Tryckkokad paprika med potatispuré och pumpa- och pankokrisp

Trykkogt peberfrugt med kartoffelpuré og græskar- og pankocrist

Du skal bruge

Trykkogt hel peberfrugt

  • 4 stk spidspeber

  • 1 stk rødløg

  • 3 fed hvidløg

  • 1 dl olivenolie

  • 1 dl vand

  • 1 spsk honning

  • 1 spsk salt

  • 1 knsp chiliflager eller sort peber

Kartoffelpuré

  • 750 g melede kartofler

  • 2 fed hvidløg

  • 2 dl fløde

  • 1 dl mælk

  • 15 g blødt smør

  • 1 tsk salt

  • 1 knsp sort peber

Græskar- & pankocrist med persille & lime

  • 15 g smør

  • 1 dl panko eller rasp

  • 1 dl græskarkerner

  • 1 stk lime

  • ½ spsk flagesalt

  • 2 knsp sort peber

  • 3 spsk persille

Sådan gør du

Trykkogt hel peberfrugt

  1. Vask og skær toppen af peberfrugterne, fjern kernerne.

  2. Pil og skiv rødløg.

  3. Kom vand og honning i trykkogeren.

  4. Læg rødløg i bunden, derefter peberfrugter og hvidløg.

  5. Dryp olie over, drys med salt og chiliflager.

  6. Luk låget, sæt på høj varme. Når trykket er på niveau 1, kog i 6 minutter og slip dampen langsomt.

  7. Tag peberfrugterne ud og læg på tallerkener.

  8. Si marinaden og server til.

Kartoffelpuré

  1. Skræl kartofler og hvidløg, læg i gryde med vand.

  2. Kog til kartoflerne er møre, hæld vandet fra og pres kartoflerne gennem en kartoffelpresse i en skål.

  3. Rør smør, salt og peber i.

  4. Varm fløde og mælk, tilsæt til kartoflerne og rør godt. Smag til.

Græskar- & pankocrist

  1. Hak persille fint. Riv skallen af den halve lime.

  2. Smelt smør på en pande ved middel varme.

  3. Rist græskarkerner i 2–3 min til de får farve.

  4. Tilsæt panko, steg til sprødt og gyldent.

  5. Tag af varmen, rør i persille og limeskal.