)
Tabbouleh
4
portioner
Denne salat passer til det meste på et arabisk middagsbord, men også til grillet kød eller på enhver buffet. De generøse mængder persille og mynte giver den karakter og friskhed.
Du skal bruge
1 dl finknust bulgurhvede
4 store tomater
4 forårsløg
3 dl hakket frisk bladpersille
3 dl hakket frisk mynte
2 knsp. kanel
2 tsk. stødt allehånde
1/2 tsk. friskkværnet sort peber
2 citroner, friskpresset saft
4-5 spsk. olivenolie
2 tsk. havsalt
1 dl granatæblekerner
Sådan gør du
Læg bulguren i blød i koldt vand i ca. 5 minutter.
Skær tomaterne i fine tern. Skær forårsløgene i strimler.
Skyl bulguren under rindende vand, og lad dem dryppe grundigt af.
Kom bulguren i en stor skål, og tilsæt tomater, forårsløg, persille, mynte, krydderier, citronsaft, olie og salt. Bland forsigtigt.
Vend granatæblekernerne i lige før servering, og smag til, hvis du vil have mere salt og peber.