Våfflor över öppen eld

Vafler over åben ild

8

Portioner

Med flødeskum, multebær og mjødurtsirup.

Du skal bruge:

Vafler

  • 150 g smør

  • 4 dl hvedemel

  • ½ tsk. salt

  • 2 tsk. sukker

  • 1 tsk. bagepulver

  • 5 dl mælk

  • 2 æg

 Karamelliserede multebær med mjødurtsirup

  • 300 g multebær

  • 50 g vand

  • 50 g + 50 g sukker

  • Mjødurtsirup

Gør sådan her: 

Vafler

  1. Smelt smørret, og sæt det til side.

  2. Bland mel, bagepulver, sukker og salt i en skål.

  3. Tilsæt halvdelen af mælken, og pisk det sammen med melblandingen.

  4. Tilsæt resten af mælken, smør og æg, og pisk til en ensartet dej.

  5. Hæld dejen i en termokande, og bag den i et godt opvarmet vaffeljern over ilden.

  6. Smelt lidt smør i jernet til den første vaffel, gerne så det bruner.

  7. Server med flødeskum og friskkogte multebær.

Karamelliserede multebær med mjødurtsirup

  1. Smelt 50 g sukker i en gryde til det er gyldenbrunt.

  2. Tilsæt først multebærrene, og rør forsigtigt rundt.

  3. Tilsæt vand og resten af sukkeret.

  4. Kog indtil konsistensen er lidt tykkere.

  5. Tag det af varmen, og lad det køle af. Smag til med mjødurtsirup.