
Trykkogt peberfrugt med kartoffelpuré og græskar- og pankocrist
Du skal bruge
Trykkogt hel peberfrugt
4 stk spidspeber
1 stk rødløg
3 fed hvidløg
1 dl olivenolie
1 dl vand
1 spsk honning
1 spsk salt
1 knsp chiliflager eller sort peber
Kartoffelpuré
750 g melede kartofler
2 fed hvidløg
2 dl fløde
1 dl mælk
15 g blødt smør
1 tsk salt
1 knsp sort peber
Græskar- & pankocrist med persille & lime
15 g smør
1 dl panko eller rasp
1 dl græskarkerner
1 stk lime
½ spsk flagesalt
2 knsp sort peber
3 spsk persille
Sådan gør du
Trykkogt hel peberfrugt
Vask og skær toppen af peberfrugterne, fjern kernerne.
Pil og skiv rødløg.
Kom vand og honning i trykkogeren.
Læg rødløg i bunden, derefter peberfrugter og hvidløg.
Dryp olie over, drys med salt og chiliflager.
Luk låget, sæt på høj varme. Når trykket er på niveau 1, kog i 6 minutter og slip dampen langsomt.
Tag peberfrugterne ud og læg på tallerkener.
Si marinaden og server til.
Kartoffelpuré
Skræl kartofler og hvidløg, læg i gryde med vand.
Kog til kartoflerne er møre, hæld vandet fra og pres kartoflerne gennem en kartoffelpresse i en skål.
Rør smør, salt og peber i.
Varm fløde og mælk, tilsæt til kartoflerne og rør godt. Smag til.
Græskar- & pankocrist
Hak persille fint. Riv skallen af den halve lime.
Smelt smør på en pande ved middel varme.
Rist græskarkerner i 2–3 min til de får farve.
Tilsæt panko, steg til sprødt og gyldent.
Tag af varmen, rør i persille og limeskal.