)
Tagine med lam og couscous
Du skal bruge
Tagine
3 små lammeskank eller 1,5 kg lammekød (grydestykker eller lammesteg)
2 løg, finthakket
3 fed hvidløg, finthakket
2 tomater, hakket
2,5 dl kikærter, udblødt natten over
1 syltet citron, finthakket
1/2 dl hakket frisk koriander
1/2 dl hakket frisk persille
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt koriander
1/2 tsk. cayennepeber (valgfrit)
1 g safran
1 courgette, skåret i stave
4 dl Grønne oliven
Couscous
4 dl couscous
2,5 dl koldt vand
En knivspids salt
4 spsk. smør (fordelt)
Sådan gør du
Tagine
Bland krydderierne i en morter sammen med hvidløg og syltede citroner. Gnid lammet med krydderiblandingen.
Varm olivenolien op i en tagine eller gryde. Steg lammet, indtil det er brunet på alle sider.
Tilsæt løg og hvidløg, og steg indtil løget er blødt og gennemsigtigt.
Tilsæt tomater og kikærter. Rør godt rundt.
Tilsæt vand, læg låg på, og lad retten simre ved svag varme i ca. 1,5-2 timer, eller indtil kødet er mørt. Når kødet er næsten mørt, tilsættes courgettestængerne og de grønne oliven. Lad det simre, indtil courgetten er blød, hvilket tager ca. 10-15 minutter.
Drys med frisk koriander og persille inden servering.
Couscous
Læg couscousen på et fad, og dæk den med koldt vand. Rør forsigtigt rundt, og lad det stå i 5-7 minutter. Efter 5-7 minutter dampes couscousen i couscousièren i ca. 20-30 minutter, eller indtil den er blød og luftig.
Efter den første dampning tages couscousen op og placeres tilbage i skålen. Læg den i blød i koldt vand igen, og vent i 5-7 minutter.
Gentag processen ved at dampe couscousen i couscousièren for anden gang i ca. 20-30 minutter, eller indtil den er blød og luftig.
Efter den anden dampning smøres couscousièren med 2 spiseskefulde smør, som fordeles jævnt.