)
Vafler på to måder
30 min
8
portioner
Her får du en opskrift på vaffeldej, der passer til både salte og søde vafler. Den salte vaffel er toppet med rucola, ricotta, bacon og granatæble. Dessertvaflen serveres med mascarponefløde, blåbær, pistacienødder og jordbær.
Vaffeldej
Du skal bruge
125 g smør
2 dl mælk
2 dl vand
4½ dl mel
1 tsk bagepulver
½ tsk salt
2 æg
sådan gør du
Smelt smørret næsten helt, rør rundt, og lad det køle lidt af.
Tilsæt mælk og vand, og pisk det sammen.
Bland mel, bagepulver og salt, tilsæt det, og pisk, til det er jævnt.
Tilsæt æggene, og pisk til en jævn dej.
Bages i ovnen.
Mascarponecreme
Du skal bruge
250 g mascarpone
1 dl fløde
1 dl flormelis
1 lime, skal
Gør som følger
Riv skallen af limen fint.
Pisk mascarpone, fløde, flormelis og lime sammen.
Server den!