)
Vestafrikansk jollof rice med scampi
Du skal bruge
3 spsk. kokosolie
1 rødløg, hakket
1/2 dl finthakket porre
2 laurbærblade
2 fed hvidløg, presset
2 spsk. tomatpuré
2 dl hakkede tomater (ca. 2 store tomater)
2 dl kokosmælk
3 dl hønsebouillon
1 tsk. kokos aminos (coconut aminos)
1 tsk. revet frisk ingefær
3 forårsløg, skåret i fine skiver
1 tsk. havsalt
½ tsk. knuste røde peberkorn
1,5 dl basmatiris, skyllet, indtil vandet er klart
1 dl gulerødder, skåret i tern (ca. 2 små gulerødder)
225 g haricots verts
225 g scampi (eller rejer), pillet og renset
Fritterede plantains (til topping)
Sådan gør du
Varm kokosolien op i en mellemstor gryde med tætsluttende låg ved middel varme.
Tilsæt rødløg, porre og laurbærblad. Rør rundt, indtil løgene er gennemsigtige, ca. 5 minutter.
Tilsæt de pressede hvidløgsfed, og steg i yderligere 30 sekunder.
Tilsæt tomatpuré og tomater, og steg, indtil tomatpuréen er karamelliseret i ca. 4 minutter.
Tilsæt kokosmælk, hønsebouillon, kokos aminos, ingefær, forårsløg, salt og knuste røde peberkorn. Bring det i kog.
Tilsæt basmatiris, og rør godt rundt. Skru ned for varmen, og lad det simre under låg i 10 minutter.
Tilsæt gulerødder og haricots verts. Bland godt, og lad det simre i yderligere 5 minutter.
Tilsæt scampi eller rejer, og lad det simre i ca. 2-3 minutter, indtil de er lyserøde og gennemkogte.
Tag risene af varmen, og lad dem hvile tildækket i 10 minutter.
Brug en gaffel til at løsne risene. Servér, og top gerne med fritterede plantains for et ekstra smagsboost!
Ved at tilsætte scampierne i slutningen af tilberedningen undgår du overkogning og bevarer deres saftighed og smag.