Rödkål med julöl

Rødkål med juleøl

Fyld julebordet med duften af varme krydderier og sødme med dette klassiske rødkål tilberedt med juleøl. Den langsomt simrede kål bliver blød, blank og smagfuld, hvor sirup og eddike balancerer øllets fyldige toner – et perfekt, farverigt tilbehør, der spreder julestemning på tallerkenen.

Du skal bruge

  • ½ rødkål

  • 35 g smør

  • 2 dl juleøl

  • ½ dl sirup, mørk

  • ½ dl æblecidereddike

  • ½ tsk. salt

  • 1 knsp. sort peber

Sådan gør du

  1. Striml kålen fint.

  2. Smelt smør i en stegepande med låg, tilsæt kål, og rør, indtil alt er blankt.

  3. Tilsæt øl, sirup, eddike og krydderier. Rør rundt, og lad det simre under låg, indtil kålen er blød, ca. 30 minutter.

  4. Rør af og til, og tilsæt mere juleøl, hvis det bliver tørt.