløde!

Tip! Hæld dejen i en termokande, men fyld den kun til 1/2, da dejen vil gære, og så kan der komme for meget tryk i termokanden. 

Varm chokolade af mors knasende chokoladesauce

6 portioner

Mors knasende chokoladesauce

  • 1 dl sukker
  • 1 dl fløde
  • 1/2 dl lys sirup
  • 3/4 dl kakao
  • 1 ml vaniljepulver
  • 50 g smør
  • 1 knivspids flagesalt

Varm chokolade

  • 2 dl mælk pr. person
  • 2,5 spsk. chokoladesauce pr. person
  • Letpisket fløde til servering

Sådan gør du

  1. Chokoladesauce: Kom alle ingredienserne til chokoladesaucen i en gryde, og rør dem sammen. Bring det i kog, og lad det simre i et par minutter. Lad det køle af.
  2. Varm chokolade: Varm mælken op, og pisk chokoladesaucen i. Hæld i en kop, og top med letpisket fløde og lidt ekstra chokoladesauce.

Tilføjet til kurven
Gå til kurven

Andre kunder købte også:

Vis alle tilbehørsprodukter
Gå til kurven
Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr. (*gælder ikke produkter, der kræver pallefragt)
Køkkenudstyr siden 2009
Officiel forhandler af alle mærker
Læs mere om KitchenOne