)
Ravioli med spinat og riccota
4
Portioner
Dette er en opskrift, der beviser, at less is more. Det er en ret, du kan lave og servere igen og igen. Og den er nem at lave! Når du har salvien i gryden, mens du bruner smørret, får du en perfekt kombination af aromatisk salvie og nøddeagtigt, flydende brunt guld i form af smør.
Du skal bruge
3 æg
250g tipo 00
50g durummel
50g ricotta
100g babyspinat
1 æggeblomme
0,5 fed hvidløg
Muskatnød
15g revet Parmigianno Reggiano
Salt og peber
100g smør
20 salvieblade
25g pinjekerner
2 håndfulde spinat
Parmigianno Reggiano til toppen
Sådan gør du
Arbejd æg, tipo 00 og durum sammen. Ælt til dejen er glat og ensartet. Lad den hvile en halv time og rul den tyndt ud (til nummer 5 eller 6 på maskinen)
Blancher spinaten og sigt vandet fra. Pres vandet ud af spinaten og hak den nogenlunde fint. Rør sammen med ricotta, æggeblomme og revet ost. Smag til med fintrevet hvidløg og muskatnød. Begge dele er ret kraftige, så vær forsigtig. Salt og peber til sidst.
Læg en teskefuld fyld med nogle cm mellemrum på en pastaplade. Mål gerne ud med udstikkeren, så du ved at der er plads nok imellem dem. Pensel lidt vand omkring fyldet, så pladerne lettere holder sammen. Læg en pastaplade over og pres den godt ned omkring fyldet, så der ikke er så meget luft i. Stik dem ud, lad dem tørre lidt før de koges 2-3 minutter.
Smelt smørret i en lille kasserolle sammen med salviebladene. Varm til smørret er brunet godt. Dette gør at salvien både giver smag til smørret og bliver dejlig sprødt. Giv pinjekernerne 1 minut sammen med smørret, så de får en dejlig ristet smag.
Blancher spinaten og vend med en smule brunet smør.Anret dine ravioli på en tallerken sammen med spinaten. Top med brunet smør, pinjekerner og salvie. Slut af med friskrevet ost til du skammer dig.