Ris a la malta med apelsin

Ris á la Malta med appelsin

8

portioner

Ris à la Malta med appelsin er en frisk og cremet dessert, hvor den klassiske julegrød møder den aromatiske smag af citrus. En skøn afslutning på julemiddagen eller en hyggelig vinterdessert.

Du skal bruge

  • 3,5 dl grødris

  • 7 dl vand

  • 50 g smør

  • 1 nip salt

  • 7–8 dl mælk (sødmælk)

  • ½ dl sukker

  • 2 hele kanelstænger

  • 5 dl piskefløde, pisket

  • 2 tsk vaniljesukker

Til servering:

  • 3 appelsiner

  • 2 dl vand

  • 1 spsk sukker

Sådan gør du

  1. Mål ris, vand, smør og salt op i en stor gryde.

  2. Kog ved middel varme under låg i 10–15 minutter, eller til væsken er absorberet.

  3. Tilsæt kanelstænger og hæld mælken i. Bring i kog, sænk varmen og lad småkoge under omrøring i ca. 30–35 minutter. Hvis risen ikke er færdig, kog videre ved lav varme til grøden svulmer. Tilsæt evt. mere mælk hvis den bliver for tyk.

  4. Lad grøden køle helt af.

  5. Skrub appelsinerne grundigt i lunkent vand.

  6. Skær skrællen af uden det hvide og skær i tynde strimler. Kog strimlerne i 2 minutter, hæld vandet fra og lad køle af.

  7. Skær alt det hvide af appelsinerne og skær frugtkødet i både.

  8. Pres saften ud af resten af appelsinen i en gryde, tilsæt sukker og kog ind. Tilsæt de kogte strimler og rør rundt. Lad køle af.

  9. Pisk fløden let med vaniljesukker og vend den i risengrøden. Anret på et fad og top med appelsinskal og både.