Våfflor på två sätt

Vafler på to måder

30 min

8

portioner

Her får du en opskrift på vaffeldej, der passer til både salte og søde vafler. Den salte vaffel er toppet med rucola, ricotta, bacon og granatæble. Dessertvaflen serveres med mascarponefløde, blåbær, pistacienødder og jordbær.

Vaffeldej

Du skal bruge

  • 125 g smør

  • 2 dl mælk

  • 2 dl vand

  • 4½ dl mel

  • 1 tsk bagepulver

  • ½ tsk salt

  • 2 æg

sådan gør du

  1. Smelt smørret næsten helt, rør rundt, og lad det køle lidt af.

  2. Tilsæt mælk og vand, og pisk det sammen.

  3. Bland mel, bagepulver og salt, tilsæt det, og pisk, til det er jævnt.

  4. Tilsæt æggene, og pisk til en jævn dej.

  5. Bages i ovnen.

Mascarponecreme

Du skal bruge

  • 250 g mascarpone

  • 1 dl fløde

  • 1 dl flormelis

  • 1 lime, skal

Gør som følger

  1. Riv skallen af limen fint.

  2. Pisk mascarpone, fløde, flormelis og lime sammen.

  3. Server den!