)
Skovens lemonade
Med æble, vintergran og engleurt.
Du skal bruge:
1 kg syrlige vinteræbler (gerne Ribston)
1 tsk. askorbinsyre
½ dl sukker
1 spsk. engleurtsirup
Gransirup
1 dl grannåle
4 dl sukkerlage (2 dl vand, 2 dl sukker)
1 tsk. askorbinsyre (hvis du vil beholde den flotte grønne farve)
Engleurtsirup
1 spsk. engleurt
2 dl vand
2 dl sukker
Gør sådan her:
Gransirup
Kom alle ingredienser i en kraftig blender, og blend på højeste trin til en jævn, grøn farve.
Sigt gennem en sidug i et dørslag.
Opbevares på køl.
Engleurtsirup
Bring vand og sukker i kog, tilsæt engleurten, og tag det af varmen.
Lad det stå ved stuetemperatur i 24 timer.
Sigt og opbevar derefter i køleskabet.