Västafrikansk jollof rice med scampi

Vestafrikansk jollof rice med scampi

Du skal bruge

  • 3 spsk. kokosolie

  • 1 rødløg, hakket

  • 1/2 dl finthakket porre

  • 2 laurbærblade

  • 2 fed hvidløg, presset

  • 2 spsk. tomatpuré

  • 2 dl hakkede tomater (ca. 2 store tomater)

  • 2 dl kokosmælk

  • 3 dl hønsebouillon

  • 1 tsk. kokos aminos (coconut aminos)

  • 1 tsk. revet frisk ingefær

  • 3 forårsløg, skåret i fine skiver

  • 1 tsk. havsalt

  • ½ tsk. knuste røde peberkorn

  • 1,5 dl basmatiris, skyllet, indtil vandet er klart

  • 1 dl gulerødder, skåret i tern (ca. 2 små gulerødder)

  • 225 g haricots verts

  • 225 g scampi (eller rejer), pillet og renset

  • Fritterede plantains (til topping)

Sådan gør du

  1. Varm kokosolien op i en mellemstor gryde med tætsluttende låg ved middel varme.

  2. Tilsæt rødløg, porre og laurbærblad. Rør rundt, indtil løgene er gennemsigtige, ca. 5 minutter.

  3. Tilsæt de pressede hvidløgsfed, og steg i yderligere 30 sekunder.

  4. Tilsæt tomatpuré og tomater, og steg, indtil tomatpuréen er karamelliseret i ca. 4 minutter.

  5. Tilsæt kokosmælk, hønsebouillon, kokos aminos, ingefær, forårsløg, salt og knuste røde peberkorn. Bring det i kog.

  6. Tilsæt basmatiris, og rør godt rundt. Skru ned for varmen, og lad det simre under låg i 10 minutter.

  7. Tilsæt gulerødder og haricots verts. Bland godt, og lad det simre i yderligere 5 minutter.

  8. Tilsæt scampi eller rejer, og lad det simre i ca. 2-3 minutter, indtil de er lyserøde og gennemkogte.

  9. Tag risene af varmen, og lad dem hvile tildækket i 10 minutter.

  10. Brug en gaffel til at løsne risene. Servér, og top gerne med fritterede plantains for et ekstra smagsboost!

  11. Ved at tilsætte scampierne i slutningen af tilberedningen undgår du overkogning og bevarer deres saftighed og smag.