)
Smashed burgers med hjemmebagt brød
8
Portioner
En smashed burger er mere end bare mad – det er en oplevelse. Her byder vi på vores bedste opskrift på, hvordan du får den perfekte puck!
Du skal bruge:
800 g hakket kød
olie, neutral
salt
Sort peber
8 stk. osteskiver, eks. Emmentaler
Hamburgerbrød
12,5 g gær (1/4 pakke)
5 dl vand
50 g smør
1 teskefuld sukker
1 teskefuld salt
10-12 dl hvedemel special
Topping:
1 stk æg
25 g smør
Gør sådan her:
Del farsen i otte dele, ca. 100 g/stk, tryk sammen til løse kugler.
Opvarm panden og hæld lidt olie i.
Læg en kødbolle i og pres ned med grillvægten.
Lad vægten blive liggende, indtil kødfarsens kanter begynder at løfte sig fra panden.
Fjern grillvægten og vend burgeren. Salt og peber rigeligt og læg en skive ost på.
Smash en burger mere og læg ovenpå, server med valgfrit tilbehør.
Hamburgerbrød
Tag smør frem, så det bliver blødt.
Opløs gæren i koldt vand.
Tilsæt sukker, smør, salt og det meste af melet. Ælt grundigt i ca. 10 minutter til en smidig men lidt klistret dej, tilsæt mere mel hvis nødvendigt.
Lad hæve dækket til dobbelt størrelse, ca. 2 timer.
Dæk to bageplader med bagepapir.
Hæld dejen ud på et meldrysset bagebord og del i ti lige store dele, ca. 100 g/bolle. Form til glatte boller og læg dem med afstand på bagepladerne.
Lad hæve dækket til dobbelt størrelse, ca. 2 timer.
Sæt ovnen på 225 grader.
Pensl brødene grundigt med pisket æg.
Bag i midten af ovnen i ca. 15 minutter eller indtil brødene har fået farve.
Pensl med smeltet smør og lad køle af på gitter.