Ravioli med spenat och ricotta

Ravioli med spinat og riccota

4

Portioner

Dette er en opskrift, der beviser, at less is more. Det er en ret, du kan lave og servere igen og igen. Og den er nem at lave! Når du har salvien i gryden, mens du bruner smørret, får du en perfekt kombination af aromatisk salvie og nøddeagtigt, flydende brunt guld i form af smør.

Du skal bruge

  • 3 æg

  • 250g tipo 00

  • 50g durummel

  • 50g ricotta

  • 100g babyspinat

  • 1 æggeblomme

  • 0,5 fed hvidløg

  • Muskatnød

  • 15g revet Parmigianno Reggiano

  • Salt og peber

  • 100g smør

  • 20 salvieblade

  • 25g pinjekerner

  • 2 håndfulde spinat

  • Parmigianno Reggiano til toppen

Sådan gør du

  1. Arbejd æg, tipo 00 og durum sammen. Ælt til dejen er glat og ensartet. Lad den hvile en halv time og rul den tyndt ud (til nummer 5 eller 6 på maskinen)

  2. Blancher spinaten og sigt vandet fra. Pres vandet ud af spinaten og hak den nogenlunde fint. Rør sammen med ricotta, æggeblomme og revet ost. Smag til med fintrevet hvidløg og muskatnød. Begge dele er ret kraftige, så vær forsigtig. Salt og peber til sidst.

  3. Læg en teskefuld fyld med nogle cm mellemrum på en pastaplade. Mål gerne ud med udstikkeren, så du ved at der er plads nok imellem dem. Pensel lidt vand omkring fyldet, så pladerne lettere holder sammen. Læg en pastaplade over og pres den godt ned omkring fyldet, så der ikke er så meget luft i. Stik dem ud, lad dem tørre lidt før de koges 2-3 minutter.
    Smelt smørret i en lille kasserolle sammen med salviebladene. Varm til smørret er brunet godt. Dette gør at salvien både giver smag til smørret og bliver dejlig sprødt. Giv pinjekernerne 1 minut sammen med smørret, så de får en dejlig ristet smag.
    Blancher spinaten og vend med en smule brunet smør.

  4. Anret dine ravioli på en tallerken sammen med spinaten. Top med brunet smør, pinjekerner og salvie. Slut af med friskrevet ost til du skammer dig.

Ravioli med spinat og riccota – Opskrift | KitchenOne